20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

2000 YILLIK PARKURDA DAĞ BİSİKLETİYLE GEZİYORLAR

2000 bin yıllık Roma su kemerleri arasında ile Selçuklu Sultanlarının Konya'dan Antalya ile Alanya ya üzerinden geçtiği köprüler üzerinden dağ bisikleti tutkunları geçiyor

2000 yıllık parkurda dağ bisikletiyle geziyorlar

10 Şubat 2021 Çarşamba 13:07

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN

SİDE / MANAVGAT /ANTALYA - Antalya'nın Manavgat ilçesinde 2021 yılında dağ bisiklet turizminde ön planda tutulacağı bildirildi. Antalya'nın Manavgat ilçesine dağ bisikleti sporu için gelen Alman, Fransız, Belçika, Hollanda, İsviçreli dağ bisikleti tutkunları Oymapınar Mahallesi'nde bulunan 76 kilometrelik parkur da pedal çeviriyorlar.

,-dag-bisikleti-.jpegSeleukeia Antik Kentte Roma dönemi eserleri, Roma döneminde Oymapınar da suyun çıktığı kaynağından Side Antik Kente götürülen 2000 bin yıllık Roma su kemerleri arasında ile Selçuklu Sultanlarının Konya'dan Antalya ile Alanya ya üzerinden geçtiği köprüler üzerinden dağ bisikleti tutkunları geçiyor

,-dag-bisikleti--001.jpegAntalya'nın Manavgat ilçesi Side Mahallesi'nde 15 yıldır yerleşik yaşayan eko turizm uzmanı ve eski Alman Bisiklet Milli Takım sporcusu Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann, ''2021 yılında Antalya'nın Manavgat ilçesi ile İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde dağ bisikleti cazip bir destinasyon olacaktır. Alanya- Gazipaşa ilçeler de de yol bisikleti turizmi sporunda cazibe merkezi olacaktır. '' diye konuştu.

,-dag-bisikleti--003.jpeg
,-dag-bisikleti--008.jpeg
10 yıl önce Almanya Bisiklet Federasyonu As Başkanı Toni Kirsch ile birlikte Alanya'da yol bisikleti ile Manavgat Dağ bisikleti parkur alanların konusunda çalışma yaptık. Almanya Bisiklet Milli Takımı kış, ve bahar dönemi antrenmanlarını 2010-2015 yılları arası Manavgat Titreyengöl de yaptı. Alman ve İsviçreli dağ bisikleti kadın ve erkek pedal tutkunları Manavgat'ı tercih etti. Uluslararası Bisiklet Federasyonu(UCI) Manavgat- Oymapınar dağ bisikleti parkuru çok beğenilmişti. İsviçreli dünyaca ünlü bayan dağ bisikletçisi Fabiana Heinzmann, Almanya, İngiltere, Fransa ve İskandinavya'da bisiklet sporu yayını yapan dergilere verdiği demeçler Manavgat'ı dağ bisikleti sporunda öne çıkardı. Türkiye Cumhuriyeti, 2023 yılında kuruluşunun 100 yıldönümü etkinlikleri kapsamında yol ve dağ bisikletinde bir dizi etkinblik yapma çalışması Alanya ve Manavgat ön plana çıkacaktır.'' diye konuştu.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA