• BIST 9891
  • Altın 2914.943
  • Dolar 34.1444
  • Euro 38.0705
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 23 °C

Malaga'da iç çamaşırıyla gezene 750 avro ceza

Malaga'da iç çamaşırıyla gezene 750 avro ceza
Malaga kentinde halk, üstsüz dolaşan turistlerden bıktı. Çıkan yeni yönetmelikle iç çamaşırıyla gezenlere 750 avroya kadar para cezası kesilecek.

MALAGA - İspanya’nın Malaga kentinde halk, üstsüz dolaşan turistlerden bıktı. Çıkan yeni yönetmelikle iç çamaşırıyla gezenlere 750 avroya kadar para cezası kesilecek.
Euronews’ün haberine göre İspanya’nın en popüler turistik bölgelerinden Malaga, 2023’te yaklaşık 14 milyon ziyaretçi ağırladı. Fakat aşırı turizm, kent sakinleri için o kadar rahatsız edici bir hal aldı ki bu yaz Costa del Sol kentinde protestolar ve kitlesel turizm karşıtı kampanyalar düzenlendi.

Aktivistler, memleketlerinin turistler için bir tema parkına dönüştüğünü belirterek Endülüs’e gece eğlenmeye gelen kaba ziyaretçileri eleştirdi. Malaga yerel meclisi turizm kurallarını güncelledi ve ziyaretçilere uygun ve uygunsuz davranışları hatırlatmak için hem İngilizce hem de İspanyolca poster kampanyası başlattı.

malaga.jpgİç çamaşırıyla gezenlere para cezası

Malagalıların şehir merkezinde sık sık üstsüz turistlerden şikayetçi olması üzerine kıyafetsiz gezmeyi yasaklayan bir yönetmelik çıkarıldı. Buna göre kamusal alanda üstsüz ya da iç çamaşırıyla gezenlere 750 avroya (yaklaşık 28 bin 650 lira) kadar para cezası kesilecek.

‘Gürültü yapmayın’

Belediye, turistlerden bağırmamalarını, şarkı söylememelerini veya yüksek sesle müzik dinlememelerini rica ediyor. Turistlerden özellikle halkın istirahate çekildiği saatlere saygı göstermeleri ve yaşlılara, hastalara, çocuklara, öğrencilere ve önemli çalışanlara karşı düşünceli davranmaları bekleniyor.

malaga-001.jpgBisiklet ve scooterları kaldırımda sürmeyin

Yetkililer, yayalar için tasarlanmış kaldırımlarda bisiklet veya scooter kullanıldığını görmek istemiyor. Trafiğin, ‘yasal olarak bu amaç için tasarlanmış alanlarda’ kalması talep ediliyor.

Çöp atmayın

Ziyaretçilerden çöplerini atarken çöp kutularını, konteynırları ve diğer hizmetleri kullanmaları isteniyor. Ayrıca anıtların, tarihi mekanların, park ve bahçelerin etrafına çöp atılmamasına özellikle dikkat edilmesi gerektiği vurgulanıyor.

 

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.