• BIST 10446.24
  • Altın 2432.335
  • Dolar 32.5245
  • Euro 34.9889
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 26 °C
  • Antalya 31 °C

Migros, Norveç somonu alımını üçe katlıyor

Migros, Norveç somonu alımını üçe katlıyor
Migros, Norveç’te gerçekleştirdiği yeni anlaşma kapsamında bu sene Norveç somonu alımlarını üçe katlamayı planlıyor.

İSTANBUL - Migros, Norveç’te gerçekleştirdiği yeni anlaşma kapsamında bu sene Norveç somonu alımlarını üçe katlamayı planlıyor.
Müşterilerine yıl boyunca bol çeşit ve uygun fiyatlarla deniz ürünleri sunmayı hedefleyen Migros, Norveç somonlarını da tüketicisinin beğenisine sunuyor.

Geçen sene yaklaşık 2 bin 200 ton toplam somon satışı yapan Migros, Norveç’te gerçekleştirdiği yeni anlaşma ile bu sene Norveç somonu alımlarını üçe katlamayı planlıyor.

Migros, Türk somonu sevenlerin de ilk tercihi konumunda. Migros, geçen yıl Karadeniz’de Türk somonu hasadı gerçekleştirmişti. Bu yıl da haziran ayı sonuna kadar denizdeki üretimini sürdürecek. Mağazalarında özel balık hizmeti sunan Migros, 2024 yılında toplam 15 bin ton balık alımı gerçekleştirecek.

Migros, Karadeniz’de tuttuğu Türk somonunu, tazenin yanında donuk ve işlenmiş olarak da tüketicilerle buluşturuyor. Yerli somonların hasat sezonundan başlayarak sofralara ulaşana kadar tüm süreçte balıkçılarla birlikte çalışan Migros, sürdürülebilir ve çevre dostu uygulamaları kapsamında deniz balıklarında mevzuata ve boy yasaklarına uygun alımlar yapıyor. Böylece sürdürülebilir balıkçılığı destekleyen Migros, İyi Tarım uygulamaları kapsamında üreticilerle çalışarak kültür balıkçılığı yetiştiriciliğine de katkıda bulunuyor. Norveç somonu için ise dünyanın en büyük somon firmalarından biriyle iş birliği yaparak etiket üzerindeki GLT sistemi (Infor M3 Graphical Lot Tracker) sayesinde somonların üreme aşamasından tabağa ulaşana kadar tüm süreçlerinin izlenebilirliğini sağlıyor.

migros,-norvec-somonu-.jpg“Her sofrada yer almayı hedefliyoruz”

Deniz ürünleri reyonunda 50’ye yakın balık çeşidi sunduklarını belirten Migros Taze Ürünler Pazarlama Direktörü İbrahim Sözen, “Türkiye’de su ürünleri üretimi 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 18,6 artarak Cumhuriyet tarihinde bir rekor kırdı. Biz de bu büyümeye önemli bir katkıda bulunarak balık tüketimini artırmak amacıyla çalışmalarımıza her yıl yenilerini ekliyoruz. Türkiye genelinde açılan taze balık dağıtım merkezlerimiz ile ülkemizin dört bir yanına en taze balığı ulaştırıyoruz. Norveç somonu yanında, aynı zamanda en çok Türk somonu satan perakende markasıyız. 3 bin 500 mağazamızın bin 335’inde kendi balık reyonlarımız var. Amacımız, reyonlarımızda sunduğumuz günlük, taze ve uygun fiyatlı balık ürünlerimizle, balığa erişimi kolaylaştırarak herkesin sofrasında yer almak.” dedi.

 
Bu haber toplam 893 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.