• BIST 9975.61
  • Altın 2830.659
  • Dolar 33.9934
  • Euro 38.0336
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 23 °C

Marriott CEO'su Arne Sorenson kanserden vefat etti

Marriott CEO'su Arne Sorenson kanserden vefat etti
Pankreas kanseri tedavisi gören Sorenson, Marriott’un tarihindeki üçüncü CEO ve kurucu ailesinin dışındaki ilk CEO'ydu

NEW YORK - Marriott International 62 yaşındaki CEO'su Arne Sorenson Pazartesi günü öldüğünü açıkladı. Pankreas kanseri tedavisi gören Sorenson, Marriott’un tarihindeki üçüncü CEO ve kurucu ailesinin dışındaki ilk CEO'ydu.

 2016'da Starwood Hotels & Resorts'u 13 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın aldıktan sonra Marriott International'ı dünyanın en büyük otel zinciri haline getirmesiyle tanındı.

Marriott International'ı 2016 yılında 13 milyar dolarlık bir anlaşmayla Starwood Hotels & Resorts'u satın aldıktan sonra dünyanın en büyük otel zinciri haline getiren Arne Sorenson hayatını kaybetti.  Şirket Salı günü yaptığı açıklamaya göre, 62 yaşında ve pankreas kanseri tedavisi görüyordu.

 Sorenson, Marriott’un dünya çapındaki varlığını W Hotels, Ritz-Carlton, Courtyard ve Sheraton dahil düzinelerce marka altında genişletti.

Geçtiğimiz yıl, küresel ve yurt içi seyahatlerin çoğunu durma noktasına getiren Covid salgınıyla işine liderlik etmek zorunda kaldı.

 2012 yılında CEO rolünü üstlenen Sorenson, Lutherci bir misyonerin oğluydu.  Japonya'da doğdu ama daha sonra Minnesota'da büyüdü.

 1980 yılında mezun olduğu Decorah, Iowa'daki Luther Koleji'nde din ve işletme okudu. Minnesota Üniversitesi'nde daha fazla kariyer fırsatına kapı açan hukuk diploması almaya devam etti.

 Sorenson, okul dışında Washington, D.C.'deki Latham & Watkins hukuk firmasına katıldı.Orada ortak iken, müşterilerinden biri Marriott'du.

 Marriott’un kurucusu J. Willard Marriott’un oğlu Bill Marriott, Sorenson’u 1996’da otel işine yardımcı genel danışman olarak katılmaya ikna etti.  Daha sonraki roller arasında iş geliştirmeden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı, CFO ve son olarak CEO yer aldı.

 J.W. "Arne olağanüstü bir yöneticiydi - ama bundan daha fazlası - olağanüstü bir insandı," dedi J.W.  Marriott Jr., icra başkanı ve yönetim kurulu başkanı.  “Arne, bu işin her yönünü sevdi ve otellerimizi gezmek ve dünyanın dört bir yanındaki iş ortaklarıyla tanışmak için harcanan zamanın tadını çıkardı.  Otelcilik sektörünün nereye gittiğini tahmin etme ve Marriott'u büyüme için konumlandırma konusunda olağanüstü bir yeteneği vardı.  Ancak en çok sevdiği roller eş, baba, erkek kardeş ve arkadaştı.  Board and Marriott’un dünya çapındaki yüzbinlerce ortağı adına Arne’nin karısına ve dört çocuğuna en içten taziyelerimizi sunuyoruz.  Kalp kırıklığınızı paylaşıyoruz ve Arne'yi derinden özleyeceğiz. "

 Otel işletmecisi, Mayıs 2019'da Sorenson'a pankreas kanseri teşhisi konduğunu açıklamıştı.  Bu ayın başlarında, CEO'nun daha zorlu muameleyi karşılamak için çalışma programını geçici olarak kısaltacağı haberi paylaşıldı.

Tüketici operasyonları, teknoloji ve gelişmekte olan işletmeler grup başkanı Stephanie Linnartz;  ve küresel geliştirme, tasarım ve operasyon hizmetleri grup başkanı Tony Capuano - Sorenson'u doldurarak günlük operasyonları denetlemek için yılın başlarında Marriott iki yöneticiye başvurmuştu.

 Şirket Salı günü yaptığı açıklamada, Linnartz ve Capuano'nun, yönetim kurulu iki hafta içinde olması beklenen yeni bir CEO atayana kadar bunu yapmaya devam edeceğini söyledi.

 Marriott hisseleri, son 12 ayda yaklaşık% 12 düşerek, Salı günü piyasa öncesi ticarette% 1'den az yükseldi.  Otel işletmecisinin yaklaşık 42 milyar dolarlık bir piyasa değeri var

Bu haber toplam 2360 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.