• BIST 9304.53
  • Altın 2749.602
  • Dolar 33.9423
  • Euro 37.5014
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 29 °C
  • Antalya 28 °C

Michelin yıldızıi şefler imza menülerini paylaştı

Michelin yıldızıi şefler imza menülerini paylaştı
Ela Excellence Resort Belek, Executive şef Şevket Gökçen’in ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlik, 7-9 Eylül tarihlerinde 2 Michelin yıldızına sahip Şef Gregory Mirer’in menü sunumuyla son bulacak.

ANTALYA- Temmuz ayında başlayan etkinlik, Ağustos ayında Şef Jean Philippe Borro ve Julien Lefebvre’nin menü sunumlarıyla devam ediyor. Ela Excellence Resort Belek; dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefleri ağırladı. Yeni şefin menü sunumu gerçekleştireceği etkinlik, Eylül ayına kadar sürecek.

İsim değişikliğine uzanan kapsamlı bir dönüşümle, uluslararası standartlarda ve kişiye özel tatil anlayışıyla hizmet veren Ela Excellence Resort Belek; misafirlerine unutulmaz bir gastronomi deneyimi yaşatıyor. Dünyaca ünlü yedi şefin imza menülerini misafirlerine sunan Ela Excellence Resort Belek, Temmuz ayında başlayan menü sunum programını, Ağustos ayında Michelin yıldızlı şefler Jean Philippe Borro ve Julien Lefebvre ile sürdürdü.

 

ela-excellence-resort-belek,-sevket-gokcen,-michelin.jpgEla Excellence Resort Belek, Executive şef Şevket Gökçen’in ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlik, 7-9 Eylül tarihlerinde 2 Michelin yıldızına sahip Şef Gregory Mirer’in menü sunumuyla son bulacak.

 

ela-excellence-resort-belek,-sevket-gokcen,-michelin-001.jpgMonako’nun ünlü şefi Philippe Borro misafirlerine unutulmaz bir deneyim yaşattı

 

Michelin yıldızlı Şef Jean Philippe Borro, Monako’da yer alan ünlü Hermitage Oteli’nde mükemmelleştirdiği menüsünü 1-3 Ağustos tarihlerinde Ela Excellence Resort Belek misafirlerine sundu. Yumurta, Karnabahar köpüğü ve kremalı bisque ile sunum menüsünü başlatan Borro, su tereli tereyağı ile servis edilen çıtır karidesli tart, zerdeçal, patlıcan havyarı ve vinday sos ile konfi edilmiş dülger balığı filetosu ve kabak reçeli, ıspanak kökü ve cari sos ile kümes hayvanı göğsü seçenekleriyle menüsüne devam etti. Michelin yıldızlı Şef Philippe Borro’nun sunum menüsünde tatlı olarak çarkıfelek, lemongrass özlü ananas ravioli ve taze krema ile Baba au Rhum, misafirlerine unutulmaz bir deneyim yaşattı.

 

ela-excellence-resort-belek,-sevket-gokcen,-michelin-002.jpg2 yıldızlı Şef Julien Lefebvre zengin menüsüyle ‘haute cuisine’ konseptini Belek’e taşıdı

 

Kuzey Fransa’nın Normandiya sahillerindeki Honfleur şehrinde bulunan L'âtre restoranının 2 Michelin yıldızlı şefi Julien Lefebvre, 15 yılı aşkın bir süredir ‘haute cuisine’ restoranlarda görev alıyor. Zengin menüsüyle 8-10 Ağustos tarihleri arasında misafirlerinin karşısında çıkan Julien Lefebvre, roka, sebze yağı, burrata ve vanilya pesto ile hazırladığı ve Domates adını verdiği başlangıçla sunumunu başlattı. Hemen ardından anason flambe, zerdeçallı karnabahar mousse, turşu ve havyar ile hazırladığı Jumbo Karides isimli yemek ve füme patlıcan havyarı, limonlu ricotta ve çıtır adaçayı ile servis edilen Dil Balığı ile menüsünü devam ettiren Lefebvre, ana yemeğini biberiye özütlü mini şalgam ve havuç ile hazırlanan Navarin ıstakozu, ‘Istakoz’ olarak belirledi. Menü sunumunda tatlı olarak haşhaşlı beze, fıstık kreması ve çilek sosu ile yapılan ‘Çilek Pavlova’ misafirlerin beğenisine sunuldu.

 

ela-excellence-resort-belek,-sevket-gokcen,-michelin-003.jpgMichelin yıldızlı şef programı 15-17 Ağustos tarihlerinde Şef Fabrice Giraud, 30 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde Şef Michel Portos ve son olarak 7-9 Eylül tarihlerinde Şef Gregory Mirer’in sunumlarıyla devam edecek.

Bu haber toplam 679 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.