• BIST 9975.61
  • Altın 2830.659
  • Dolar 33.9934
  • Euro 38.0336
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 25 °C

Mayorkalı genç, turist artışına karşı web sitesi kuruyor

Mayorkalı genç, turist artışına karşı web sitesi kuruyor
Mayorkalı genç, turist artışına karşı web sitesi kuruyor

BALEAR - Binlerce avro yatırım yapıldı , son birkaç yılda Balear Hükümeti'ndeki çeşitli yönetimler, yüzlerce uzmandan oluşan ve vatandaşların teklif gönderebileceği bir çalışma grubu oluşturuldu ... böylece sonunda sahillerin doygunluğundan kaçınmaya yönelik bir çözüm elde edildi - ve Bu nedenle, Bu amaçla bir web sitesi tasarlayan genç bir bilgisayar mühendisinin aklında, bölge sakinleri ile turistler arasındaki bir arada yaşamayı geliştirmek vardı.

Mayorkalı Francisco Hernández , turistler ve cankurtaranların sağladığı verilerle plajların durumunu kontrol edebileceğiniz Balear Sahili adında bir web sitesi oluşturdu . Ve sadece işgalle ilgili değil , aynı zamanda hava durumu, gelgitler, denizanasının varlığı hakkında da . Ve bu, Hükümetin halihazırda sağladığı bilgiler olmasına rağmen, bu verilere kolayca erişilemiyor veya sezgisel değildi.

balear-hukumeti,-turist.jpgBenzer şekilde, Diario de Mallorca ile yaptığı röportajda Hernández, web sitesinin güçlü noktalarından birinin, yalnızca ana plajlar hakkında bilgi vermekle kalmayıp aynı zamanda daha az bilinen kumlu alanlar hakkında da veri sağlaması olduğunu vurguluyor . Genç mühendisin açıkladığı gibi bu durum, bu platformun ana hedeflerinden biri olan turist akışının farklı koylara daha adil bir şekilde dağıtılmasına çok yardımcı olabilir.

Hernández, niyetinin özellikle yaz aylarında Balear Adaları'nda meydana gelen aşırı turist kalabalığını hafifletmeye çalışmak için bir kum tanesi katkıda bulunmak olduğunu garanti ediyor. "Bunun karmaşık olduğunu biliyorum, çünkü turizmden geçiniyoruz, ancak bazı sınırlar koymamız gerektiğini düşünüyorum " yorumunu yapıyor.

Şu anda platform herhangi bir ekonomik fayda sağlamıyor ancak Hernández'in fikri uygulamayı geliştirmek ve gelecekte bundan para kazanabilmek . Bütün bunlar iyi bir amaç içindir, çünkü genç adam bu gelirin bir kısmını Akdeniz'in korunmasına katkıda bulunan bir kuruluş olan 'Save de Med' derneğine ayırmayı planlamaktadır .

Bu haber toplam 669 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.