19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

130 YILLIK GÜL SUYU ÇIKARMA İMBİĞİNİ TURİZME KAZANDIRDI

Selimiye Garden Apart Otel’in sahibi Mehmet Çelikten: Turistlere Türk kahvesi çayı ve kahveyi gül kazanı imbiğinde yaptığımızı söyleyince kahkaha atarak gülüyorlar ve ilgiyle imbiği inceliyorlar

130 yıllık gül suyu çıkarma imbiğini turizme kazandırdı

06 Ekim 2019 Pazar 18:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
SİDE/ANTALYA- Turizmci Mehmet Çelikten, hurdacılardan ve bitpazarından topladığı eşyaları otelinde sergileyerek turizme kazandırıyor. Manavgat Side'de Selimiye Garden Apart Otel’in sahibi Mehmet Çelikten, ‘bit pazarına turizm yağdı’ dedirtecek şekilde eski eşyaları turistik hale getirdi.

mehmet-celikten,.jpg

Çelikten "'Eskiciden satın aldığımız 130 yıllık gül suyu çıkarma imbiğini turizme kazandırdık. Turistlere Türk kahvesi çayı ve kahveyi gül kazanı imbiğinde yaptığımızı söyleyince kahkaha atarak gülüyorlar ve ilgiyle imbiği inceliyorlar” dedi.

mehmet-celikten,-001.jpg

ATILAN EŞYALAR TURİZMDE

Turizmci Çelikten, otelinde sergilediği eski eşyaların Manavgat’ın son 100 yıllık döneminin izlerini taşıdığını belirterek şunları anlattı: “Atılan eşyaları satın aldıktan sonra tamir ediyorum. Tamir edip temizleyerek kullanılabilir hale getiriyorum. Bir çoğunu otelin girişinde sergiliyorum. Turistlere verdiğimiz hizmette koruma-kullanma şeklindeki malzemeler ise çok dikkat çekiyor. 130 yıllık gül suyu çıkarma imbiği, 89 yıllık radyo ve kırılan Eyfel Kulesi maketi ilgi çeken eşyalar arasında yer alıyor.”

mehmet-celikten,-002.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA