• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 9 °C
  • Antalya 17 °C

Malezya'nın turizm sektörü Covid'oer çöküş tehlikesi yaşıyor

Malezya'nın turizm sektörü Covid'oer çöküş tehlikesi yaşıyor
Pandeminin başlangıcından bu yana, Güneydoğu Asya ülkesinde turizm düştü. Sonuçlar, sektörde çalışanlar için dramatik.

KUALA LUMPUR - Pandeminin başlangıcından bu yana, Güneydoğu Asya ülkesinde turizm düştü. Sonuçlar, sektörde çalışanlar içinTam adını açıklamamayı tercih eden Kira, genellikle Kuala Lumpur'da tatil evleri kiralıyor. COVID-19'dan önce gelişen bir işti. Ne de olsa memleketi sadece yağmur ormanları, muhteşem kumsalları ve pitoresk adaları ile ünlü değil, gezginleri uzun zamandır başkenti Kuala Lumpur'a çekiyor. Şehrin en popüler cazibe merkezleri arasında 451 metre yüksekliğindeki (1230 ft.) ünlü Petronas İkiz Kuleleri yer alır.

malezyanin-turizm-sektoru.jpgSalgın öncesinde birçok turist Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'u ziyaret etti.

Ancak umut edilen turist akını yerine , COVID-19 pandemisinin ilk dalgası 2019'da geldi. O zamandan beri, hem Kira hem de Malezya'daki 3,5 milyon insanın çoğu için işler oldukça kasvetli görünüyordu. turizm endüstrisi. DW'ye "Neredeyse hiç rezervasyonum yok ve yaptığım zaman, sadece birkaç günlüğüne oluyor. Bunlar çoğunlukla iş adamları veya kasabada ailelerini ziyaret edebilecek bazı yerliler" diyor. Pandemiden önce daireleri her zaman dolu idi. Bir yıldan fazla bir süre önce, 28 yaşındaki genç, kira ödememek için ailesinin yanına geri taşınmak zorunda kaldı.

malezyanin-turizm-sektoru-001.jpgPetronas İkiz Kuleleri, Kuala Lumpur'un ana cazibe merkezlerinden biridir.

kadınları desteklemek

Turizm, Sanat ve Kültür Bakanı Datuk Seri Nancy Shukri'ye göre , özellikle Kira gibi genç kadınlar , Müslüman ülkedeki pandeminin etkilerinden muzdarip . Bu aynı zamanda Uluslararası Çalışma Örgütü'nün turizm sektöründeki kadın işçinin dünya çapında erkeklerden daha fazla işini kaybettiğini gösteren 2020 analiziyle de kanıtlanıyor.

Malezya'da turizm sektöründe çalışan kadınların sayısı 2019'daki %50,3'e kıyasla 2020'de %2'den fazla düşüşle %2'den fazla düşüşle %48,3'e düştü ve Malezya hükümeti 2022 cinsiyete dayalı bütçenin turizmdeki kadınlara eşit fayda sağlayacağını açıkladı. . Turizm endüstrisinin eninde sonunda toparlanıp ek olarak iyileştirilmesini sağlamak için Malezya hükümeti gelecekte destek önlemleri uygulamaya devam etmeyi planlıyor.

Nancy, "Bunun şemsiye çerçevesi, üç sütuna dayanan Malezya Ulusal Turizm Politikası 2020-2030'dur: Rekabetçilik, Kapsayıcılık ve Sürdürülebilirlik" dedi.

malezyanin-turizm-sektoru-002.jpgLangkawi, Malezya'nın turistlerle en popüler adalarından biridir.

Langkawi pilot projesi

15 Kasım'da Malezya hükümeti, popüler tatil adası Langkawi'yi karantinaya gerek duymadan tam aşılı uluslararası turistlere açtı. Malezya'da bunu yapan ilk destinasyon oldu. Tourism Malaysia, Malezya'nın uzun süredir uykuda olan bağlantılarını yeniden kurmak için uluslararası havayollarıyla da çalışıyor. Malaysia Airlines şu anda Londra'dan Kuala Lumpur'a Aralık 2021'in sonuna kadar haftada iki kez uçuyor. Frekansın Ocak ve Mart 2022 arasında haftada beş sefere çıkarılması planlanıyor.

Malezya'da turizm endüstrisine güvenenler yabancı turistlerin geri dönmesini umuyor

Adadaki turizm yavaş yavaş yeniden canlanıyor olsa da - tatil köyleri, oteller, barlar ve restoranlar yeniden açılıyor - iyi niyetli önlemlere rağmen uluslararası turist akını şimdiye kadar gerçekleşmedi. Kuala Lumpur'da görülecek çok az turist var ama şehirde iş için yaşayan yabancılar var. Malezya tatil adasında turizm sektöründe çalışan yerliler için okyanusta bir damla.

Shaun (gerçek adı değil), Langkawi'de turistlere küçük villalar kiralayan bir işadamı için çalışıyor. Ancak son 1,5 yıldır burada da neredeyse hiçbir şey olmuyor. Başta küçük işletmeler olmak üzere birçok işletme kapanmak zorunda kaldı. Shaun, patronunun parayı eline almasından ve sükunet zamanını yenileme çalışmaları için kullandığından memnun olduğunu söylüyor.

Ama şimdi, turistler nihayet tekrar gelmeli, aksi takdirde işler kötü görünecek, diyor genç adam. Birçok arkadaşı işini kaybetti ve nasıl geçinebileceklerini görmek zorunda. Shaun ve diğer etkilenen insanlar şimdi açıklanan hükümet önlemini umuyor.

malezyanin-turizm-sektoru-003.jpgMalezya hükümeti, turistleri 2022'de geri dönmeye teşvik etmek için adımlar attı.

Yabancı turistler için umut

Güneydoğu Asya ülkesi, sıkıntılı turizm sektörünü canlandırmak amacıyla 1 Ocak'tan itibaren sınırlarını uluslararası ziyaretçilere yeniden açmayı planlıyor. Ulusal İyileştirme Konseyi Başkanı Muhyiddin Yassin'e göre, ülke azalan COVID-19 vakaları karşısında ekonomisini kademeli olarak yeniden açarken, turizm endüstrisi yabancı ziyaretçiler olmadan çok yavaş toparlanıyor. Malezya'da, istatistiksel araştırmalara göre yetişkinlerin %94,9'u zaten tam olarak aşılanmıştır. Sınırlar açıldıktan sonra bir sonraki virüs dalgasının yaşanmaması ve nihayet işlerin yeniden düzelmeye başlaması umulmaktadır. Malezya, kendisini tanıtmak için şu anda tüm turizm ticaret fuarlarında - özellikle Avrupa'da - temsil edilmektedir. Yine de zor zamanlar kapıda olabilir.

malezyanin-turizm-sektoru-004.jpgLangkawi, Malezya'da aşılı turistlerin karantinaya alınması gerekmediği ilk destinasyon oldu

Yeni COVID-19 varyantı turizm için risk oluşturuyor

Sağlık Bakanı Khairy Jamaluddin 1 Aralık'ta yaptığı açıklamada, Malezya'nın omicron COVID-19 varyantı vakaları kaydeden veya yüksek riskli kabul edilen ülkelerden girişi geçici olarak yasakladığını söyledi. Güneydoğu Asya ülkesi bunu yaparken dünyanın dört bir yanındaki ülkelere katılıyor. Uzmanlara göre, bu şekilde kalırsa ve sınırlar planlandığı gibi hemen açılmazsa, uzmanlar Malezya'nın turizm endüstrisinin tam bir çöküşle karşı karşıya olduğunu ve ülkenin muhtemelen toparlanmaya çalışacağını söylüyor.

Yine de, etkilenenler umudunu yitirmiyor ve "Malezya Boleh!" sloganına sadık kalıyorlar. gevşekçe tercüme edildiğinde, "Malezya bunu yapabilir" gibi bir anlama gelir. Ancak COVID-19 pandemisinin ortaya çıkmasından bu yana, bu ifade neredeyse alaycı bir yön kazandı.

Bu haber toplam 2325 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.