• BIST 8908.47
  • Altın 3006.917
  • Dolar 34.2797
  • Euro 37.1426
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C
  • Antalya 19 °C

Likya Medeniyetleri Varlıklarının kalbi Demre'dir

Likya Medeniyetleri Varlıklarının kalbi Demre'dir
Demre Belediye Başkanı Fahri Duran,'' Antalya'nın kültür ve inanç turizminde en ayrıcalıklı ilçesi ve destinasyonuyuz. Bu zenginliğimizi kültür turizmi ile dünya gündemine taşımak istiyoruz.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
DEMRE/ANTALYA -
Demre Belediye Başkanı Fahri Duran, Antalya'nın kültür, tarihi, inanç ve arkeolojik varlıkları tanıma turizminin kalbinin Demre(Kale) olduğunu söyledi. 5. Demre Kekova Festivali yarın başlıyor. Festivalin onur konuğu ünlü tarihçi Prof. İlber Ortaylı olacak. Festivale Demre'de yaşayan Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılacağı belirtildi. Demre Belediye Başkanı Fahri Duran, Demre'nin Likya Birliğinin kalbinin Demre olduğunu söyledi.

demre-belediye,-fahri-duran.jpgDemre'nin dünyada Likya Birliği Medeniyetleri varlıklarının çok zengin olması yanında inanç turizminde Aziz St.Nikolaos(Noel Baba) Kilisesi olması ilçelerinde yaşaması olduğunu belirten Başkan Fahri Duran,'' Antalya'nın kültür ve inanç turizminde en ayrıcalıklı ilçesi ve destinasyonuyuz. Bu zenginliğimizi kültür turizmi ile dünya gündemine taşımak istiyoruz. En büyük zenginliğimiz tarih, kültür, arkeolojik varlık ve inanç turizmi varlıkları.'' dedi.

demre-belediye,-fahri-duran-001.jpgFESTİVALİN MOTTOSU SEVGi VE GÜVEN İÇİNDE YAŞAMAK İÇİN HAREKETE GEÇ OLACAK

Festivalin ana temasının son günlerde hunharca işlenen çocuk ve kadın dikkatlerine çekmek için 'Sevgi ve Güven için Harekete Geç '' olduğunun altını çizen Fahri Duran, ' Toplumda sevgi ve güven içinde yaşamak için Sevgi ve Güven İçin Harekete Geç demeliyiz. Son yıllarda artan kadın cinayetleri, istismar ve taciz vakalarına dikkat çekmek ve bu konularda toplumsal bir duyarlılık oluşturmak amacıyla, “Sevgi ve Güven İçin; Harekete Geç” temalı bisiklet turumuza tüm kadınlarımızı davet ediyoruz. Şiddete karşı durmak, istismar ve tacize uğrayan kadınlarımızla dayanışma içinde olmak için harekete geçiyoruz.'' 
demre-belediye,-fahri-duran-002.jpg

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.