23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

11 EYLÜL KURBANLARI ANILIYOR

ABD'nin New York kentinde, 11 Eylül 2001 tarihindeki saldırılarda hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi.

11 Eylül kurbanları anılıyor

12 Eylül 2008 Cuma 12:00

NEW YORK -ABD'nin New York kentinde, 11 Eylül 2001 tarihindeki saldırılarda hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi.
Dünya Ticaret Merkezine yönelik terör saldırılarında yerle bir olan İkiz Kulelerden kalan "Sıfır Noktası"nda inşaatın devam etmesi nedeniyle, bu yılki tören için, geçen yıl olduğu gibi, enkaz alanının hemen yanında bulunan Zuccoti Parkı seçildi.



Tören, Dünya Ticaret Merkezinin 11 Eylül saldırılarında yer yer yırtılan Amerikan bayrağının New York polis bandosu tarafından sahne alanına getirilmesi, ardından New York Gençlik Korosu tarafından Amerikan Marşının çalınmasıyla devam etti.
New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, ilk uçağın Kuzey Kulesine çarptığı yerel saatle 08.46'da (TSİ 15.46) çalınan çanın ardından t öreni izleyen herkesi saygı duruşuna davet etti. İkinci uçağın Güney Kulesine çarptığı saat olan 09.03'te terör kurbanlarını anmak için yine çanlar çalındı ve sayg ı duruşunda bulunuldu. İkiz Kulelerin çöktüğü 09.59 ve 10.29 saatlerinde de çanlar bir kez daha çaldı ve saygı duruşunda bulunuldu.
Törene New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, New York Valisi David Paterson, New Jersey Valisi Jon S. Corzine, eski New York belediye başkanı Rudolph W. Giuliani ve eski New York Valisi George Pataki katıldılar.
Bloomberg, yaptığı konuşmada terör saldırılarının ve kurbanlarının hiçbir zaman unutulmayacağını belirterek, "Bu trajedi tüm insanları birleşirdi ve ortak bir hikaye yarattı. O gün herhangi bir gün gibi başladı, ama başka hiçbir günün bitmediği şekilde sona erdi" dedi.
Tören alanını elinde sevdiklerinin resimlerini ve "11 Eylül'ü Hiç Unutmayacağız" yazılı pankartlar taşıyan gözü yaşlı yakınlar doldurmuş durumda. Kente sabahın eken saatlerinden beri güvenlik önlemleri de artırıldı ve tören alanının yapıldığı yerlerin bir bölümü trafiğe kapatıldı.

11 EYLÜL KURBANLARI WASHINGTON'DA ANILDI
ABD'de 11 Eylül 2001'deki terör saldırılarının kurbanları, Washington'da Savunma Bakanlığı Pentagon'da da törenle anıldı.
Sabah önce Beyaz Saray'da düzenlenen bir dakikalık saygı duruşuna katılan Başkan George Bush, ardından Pentagon'daki törende bir konuşma yaptı. Pentagon'un hemen önünde inşa edilen 11 Eylül Anıtı da bugün resmen açıldı.
Bush, ABD yönetimi ve Kongresinin bütün üst düzey yetkililerinin katıldığı törendeki konuşmasında, ABD tarihinin en kötü günlerinden biri olan 11 Eylül'ün, aynı zamanda ülkenin yetiştirdiği insanların en büyük kahramanlıklarından bazılarına da sahne olduğunu anlattı.
Başkan Bush, "Bu anıt, bütün yurttaşlarımıza, Amerikan ruhunun ne kadar dayanıklı olduğunu hatırlatacak. Binaların devrildiği bir günde, aynı zamanda kahramanlar da yükseldi. Gelecek nesiller, bu anıtı ziyaret ettiklerinde 21'inci yüzyılın, özgürlük ve terör güçleri arasında büyü k bir mücadeleyle başladığını öğrenecekler" dedi.
Bush, "Bir gün barış gelecek. Ancak bu gelene kadar Tanrı'dan, savaş alanında askerlerimizi korumasını diliyoruz" diye konuştu.
Törende, Savunma Bakanı Robert Gates ve selefi Donald Rumsfeld de birer konuşma yaptı.
Rumsfeld, Pentagon'u kastederek, "Bu bina özgür bir halkın kararlılığın ı gösteren sessiz bir anıt. 11 Eylül Anıtı da ulusumuzun hem üzüntüsünün hem de kahramanlığının bir sembolü" dedi.
11 Eylül 2001'de teröristlerce Pentagon'a düzenlenen saldırıda yaşam ını yitiren 184 kişinin anısına ithaf edilen anıt, 22 milyon dolara mal oldu. Anıt, bu gece halka açılıyor.



'11 Eylül' dehşetinin gizlenen kareleri ortaya çıktı!

New York'taki Dünya Ticaret Merkezinin bulunduğu ikiz kulelere yapılan terör saldırılarının 7. Yılında, bugüne kadar hiçbir yerde yayınlanmamış fotoğraflar gün yüzüne çıktı. Fotoğraflarda terörün dehşeti bir kez daha gözler önüne serildi.



Dünyada yeni bir dönemi başlatan El Kaide saldırılarının ardından hiç bir şey eskisi gibi olmadı. Amerika, El Kaide lideri Usame Bin Ladin'i yakalamak için, Irak'ta Saddam Hüseyin rejimini devirdi ve ülkeyi yıllardır işgal altında tutuyor. Aynı amaçla, Afganistan'da da büyük operasyonlar başlatıldı. Ayrıca, başta İsrail olmak üzere dünyanın geri kalan ülkeleri de 7 yıldır terör paranoyası altında hayatını sürdürüyor! 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA