20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

15 MAYIS'TA KÜLTÜREL TURİZM ALANLARI RAHAT NEFES ALACAK

Beşkonak Köprülü Kanyonu Koruma Platformu Başkanı Ali İhsan Kılınç, Manavgat'ın tarihi , kültürel, ekolojik ve doğal güzelliklerinin ranta kurban gitmesine asla izin vermeyeceklerini söyledi.

15 Mayıs'ta kültürel turizm alanları rahat nefes alacak

01 Nisan 2023 Cumartesi 01:22

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA -
Beşkonak Köprülü Kanyonu Koruma Platformu ve Milli Yol İlçe Başkanı Ali İhsan Kılınç, Manavgat'ın tarihi , kültürel, ekolojik ve doğal güzelliklerinin ranta kurban gitmesine asla izin vermeyeceklerini söyledi.
Ali İhsan Kılınç, 21 yıllık AKP iktidarı döneminde doğa turizminin canlı olduğu su kaynakları üzerine halkı karşılarına alma pahasına Hidroelektrik Santrali(HES)'ler kurarak bitki çeşitliliği, faunası, florası, endemik bitki çeşitliliği ile farklı orman ağaçlarını olduğu ormanlık alanlara mermer ve taş ocağı ruhsatı verilerek doğal güzellikler tahrip edilerek eko ve botanik turizm alanlarına çok büyük darbe vurulduğunu kaydetti.
manavgat,-tarihi-,-kulturel,-005.jpg

manavgat,-tarihi-,-kulturel,.jpgmanavgat,-tarihi-,-kulturel,-001.jpg
Pandemi öncesi Antalya'ya gelen 16 milyon yabancı turistin alternatif turizm kapsamında en ayrıcalıklı turizm destinasyonun Manavgat olduğunu belirten MYP Manavgat İlçe Başkanı Ali ihsan Kılınç,''Ulualan Manavgat 'ındır. Manavgatlıya ait olan yer Kültür ve Turizm Bakanlığı .hazırladığı ranta bağlı proje ile yöre insanın elinden alınarak binlerce dönüm arazi üç beş kişiye özel golf alanı yapılacak. Ulualan Manavgat Ta çocuklarımızın ve çocuklarımızın geleceği. Kişiye özel ranta bağlı projeler ile çocuklarımızın geleceğini ipotek altına alınmasına asla müsaade etmeyeceğiz.' dedi.
manavgat,-tarihi-,-kulturel,-003.jpg

manavgat,-tarihi-,-kulturel,-002.jpgiktidarının rant adına koyları, deniz kenarları, dereleri doğal su kaynaklarını hat ta 1. derece arkeolojik SİT alanlarını bile rant için tahrip etmede cüretkar olduklarının altını çizen Ali İhsan Kılınç, şöyle decam etti: ''Antalya'nın Kemer ilçesinde bulunan 1. derece SİT alanı içinde bulunan Phaselis Antik Kent içinden gidilen Cennet Koyuna halk plajı yapacağız denilerek koyun alanının betonlaştırılması bölgenin ranta kurban gidilmesinin yolunun açılmasıdır. Dünya'nın hangi ülkesinde 1. derece arkeolojik SİT alanına plaj yapacağız denilerek betonlaştırıldığı görülmüş. Başta Almanya, İngiltere, Belçika ve Fransa'da arkeolojik kazılardan gün yüzüne çıkarılan eserlerin sergilendiği müzelerde gezerken eserlerin fotoğraf makinesi ile fotoğrafını çekme flaş patlatarak resim çekilmesini cezası 400 Euro cezası var. Bizde bırakın cezayı adamlar Manavgat'ta 12 gün süren 100 yılın en büyük yangınında yanan çam ağaçlarının kesildiği yerlerden biri olan Bucakşeyhler mahallesinde bulunan Lyrbe(Seleukeia ) antik kent içinde kesilen çam ağaçların kerestelerinin Tır yada kamyon ile taşınmasında ilgili firma tarihi ören yeri içinde 800 metre kaçak yol açılarak 1. Derece arkeolojik SİT alanına çok büyük zarar vermişlerdir. 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri sadece halkın iktidarından kurtulma değil; tarihin, kültürün, doğanın, ormanların su kaynaklarının, verimli tarım arazilerinin, eko ve botanik turizm alanları ve arkeolojik varlıkların rant uğruna tahrip edilmesinin önüne geçilmesinde rahat bir nefes alacakları seçim olacaktır.''

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA