PEKİN- Çin Hükümeti 3.143 yeni vakanın doğrulanmasıyla toplam enfeksiyonun 30.000'i aştığını söyledi Hint-Tibet Sınır Polisi (ITBP) tarafından 6 Şubat 2020'de. yayınlanan bu çalışma notu fotoğrafı, Çin'den yeni Delhi yakınlarındaki Chhawla'daki Hint-Tibet Sınır Polisi'nin (ITBP) bir izolasyon tesisinde yemek için kuyruğa giren insanları gösteriyor.
Japonya'nın Sapporo Kar Festivali korona virusü korkusundan, kış yerine sıcak yazın ortasında açılıyor. Japonya yolcu gemisini karantinaya aldı ve 3.700 yolcuyu test ediyor. Koronavirüsü salgını ile 10 günde inşa edilen Çin'in Huoshenshan Hastanesi 1. hastasını aldı
JAPONYA’DA YOLCU GEMISİNDE 61 KİŞİDE KORONA VİRÜSÜ
Ülkenin sağlık bakanı Cuma günü yaptığı açıklamada, Japonya'dan karantinaya alınan bir kruvaziyer gemisindeki 41 kişide korona virüs olduğunu söyledi ve gemide daha fazla kişinin hastalık için test edileceğini doğruladı. Yeni testler sonucu, gemiden en az 61 kişinin, çoğu Çin'de yüzlerce insanı öldüren 30.000'den fazla kişiyi enfekte eden virüse yakalandığı anlamına geliyor.
Japon yetkililer şimdiye kadar geçen ay Hong Kong'da inen eski bir yolcuya virüs teşhisi konulduktan sonra karantinaya alınan Diamond Princess gemisinde 273 kişiyi test ettiler.
Sağlık Bakanı Katsunobu Kato gazetecilere verdiği demeçte, "Kalan 171 testin sonuçları çıktı ve 41 tanesi pozitif test edildi. Bugün çeşitli illerde hastanelere gönderilecekler ve şimdi bunun için hazırlanıyoruz. Toplamda, 273 örnekten 61'i pozitif bulundu. Yeni teşhis edilenler arasında 21 Japon, Amerikalılar, Kanadalılar, Avustralyalılar, bir Arjantinli ve bir İngiliz bulunuyor.”
ÇIN’DE VIRÜS ÖLÜMLERI 636'YA YÜKSELDI
Resmi Çin açıklamasına göre, korona virüsü salgınından ölenlerin sayısı 636'ya yükseldi ve hükümet toplam enfeksiyonların 30.000'i aştığını söyledi. Ulusal Sağlık Komisyonu salgından 73 yeni ölüm olduğunu söyledi. Hükümet 3.143 yeni enfeksiyon vakasını daha teyit edilerek ülkedeki toplam enfeksiyon sayısı 31.161'e ulaştı. Virüsün ortaya çıktığı merkezi Hubei eyaleti, bildirilen yeni ölümlerin 69'una karşılık olarak en sert şekilde etkisini sürdürdüğü bildirildi. Bildirilen enfeksiyonlardan 4.800’ü ciddiyetini koruyor.
WHO: ÇIN'DE KORONAVIRÜS ZIRVESI SÖYLEMEK IÇIN ÇOK ERKEN
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yaptığı açıklamada, Çin'de korona virüsü salgınının zirve yaptığını söylemek için henüz çok erken olduğunu, ancak ülkenin yeni enfeksiyon sayısındaki ilk kez düşüş kaydettiğini bildirdi.
Çin anakarasındaki virüsün ölüm oranı 73'den 563'e sıçradı ve dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde 28.000'den fazla enfeksiyon tespit edildi. Bu sayı Çarşamba'dan Perşembe gününe kadar yaklaşık 4.000 kadar arttı.
DSÖ'nün önde gelen acil uzmanı Dr. Mike Ryan, Aralık ayının sonlarında merkezi Wuhan şehrinde bildirilen hastalığın seyri hakkında tahminlerde bulunmanın çok zor olduğunu belirterek, "Hala yoğun bir salgının ortasındayız" dedi.
Ryan bir basın toplantısına verdiği demeçte, "İletim döngüleri var ve önümüzdeki günlerde bu vakaların arttığını görebiliriz. Ama en azından şimdilik işler istikrarlı," dedi.
"Ancak 4.000 vaka veya yaklaşık olarak, bir günde teyit edilen 3.700 koronavirüs vakası kutlanacak bir şey değildir ve kesinlikle büyük bir endişe kaynağıdır."
Enfeksiyonlarda artış
Hubei eyaletinin merkez üssünde enfeksiyonlarda sürekli bir artış var, bu da% 80 oranında vakayı oluşturuyor, dedi Ryan: "Ama Hubei dışındaki illerde de aynı ivmeyi görmedik. Ve aynı şekilde görmedik Hong Kong'da, Macao'da, Tayvanlı insanlarda da bu hızlanma. " Daha önce ABD ve Çin, Çin'in temsil ettiği Çin'in temsil ettiği devam etmekte olan İcra Kurulu da dahil olmak üzere Tayvan'ın DSÖ toplantılarından dışlanması meselesi ile Pekin'i Washington'u siyasi "hype-up" ile suçladı.
DSÖ genel direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus gazetecilere verdiği demeçte, "Bu virüsün sadece iki ay önce bilinmediğine inanmak zor."
"Bu konuda çok şey öğrendik, DNA'sını biliyoruz, bir kişiden diğerine bulaşabileceğini biliyoruz, en fazla risk altında olanların yaşlı insanlar ve altta yatan sağlık koşulları olanlar olduğunu biliyoruz" dedi.
Ancak, virüsün kaynağı, ciddiyeti ve yayılma yeteneği de dahil olmak üzere öğrenilecek çok şey var, dedi Tedros.
WHO epidemiyoloğu Maria van Kerkhove, virüsün "tam bir hastalık spektrumuna" neden olduğunu söyledi.
"Soğuk algınlığına benzeyen, bazı solunum semptomları olan - boğaz ağrısı, burun akıntısı, ateş - pnömoni boyunca hafif vakalarınız var. "hafif vakalar ve virüsü ne kadar kolay yayabilecekleri üzerine daha fazla çalışma yapılması çağrısında bulundu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.