İZMİR - Kurumsal seyahat konaklamalarında yeni dönem başlıyor. Kurumsal Seyahat Acenteleri Platformu KURAP ile iş birliği içerisinde geliştirilen çoklu acente ekstraneti FULLSTAY faaliyete girdi. Türkiye’deki tüm otellerin üçüncü parti otel satıcılarına ihtiyaç duymaksızın acentelere ve kurumsal müşterilere çevrimiçi şekilde oda satabilmeleri için geliştirilen proje, yurtiçi otelleri a’dan z’ye dijitalleşen kurumsal seyahat yönetim süreçlerine direkt olarak entegre ediyor.
Geçtiğimiz mayıs ayından bu yana yüzlerce otelin kayıt olduğu sistem otellere ait “kapalı devre” bir çevrimiçi mecra olma özelliğini taşıyor. Kurumsal acenteler tarafından kullanılan başlıca OBT’ler (Online Booking Tool) ile entegre biçimde çalışan sisteme üye olan oteller, acente ve kurumlara istedikleri şekilde fiyat tanımlamalarını yapabiliyor ve bu fiyatlar sadece ilgili acente ve kurumlar tarafından görüntülenerek odalar anlık olarak satın alınabiliyor.
Sistem ayrıca otellerin dinamik fiyatlandırma, kontenjan kullanımı, “upsell” yapabilme gibi online otel satış kanallarında bulunan olanaklarından faydalanmasına, bunu yaparken çoğu yurtdışı menşeili oda satıcılarından ve GDS’lerden oluşan bu kanallara yüksek komisyonlar ödemek zorunda kalmadan, acentelere ve kurumsal müşterilere gerçek zamanlı satış yapabilmelerine olanak tanıyor. Böylelikle oteller sistem üzerinden üye acentelere ve kurumsal müşterilerine direkt erişebiliyor, tüm fiyatlama, rezervasyon ve satış işlemlerini tek bir ekrandan kapalı devre bir biçimde yönetebiliyor, e-posta ve telefon gibi iletişim yöntemleri ile vakit kaybetmeyerek saniyeler içerisinde odalarını satabiliyor.
KURAP ile İş birliği
Türkiye’nin en önemli kurumsal seyahat acentelerini bünyesinde barındıran KURAP adına sorularımızı yanıtlayan Fullstay Projesi Komite Başkanı ve ITALTUR ‘UN sahibi Hande Arslanalp, FULLSTAY’in yurtiçi kurumsal seyahatlerde oyun değiştirici bir adım olduğu görüşünde. Arslanalp, KURAP’ın projenin önemli bir paydaşı olması nedeniyle otellerin çok önemli bir acente portföyüne ve onların kurumsal müşterilerine kolayca erişebileceği bir platform olarak yola çıktığını ifade etti. KURAP üyesi acentelerin yanı sıra ülkemizin diğer önemli kurumsal acentelerini üye listesinde barındıran FULLSTAY’in salgının sektördeki etkilerinin azalmasıyla otel ve acente listesini daha da geliştirerek yurtiçi kurumsal konaklamalarda en önemli çevrimiçi mecra haline geleceğine inandıklarını belirten Arslanalp, “Artık tüm kurumsal müşterilerimiz çevrimiçi seyahat yönetim sistemlerine yöneliyor, bunun en büyük sebebi de OBT’lerin kurumlara seyahatleri üzerinde çok önemli kontrol olanakları sunması. 21. yüzyılın modern seyahat yönetimi anlayışı, firmaların seyahat kuralları uygulayabilme, onay mekanizmaları kullanma, fiyat şeffaflığı, çalışanların seyahat seçimlerinde kontrol sağlama, seyahat güvenliği ve en önemlisi de raporlama ihtiyaçlarına cevap verebilmeyi gerektiriyor, bu ise ancak online seyahat yönetimi ile mümkün. Biz de tüm ciddi kurumsal acenteler gibi firmalarımızın çevrimiçi seyahat yönetimi ihtiyaçlarına cevap verebilmek için önemli dijital dönüşüm projeleri hayata geçirdik. Şu anda uçuş, konaklama, transfer, araç kiralama, seyahat sigortası vb. tüm seyahat hizmetlerini çevrimiçi olarak verebiliyoruz. Fullstay ise bu noktada çok önemli bir eksiği gideriyor; sistem sayesinde kontratlı veya kontratsız tüm yurtiçi otellerimizi seyahat yönetim sistemimize entegre etmiş durumdayız. Böylelikle kurumlarımıza otel portföyümüzü direkt olarak sunabiliyor, online biçimde satın almalarını sağlayabiliyoruz. Oteller ile aramızda süregelen fiyat isteme, uygunluk sorma, konfirme isteme gibi zaman alan ve satış sürecini uzatan akışları da otomatize ederek minimuma indirmiş hatta neredeyse ortadan kaldırmış durumdayız. Fullstay hem acenteler olarak bizim hem otellerin hem de son kullanıcı firma çalışanlarının hayatlarını kolaylaştırıyor, zaman kazandırıyor ve teknolojinin sunduğu katma değerlerden faydalanmalarını sağlıyor.” dedi.
Proje Gelişmeye Devam Edecek
Önümüzdeki aylarda sistemin otellere sunduğu bu önemli olanaklara yenileri de eklenecek. Firma yetkilileri, sistemin otellerden alınan geri bildirimler doğrultusunda sürekli gelişmeye ve yeni özellikler eklenmeye devam edeceğini belirtiyor. 2022 yılı içerisinde başlanacak ikinci faz geliştirmeler ile sistemin sık kullanılan konaklama yazılımları ve belli başlı otel zincirlerinin kendi sitemleriyle entegrasyonu da sağlanacak. Böylelikle otellerin neredeyse tamamı e-posta ve telefon gibi klasik iletişim kanallarına bağımlı olarak yönetilen kurumsal rezervasyonlarını çevrim içi hale getiren sistem aynı zamanda fiyat ve kontenjan girişlerinin de otomatize edilebilmesini sağlayacak.
Sisteme üyelik FULLSTAY web sitesinden erişilen kayıt sayfası üzerinden birkaç dakika içerisinde yapılabiliyor. Otel yetkilileri üyelik işleminin akabinde sistem tarafından mail ortamında iletilen kullanıcı adı ve şifre ile kontrol paneline erişebiliyor ve fiyatlama ve kontenjan işlemlerini kolayca yaparak odalarını hemen satışa açabiliyorlar. Sistem Kontenjan ayırma imkânı bulunmayan yoğun periyotlarda sor-sat olarak da çalışma özelliğine sahip. Bu sayede otel yetkilileri tüm acente ve kurumlardan gelen kontenjanlı veya sor-sat tüm rezervasyonları tek bir ekrandan birkaç tıklama ile kolayca yönetebilmesini sağlıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.