• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 26 °C

Kos halkı pandemide işyerlerini kapatmış, şimdi yüzü gülüyor

Kos halkı pandemide işyerlerini kapatmış, şimdi yüzü gülüyor
Tatile hasret kalan Avrupalı turistlerin gelişiyle Kos'da esnafın yüzü güldü ve işyerleri yeniden hareketlendi. Artık Kos adası yeniden eski günlerine dönüş dönemini yaşıyor.

ZAFER BAYKAL- TÜRKİYE TURİZM
BODRUM / TURGUTREİS / KOS -
Turkiyeturizm.com Ege temsilcisi Zafer Baykal pandemi sonrası komşu ülke Yunanistan’ın Kos (İstanköy) adasına giderek gözlemlerini yazdı. Türkiye ile Yunan adaları arasında yeniden feribot seferlerinin başlamasıyla adalar arasında yolculuk yeniden başladı. Tatile hasret kalan Avrupalı turistlerin gelişiyle esnafın yüzü güldü ve işyerleri yeniden hareketlendi. Artık Kos adası yeniden eski günlerine dönüş dönemini yaşıyor.

zafer-baykal-kos-002.jpg

zafer-baykal-kos-009.jpgzafer-baykal-kos-001.jpg

TÜRKLERİN GİTMESİ ZORLAŞTI
Bodrum Turgutreis ile Kos adası arasında çalışmaya başlayan Dentur’un Turgutreis-Kos işletmeciliğini üstlenen Diyadem Turizm ilk seferi ile yolculuk yapan Zafer Baykal, Kos adasında pandemi sonrası turizmi inceledi. Baykal, Türk lirasının euro karşısında değer kaybetmesi nedeniyle henüz Türkiye’den ziyaretçi gidişinin görülmediği Kos adası’nda Avrupalı turistlerin yoğunluğuna dikkat çekerek, 150 TL olan yurt dışı çıkış harcı, vize için ödenen para ve TL’nin euro karşısındaki durumu nedeniyle Türk turistlerin eskiden olduğu gibi Yunan adalarına gidemeyeceğini belirtti.

zafer-baykal-kos-004.jpg
PANDEMİDE KOS ESNAFI YAŞAM SAVAŞI VERDİ
Zafer Baykal, Kos adası halkının da pandemiden ekononomik olarak sıkıntı çekerek etkilendiğini ve “Pandemi sırasında zorluklar ile karşılaşan Kos esnafı, ya iş değiştirerek ya da iş yerlerini kapatıp iki sene ellerindeki birikimleri ile yaşam savaşı vermişler” diyor.

zafer-baykal-kos-003.jpgPAYZANOĞLU İŞYERİNİ DEVRETMİŞ
Girit’ten İstanköy’e seneler önce göç eden bir ailenin oğlu olan Teoman Mazlum Payzanoğlu.’da bu dönemi sıkıntılarla atlatanlar arasında yer alıyor. Asıl mesleği aşçılık olan Payzanoğlu, mesleğini bırakıp seyahat acenteciliğine yöneldi ve turlar düzenledi. Ayrıca Kos’da özellikle Türk turistlerin uğrak yeri olan Spinalonga adlı küçük bir market işletmeye başladı. Ancak pandemi dolayısı ile marketi kapatmak zorunda kalmış. Kos adasını ziyaret eden Türklerin, peynir, sucuk ve pastırma gibi kahvaltılıkları aldıkları yer olan marketi, iki senelik pandemi sürecinde iş yapamamasından dolayı devretmek zorunda kalmış.

zafer-baykal-kos.jpg2022 YıLı PAYZANOĞLU AILESINE UĞURLU GELMIŞ
2022 yılı sezonu başlayınca, pandemi yasakları kalkan Kos adasında yeni bir iş atılımı yapan Payzanoğlu ailesi, Patriko Restoran’ı açmış, Artık ailece çalışıyorlar ve yaptıkları yemeklerin lezzeti ile kısa sürede herkesin beğenisini kazanmışlar.

zafer-baykal-kos-005.jpgzafer-baykal-kos-006.jpgzafer-baykal-kos-007.jpgzafer-baykal-kos-008.jpgEski mesleği olan aşçılığın vermiş olduğu tecrübe ile işe soyunan Payzanoğlu,
oğlunun bu sene turizm aşçılık okulunu bitirmesi ve mitfağa girmesiyle güçlendi.
Ancak Patriko Restoran’a ‘hanım eli’ değince işler başka oluyor.
Eşi Nuriye Payzanoğlu’nun yaptığı muhteşem mezeler ile şöhreti artan Patriko Restoran’da artık rezervasyonsuz yer bulmak imkansız hale gelmiş.
Bu lezzetli yemekler sunan mekanda müzikli geceye davet edildik. 2022 yılının herkese uğurlu gelmesini dileyerek yemek faslı ve Yunan müzikleri ile dolu bir geceyi yaşama fırsatı bulduk.

Bu haber toplam 3124 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.