• BIST 9659.96
  • Altın 3002.717
  • Dolar 34.5123
  • Euro 36.1711
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara -1 °C
  • Antalya 7 °C

Levent Vadisi turizmde

Levent Vadisi turizmde
Malatya’nın Akçadağ ilçesi yakınlarında bulunan ve farklı jeolojik özellikleriyle dikkat çeken Levent Vadisi turizme kazandırılıyor.

MALATYA- Malatya’nın Akçadağ ilçesi yakınlarında bulunan ve farklı jeolojik özellikleriyle dikkat çeken Levent Vadisi turizme kazandırılıyor.
Jeopark yapılması amacıyla valilik tarafından başlatılan envanter çalışması kapsamında, 28 kilometre uzunluğundaki vadide jeolojik anlamda önem taşıyan 26 ayrı yer tespit edildi.
Ayrıca vadiye hâkim bir noktada inşa edilen Türkiye’nin ilk doğal gözlem terasının büyük bölümü tamamlandı.
Vali Doç. Dr. Ulvi Saran, Levent Vadisi’nde 240 metre yükseklikteki bir kayanın üzerinde yapımı süren ve bitme aşamasına gelen gözlem terasında incelemelerde bulundu.
Vadinin turizme kazandırılması için yürütülen çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi veren saran, Levent Vadisi’nin hem topografik yapısı hem de manzarasıyla doğa harikası olduğunu söyledi.
Vadinin yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunulabilecek, sahip olduğu jeolojik formasyonların niteliği itibariyle de bazı bilim adamlarının ilgisine konu olabilecek yer olduğunu belirten Saran, ”Vadinin iki yamacı çok dik kayalıklarla dolu. Bu kayalıkların ön cephelerinde sayısız mağara var. Öte yandan buralarda tarih öncesi dönemlerden bazı yerleşimlerin izlerine rastlıyoruz. Vadi tabanından 240 metre yükseklikte Türkiye’nin ilk seyir terasını inşa ediyoruz. Birkaç hafta gibi kısa bir sürede tamamlanacaktır. Seyir terasından vadi izlenmekle birlikte karşı kayalıklarda yer alan mağaralarda rahatlık görülebilmektedir.” dedi.
Vadinin yamaç paraşütü için de oldukça elverişli olduğunu vurgulayan saran, yamaç paraşütü yapılabilmesi için de çalışma yapacaklarını söyledi.
Saran, vadide kampçılık, izcilik gibi sporların da yaygınlaşması için çalışacaklarını ifade etti. 25 kilometre uzunluğundaki vadinin yürüyüş için de çok uygun olduğunu, vadide jeopark kurulması için çalışmalarının devam ettiğini anımsatan Saran, “Buradaki topografik yapının oluşumu ile ilgili verileri insanların izleyebilecekleri küçük bir müze de yapılmasını tasarlıyoruz. Bu faaliyetlerimizin yanı sıra kampçılık, izcilik, mağara keşfi gibi sportif amaçlı faaliyetlere de yer verilecektir. Ayrıca yapılacak olan bir atlayış kulesi ile de bungee jumping yapma imkânı bulunulabilecektir. Birkaç hafta içerisinde tamamlanacak olan seyir terası yanında kafeterya hizmete açmayı ve bölgemiz ekonomisine de katkı sağlamayı planlamaktayız.” diye konuştu.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.