20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

16 MİLYARLIK UÇAK İÇİ İKRAM 2026’DA 9.5 MİLYAR DOLAR ARTACAK

Uçak İçi İkram Piyasası'nın 2026'nın sonuna kadar 9,5 milyar ABD dolarından fazla fırsat yaratacağı öngörülüyor.

16 milyarlık uçak içi ikram 2026’da 9.5 milyar dolar artacak

23 Ekim 2019 Çarşamba 17:10

UĞUR ONUR URHAN-TÜRKİYE TURİZM
BRÜKSEL- Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'ne (IATA) göre, yerel ve uluslararası hava trafiği, 2017 yılında önemli bir büyümeye sahne olurken uçak içinde kaliteli gıda talebi, uçak içi catering pazarını büyüttü. Halen 16 milyar dolar olan Uçak İçi İkram Piyasası'nın 2026'nın sonuna kadar 9,5 milyar dolar daha fırsat yaratacağı öngörülüyor.
Ayrıca, IATA, 2035 yılına kadar hava yolcusu sayısını iki katına çıkacağını öngörüyor. Sürekli büyüyen havayolu trafiği ile yolcuların taleplerinin yarattığı uçuş içi catering pazar fırsatları giderek gelişti. Bunun üzerine havayolları daha fazla müşteri çekmek ve işlerini büyütmek için premium uçuş içi yemek hizmetleri sunmaya başladı.
sunuyor.

ucak-ici-ikram.jpg

Uçak İçi İkram Piyasası'nın 2026'nın sonuna kadar 9,5 milyar ABD dolarından daha fazla fırsat yaratacağı öngörülüyor. Uçuş sınıfına bakılmaksızın, sağlıklı uçuş içi yemek talebiyle birleştiğinde yolculara zengin bir uçuş deneyimi sunmak. yakın gelecekte uçuş içi catering pazarının büyümesini teşvik etmesi bekleniyor. Gıdada yenilikçilik, Uçuş İçi İkram Piyasası için öne çıkan trendler olarak teknoloji entegrasyonuyla birleşti

EĞLENCE SİSTEMİNDEN YEMEK SİPARİŞİ
Uçak içi catering hizmeti ile uçuş deneyimini geliştirmek için önde gelen oyuncular, akıllı telefonun yiyecek ve içecek siparişi için kullanılması gibi dijital olarak etkinleştirilmiş hizmetleri benimsiyorlar. Global olarak çalışan havayolu şirketi de yolcuların uçuş eğlence sistemlerinde sipariş vermelerini sağlıyor. Üstelik, havayollarından bazıları, gemideki yolculara özgü istekleri karşılamak için bölgesel yemekler servis ediyor. Bu tür eğilimlerin konuşulması şeklindeki reklam, uçuş pazarında catering pazarının büyümesine katkıda bulunuyor.

SAĞLIKLI BESLENME UÇAK İÇİ İKRAMA GİRDİ
Uçak İçi İkram Piyasasıının düşük maliyetli taşıyıcılar ile ekonomik hizmetin birleştiği dönemde ortalama büyümenin üzerinde olacağı tahmin edildiyor.

Düşük maliyetli taşıyıcılar, uçak içi ikramın el ilanlarında yüksek oranda tercih edildiğini bildiriyor.. Oturma sınıfına bakılmaksızın, yolcuların hijyenik yiyecek tüketme beklentilerinin artması, uçuş yiyecek içecek pazarının talebini artırması bekleniyor. Dahası, dünya genelinde sağlık bilincinin artması, küresel uçuş pazarındaki catering piyasası oyuncularının stratejilerini buna göre planlamaları ve geliştirmelerine neden oluyor.

ÜCRETSİZ YEMEKLER SUNULUYOR
Havayolları, yiyecek ve içecek kalitesi ile büyük ölçüde tanınıyor. Sunulan uçuş içi yemek hizmeti, rakiplerinden farklı oluyor. Uçuş içi catering pazarının ana eğilimi olan yolcu taleplerini karşılamak için, lider havayolları zengin uçuş içi catering deneyimi sunmak için yolculara ücretsiz yemekler sunmaktadır.

DÜŞÜK MALİYETLİ HAVAYOLLARI İLE CATERİNG REKABETİ
2026'nın sonunda Düşük Maliyetli Taşıyıcılarda halen yaklaşık 16 milyar ABD Doları olan Uçuş İçi catering pazarının gelirleri, kısa ve orta mesafe segmentinde tercih ediliyor. Bununla birlikte, geleneksel havayolları düşük maliyetli taşıyıcıların açtığı yeni rotalara da uçmaya başladılar. Ancak bu hatlarda başlayan rekabet ise bu kez uçak içi catering hizmetlerine taşındı. Böylece, ekonomik havayolları, pazarlama aracı olarak yiyecek ve uçak içi catering hizmetlerini kullanmaya başladı.

HAVAYOLLARI İLE CATERİNG ORTAKLIKLARI
Uçuş hizmetlerinde catering servis sağlayıcıları havayollarına kazanç fırsatı yaratmak için için stratejik ortaklıklar kurdular. Uçakta yiyecek-içecek pazarındaki oyuncuların büyük çoğunluğu, son derece dinamik olan sektörde ayakta kalabilmek için yolcuların uçak içi deneyimini geliştirmek için çaba sarf ediyor.

LİDER MARKALARLA ORTAKLIKLAR
Küresel oyuncular, özellikle gelişmekte olan pazarlarda, coğrafi genişlemeye odaklanıyor. Dünyadaki çeşitlendirilmiş müşteri tercihlerini ele almak için havayolu, uçuş sırasında catering konusunda lider markalarla ortaklıklar kuruyor. Sürekli büyüyen yolcu beklentilerini karşılamak için, havayolları ve uçak içi catering markaları arasındaki işbirlikleri, tutarlı kalite ile birlikte çeşitli yemekler sunmayı mümkün kılıyor

KALİTELİ YEMEK YARIŞI
Bu işbirlikleri, kazan-kazan durumunun sağlanması, yani sunulan yemek kalitesinin iyileştirilmesine yardımcı olmakta ve aynı zamanda uçuştaki catering hizmetinin maliyetini düşürmektedir. Havayolları ile uçak içi yemek hizmeti sağlayıcısı arasındaki işbirliğinin bu eğilimi pazarda yoğun bir şekilde takip ediliyor. Bunun hem havayollarının hem de catering oyuncularının işlerini arttırması ve böylece uçak içi catering pazarının büyümesini artırması bekleniyor. Avrupa Bölgesi, küresel uçuş sırasında yiyecek içecek pazarına hakim olacak ve ardından da Kuzey Amerika'nın bu eğilime gireceği belirtiliyor. Bununla birlikte, Ortadoğu ve Körfez bölgesinin 2026 yılına kadar uçuş yiyecek içecek pazarında önemli bir büyümeye tanık olacağı öngörülüyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA