• BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 25 °C

MATSO, dünyaya 4 dilde ''Güvenli destinasyon'' mektubu yayınladı

MATSO, dünyaya 4 dilde ''Güvenli destinasyon'' mektubu yayınladı
MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, MATSO Yönetim Kurulu üyeleri ve 16. Meslek Komitesi üyeleri ile basın toplantısı düzenledi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
SİDE-MANAVGAT/ANTALYA - MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, MATSO Yönetim Kurulu üyeleri ve 16. Meslek Komitesi üyeleri ile basın toplantısı düzenledi. Kovid-19 salgını sonrası Manavgat –Side turizm destinasyonun sağlıklı ve güvenli turizm destinasyonu olduğunu anlatan tanıtım çalışmaları ve pandemi nedeniyle yaşanan ekonomik durumu, pandemi sonrası durumu ve bu dönem de Oda olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.

Toplantıda pandemi döneminde MATSO olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Boztaş, yeni süreçte özellikle e-ticaretin öneminin daha çok anlaşıldığını belirterek, üyelerinin e-ticaret ile dünya pazarına açılması gerektiğine dikkat çekti.

Manavgat-Side turizm destinasyonun en sağlıklı ve güvenilir turizm destinasyonu olduğunu anlatan Başkan Boztaş, “MATSO olarak bölgemizin sağlıklı ve güvenilir olduğunu vurgulayan sosyal medya kanallarında yayınlanmak üzere Türkçe, İngilizce, Almanca ve Rusça olarak 4 dilde 1 'er dakikalık 3 ayrı videolar hazırladık. ülkemizde ve  hedef pazarlarımız   olan  Almanya, Rusya,Ukrayna, Polanya, Macaristan,Hollanda' da  olmak üzere 6 ülkedeki  sosyal medya  kanalları vasıtasıyla bu videolarımızı  ücretli(sponsorlu)  bir şekilde  yayınlayarak kitlelere  ulaşmaya çalışıyoruz. Toplam 3 hafta devam edecek olan tanıtım kampanyamızın her periyodunda ayrı, ayrı videolar yayınlayacağız” dedi.

matso-tobb-001.jpgPANDEMİNİN İŞ DÜNYAMIZA ETKİLERİ

Manavgat ekonomisini değerlendiren MATSO Başkanı Ahmet Boztaş toplantıda şu açıklamaları yaptı; "2016 uçak krizinden sonra yeni yeni toparlanma sürecine girmekte olan bölge ekonomisi, umutla beklediğimiz 2020 yılı turizm sezonu öncesinde yaşanan covid 19 salgınının ülkemizi ve tüm dünyayı etkilemesi nedeniyle kentimiz ekonomisinde de derin yaralar açmıştır.

PANDEMİ DÖENEMİNDE ÜYELERİMİZİN YANINDA OLMAYA ÇALIŞTIK

Bizler MATSO olarak bu dönemde çok aktif bir rol üstlenerek gece gündüz demeden 24 saat esaslı üyelerimizin yanında olmaya çalıştık.  Hemen bir komisyon kurarak e-mail ve wassap üzerinden üyelerimizle  iletişim  kurarak yaşadıkları  sorunları ve taleplerini  hızla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde hükümetimize ileterek, daha sonraki süreçte de  açıklanan ekonomik tedbir paketlerinde  çıkması sürecini takip ettik.

Ticaret  Bakanımız Sayın Rahsar  Pekcan , Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın  Bekir Pakdemirli ve  TOBB   Başkanımız  Sayın Hisarcıklıoğlu    ile  bizatihi ben kendim  direk video konferans yöntemiyle iletişim  kurarak  sorun  ve  taleplerimizi anlatarak   destek  istedim. Ayrıca  komisyonumuz  hala  görevine  devam etmektedir. Gelen  talep ve  sorunları   ilgili  kurumlara ve  TOBB'a aktarmaya devam etmekteyiz. Taleplerimizin bir kısmı hükümetimizin açıkladığı paketler içerisinde yer almıştır.  Açıklanan bu paketler için başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimize ve TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na çok teşekkür ediyoruz.”

RİSK OLUŞTURUYOR

Ancak açıklanan bu tedbir paketlerinde ki krediler ve yasal yükümlülük Olan  vergi  ödemeleri 3 ile 6 ay arasında ertelenmekte, bu ertelemeler kış dönemine denk gelmektedir. Ağırlıklı olarak bölge ekonomisinin turizme dayalı olması nedeniyle kış dönemine denk gelen ödemeler birikerek büyük bir risk oluşturmaktadır. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu durumu ilgili mercilerin dikkatine arz ederek bölgemiz özelinde ertelenen ödemelerin 2021 yılı turizm sezonu ile birlikte başlamasını talep ettik.

İŞ YERİ KİRA ÖDEMELERİ  

Pandemi dönemin de kapalı olan ya da evde kal çağrısından dolayı yada turistin olmamasından dolayı üyelerimizin en çok etkilendiği zorlandığı ödemelerinden biriside işyeri kiralarıydı işte tam bu notada

Bizler  MATSO  yönetimi  olarak  1 Nisan  ile 1 Temmuz  döneminde  3  ay  kendi  özel mülklerimiz deki  işyerlerimizden  kira  almama  kararı  alarak tüm  işyeri  sahiplerine  yönelikte  bir çağrı  yaptık ki    önce  kendimiz bunu  uygulayarak  çağrı  yaptık. Erteleme değil arkadaşlar bakın burası  burası çok  önemli  alacaklarımızdan tamamen  vaz geçtik. Devlet bile Her türlü alacağını ertelerken bizler arkadaşlarımız tamamen alacaklarının 3 aya tekabül eden kısmından vazgeçmişlerdir. Sözleşmelerini yapmış çekini senedini almış yada  yıllık  peşin  tahsil etmiş  olsak  bile  3  aylık  bedel  toplam bedelden  düşülme   kararı  aldık. Burada sizlerin huzurunda MATSO yönetim kurulu üyelerini, meclis başkanımız ve hesapları inceleme komisyon başkanımıza özel bir teşekkür etmek istiyorum. Çünkü onlar Tüm Türkiye ye örnek bir davranış sergilemişlerdir. Arkadaşlarımla  gurur duyuyorum ve  sizlerin  huzurunda  onları  alkışlamak   istiyorum..

AÇIKLANAN YENİ PAKET

Bu hafta itibari ile piyasayı hareketlendirmeye yönelik konut, taşıt yerli üretim mobilya, beyaz eşya vb. ile turizm harcamaları adıyla 4 ayrı finansman paketi devreye alınmıştır. Bu paketle umutlarımız yeşermiştir. Bu yeni paket içinde Hazine Maliye bakanımıza  ve başkanımız  Hisarcıklıoğlu'na çok  teşekkür ediyoruz.  

KONTROLLÜ SOSYAL HAYAT – EKONOMİDE AYAKTA KALMA DÖNEMİ

Değerli basın mensubu arkadaşlar 01 Haziran itibari ile ülkemizde kontrollü sosyal hayat, maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyarak ekonomik aktivitelerin sürdürülmesi kararı alınmıştır. Bu dönem bizler için ayakta kalma dönemidir. Üyelerimizi sürekli olarak güncellenen sektörler bazında alınması gereken tedbirlerle ilgili web sitemiz ve sms üzerinden sürekli bilgilendirmekteyiz. Kurallara uymalarını talep etmekteyiz.

2020 YILINI E –TİCARET YILI İLAN ETMİŞTİK

Değerli basın mensupları sizlerinde bildiğiniz gibi  Odamız tarafından bu yılın başında e-ticaret yılı ilan etmiştik. 2020 yılı başlarında  üyelerimize yönelik eğitimlerimize de  başlamıştık.. Fakat  pandemi  süreci bizi  yavaşlattı. Ama  biz  yinede Bu   pandemi döneminde de video konferans yöntemi ile eğitimlerimize  devam etmekteyiz. Yakında  facebook Türkiye  yöneticilerini   üyelerimizle  buluşturacağız. Ayrıca odamız üyelerinin ücretsiz bir şekilde üye olabildikleri www.nevarsamanavgattavar.com.tr adresli bir sayfa kurarak(sayfa test yayınında)   ve bu sayfanın tüm dünyada tanıtımını yaparak üyelerimizi e-ticaret’e yönlendirmekteyiz. Ticaret bakanlığımız tarafından açılan e-ticaret eğitim portalı ve e-ticaret pazar yerlerindeki destek paketleri hakkında üyelerimizi  sms ve web sitemiz üzerinden bilgilendirilmektedir. Pandemi döneminde  daha da  büyüyen e –ticaretin önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır.Ben Buradan üyelerimize e-ticaret e yönelmeleri, dünyaya açılmaları  için    sizler  aracılığıyla  bir  kez  daha  çağrı  yapıyorum.ve  diyorum ki dünya avucunuzun  içinde , parmaklarınızın ucunda. Dünyaya mal  satın.

EN SAĞLIKLI VE GÜVENLİ ŞEHİR MANAVGAT

Arkadaşlar her sektör  Pandemiden az  veya çok  etkilendi ama  en fazla  etkilenen  sektör  Turizmdir. Otellerimiz kapalı, işyerlerimiz kapalı, çalışanlarımız işsiz. Ama bu   yeni dönemde   biz  bölge  olarak en  avantajlı  noktadayız.

Niyemi ?  Çünkü;

 Dünyada ülkemiz,

Ülkemizde; Antalya

Antalya’da ise Manavgat – Side destinasyonu en sağlıklı, en güvenilir bölgedir.

TEŞEKKÜR

En  güvenilir  en sağlıklı bölge  unvanımız  için başta  Valimiz, Kaymakamımız ve belediye başkanımıza, sağlık çalışanlarımıza  kurallara uyan  halkımıza  Manavgat iş  dünyası  olarak  teşekkür ediyoruz. Arkadaşlar İnsanlar sağlıklı ve güvenli olmayan yerlere seyahat etmek istemezler.  Bizlere ve sizlere düşen ise bu dönemde sağlıklı ve güvenilir bir kent olduğumuz mesajını vurgulayarak öne çıkmamız gerekmektedir.

4 DİLDE TANITIM VİDEOLARI 

Bu bağlamda biz MATSO olarak bölgemizin sağlıklı ve güvenilir olduğunu vurgulayan sosyal medya kanallarında yayınlanmak üzere Türkçe, İngilizce, Almanca ve Rusça olarak 4 dilde 1 'er dakikalık 3 ayrı videolar hazırladık. Ülkemizde ve  hedef pazarlarımız   olan  Almanya, Rusya,Ukrayna, Polanya, Macaristan,Hollanda' da  olmak üzere 6 ülkedeki  sosyal medya  kanalları vasıtasıyla bu video larımızı  ücretli(sponsorlu)  bir şekilde  yayınlayarak kitlelere  ulaşmaya çalışıyoruz.

Toplam 3 hafta devam edecek olan tanıtım kampanyamızın her periyodunda ayrı, ayrı videolar yayınlayacağız. 1. periyodu 4 gün önce başladı. Her periyodu 1 hafta sürecek. Bu gün   sizlerle  bu  videolarımızın   ilkini  paylaşıyoruz. Bu videoların içeriğinde Manavgat belediyemizin çektiği görsellerden de yararlanılmıştır. İşbirliği için başkanımız Sayın Şükrü sözen'e teşekkür ediyoruz.

4 DİLDE  E-MEKTUP

Ayrıca 4 dilde  e-iletiler hazırladık. Bu mektupları üyelerimizle paylaşarak hem videoların hem de   e-iletilerin müşterilerine, dostlarına,  tanıdıklarına  gönderilmesini sağlayacağız. Bizde MATSO olarak muhatabımız kurumlara ve  elçiliklere  göndereceğiz. Amacımız 2020 turizm döneminde en sağlıklı ve güvenilir turizm  destinasyonu  olduğumuzu duyurarak bölgemize  seyahat  etmek, tatil yapmak isteyen yerli ve yabancı  konuklarımıza    güven  vermektir. Ayrıca odamızın yönettiği www.visitmanavgatside.com internet sitemizden isteyen  herkes bu  mektup ve videoları  indirerek misafirlerine, müşterine iletebilecekler  ve sosyal medya hesaplarından paylaşabileceklerdir.Ayrıca bu video ve e-iletileri Manavgatlılar, üyelerimiz ve tüm iş insanlarının ve esnafların dostlarına arkadaşlarına, müşterilerine whatsap üzerinden ya da mail olarak göndermelerini rica ediyoruz. Videoları ve e-iletileri hem yurt içi hem de yurt dışında yaygınlaştırmalıyız.  Bunun yaygınlaştırması için değerli basın mensuplarından da destek   beklemekteyiz"

Başkan Boztaş'ın konuşmasının ardından yurt dışında 4 farklı dilde yayınlanan videolar 1 kısmı basın mensuplarına gösterildi ve basın mensuplarının soruları cevaplandırıldı.

Bu haber toplam 1324 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.