• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 26 °C

Marmaris: Yerli ve yabancı müşteri kaybımız çok

Marmaris: Yerli ve yabancı müşteri kaybımız çok
Günlük tur teknesi işletenler "Bu sene sezonumuz bayağı kötü. Ciddi anlamda yerli ve yabancı müşteri kaybımız çok. Hepsini kaybettik bu sene" dedi.

MARMARİS - Muğla’nın turizm cenneti Marmaris'te esnaflık yapan işletme sahipleri, turist sayısındaki düşüşten yakındı. Günlük tekne turcuları "Bu sene sezonumuz bayağı kötü. Ciddi anlamda yerli ve yabancı müşteri kaybımız çok. Hepsini kaybettik bu sene. 2003 yılından beri özel tur teknesi işletmeciliği yapıyorum. Bu sene sezonumuz bayağı kötü. Ciddi anlamda yerli ve yabancı müşteri kaybımız çok. Hepsini kaybettik bu sene. Beklentimiz yok zaten. Fahiş fiyatlar düşmediği müddetçe insanların geleceğini de düşünmüyoruz" diyorlar.

SİGORTAMIZ, VERGİMİZ YÜKSEK
Tekne turcuları şunları söylediler: "Devletimiz biraz bu liman ücretlerinde yardımcı olursa, vergilerde, muhasebe stopajlarında falan, biz de ona göre biraz fiyatları düşürürüz. Belki eski yoğunluğa ulaşabiliriz diye düşünüyorum. Bizim sigortamız, vergimiz yüksek. Bir tura çıkıyorsan mesela biraz da devlete veriyorsun devletle ortak gibi çalışıyorsun. Teknenin bakım fiyatları ciddi maliyetli şeyler bunlar. Kazancımız az, maliyetimiz yüksek. Bu sene zaten iyi kazanç da elde edemedik. Kötü bir sezon geçiyoruz bakalım ağustos ayı nasıl geçecek bilmiyoruz" 
Muğla Marmaris’te turist sayısındaki düşüş nedeniyle umduklarını bulamayan kapalı çarşı esnafı, ağustos ayından da umutlu değil.

ESNAF: TURİST YOK
Çarşı esnafı, "ıBulgar, Yugoslav, Sırp, Arnavut bir de Polonyalı var. Orta Avrupalı yok. Para zaten Orta Avrupalı da var. Keşke bizim Anadolu yiğidi gelse de hiç olmazsa içeriye girer almaz, almayacağı şeye girmez. Bu sene çok kötü. Bu sene esnafın yüzde 80’i bir şey diyemem. Bu sene 40. senem. Ben de direniyorum. Kendi mülküm olduğu için direniyorum yoksa mümkünatı yok. Turist yok. Bu sene hiç yok. Geçen sene Allah bereket versin üç beş kazandık, yalan söylemeye gerek yok. Yetkililere diyecek bir şeyim yok. Ben 80 yaşındayım ama dirençliyim çalışıyorum, evlatlarıma torunlarıma bir şeyler bırakayım diye uğraşıyorum" diyor.

Bu haber toplam 745 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.