• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 0 °C
  • Antalya 11 °C

Kruvaziyer sektörü, bu yıl koşmaya başlayacaktır

Kruvaziyer sektörü, bu yıl koşmaya başlayacaktır
DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, Türkiye kruvaziyer sektörünün ayağa kalktığını belirterek bana göre şansımız daha yüksek

İZMİR -Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi mart ayı olağan meclis toplantısında konuşan DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, Türkiye kruvaziyer sektörünün ayağa kalktığını belirtip, “2023'te koşmaya başlayacaktır. İzmir'e gelen geçen yıl 34 gemiydi. Geçen yıl Costa'nın büyük bir teveccühü vardı. Bu sene 22 sefer olması aslında az. Ama 5-6 hattan bu rakamı elde etmemiz nedeniyle, bana göre şansımız daha yüksek" diye konuştu.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi mart ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkan Vekili Ümit Yılmaz idaresinde gerçekleştirildi. DTO İzmir Şubesi meclis salonunda yapılan toplantıda DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, meclis üyelerine bilgilendirmelerde bulundu.

dto-izmir-sube-baskani-yusuf-ozturk,-.pngToplantıda konuşan Yusuf Öztürk, Kahramanmaraş depremi sonrasında deprem bölgesinde yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşları Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Öztürk, Türkiye'de turizm sezonu fiilen başladığını söyledi. Türkiye kruvaziyer sektörünün ayağa kalktığını ve bu yıl koşmaya başlayacağını belirten Öztürk, "Kuşadası'na çok sayıda kruvaziyer gemisi yanaşmaya başladı. İzmir Limanı'nda ilk gemi 20 Mart'ta geldi. Bu yıl İzmir'e şimdilik 22 sefer var. Bu sayı artmaya devam edecektir. Türkiye'de kruvaziyer sektörü, ayağa kalktı, 2023'te koşmaya başlayacaktır. İzmir'e geçen yıl 34 gemiydi. Geçen yıl Costa'nın İzmir'e büyük bir teveccühü vardı. Bu sene 22 kruvaziyer gemisi seferi olması aslında az. Ama 5-6 hattan bu rakamı elde etmemiz nedeniyle, bana göre şansımız daha yüksek" diye konuştu.

'TÜRKİYE LİMANLARININ YÜZDE 72'Sİ DEPREM RİSKİ YÜKSEK OLAN BÖLGEDE'

Küresel ekonomik istikrarsızlığın etkilerini denizcilik sektörünü negatif etkilediğini aktaran Öztürk, Türkiye deniz ticaretinde ve liman elleçleme rakamlarında durgunluk göze çarptığını ve şubat ayı itibariyle Aliağa ve Samsun dışında bütün limanlarda yük elleçleme rakamlarında gerileme yaşandığını belirtti. Türkiye Liman İşletmecileri Derneği'nin geçen hafta açıkladığı rapora göre, Türkiye'deki limanların yüzde 72'sinin birinci derecede deprem riski yüksek olan bölgelerde yer aldığını vurgulayan Öztürk, "Konutlarımızı, şehirlerimizi sağlamlaştırmanın yanı sıra limanlarımızı da depreme dayanıklı hale getirmek için yatırım desteğine ihtiyaç bulunuyor" dedi.

dto-izmir-sube-baskani-yusuf-ozturk,-.jpg

'İZMİR-SETE RO-RO HATTI SELANİK GİBİ OLMASIN'

İzmir'den Avrupa ve diğer bölgelere yeni denizyolu bağlantılarının kurulmasının bölgenin rekabetçi özelliğini artıracağını dikkat çeken Öztürk, “Çeşme-Trieste seferlerinin yanı sıra 2 Nisan'da başlayacak İzmir-Sete Ro-Ro hattı ile bölgemizin Batı Avrupa ve Kuzey Afrika bağlantısının sağlanması öngörülüyor. İzmir-Sete hattı daha önce vardı ve önemli bir koridordu. Selanik de önemli bir koridordu. Akdeniz'den tüm Avrupa'ya 4 koldan girebiliyorduk. Maalesef bunu Selanik'te kaybettik. Ümit ediyorum aynı şey İzmir-Sete için olmaz. Selanik de yaşanan desteksizlik umarım bu hatta olmaz" ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 927 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.