• BIST 10647.91
  • Altın 2450.255
  • Dolar 32.6226
  • Euro 34.9882
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 30 °C
  • Antalya 28 °C

Konyalı turizm firması konkordato ilan etti!

Konyalı turizm firması konkordato ilan etti!
Konyalı bir turizm firması konkordato ilan etti. Mahkeme firmaya 3 ay geçici mühlet süresi verdi.

KONYA - Küresel ekonomik krizin etkileriyle Türkiye genelinde birçok firma konkordato ilan ediyor. Son olarak Konyalı bir turizm firması konkordato ilan etti. Mahkeme firmaya 3 ay geçici mühlet süresi verdi.  Banka faizlerinin yükselmesi ve girdi maliyetlerinin artması sıkıntıyı daha da büyüttü. Bu süreçte firmaların çare olarak gördükleri konkordato ise yayıldı. Borçlarını konkordato yöntemiyle yapılandıran firmalar böylece firmayı kurtarmaya çalışıyorlar.

FİRMALAR NEDEN KONKORDATO İLAN EDER?

Konkordato, bir şirketin finansal zorluklarla başa çıkmak ve iflas etmemek adına mahkemeden yardım talep ettiği sürece verilen isimdir. Türk Ticaret Kanunu’na göre, firmalar mali sıkıntı içinde olduklarını ve iflas tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını düşündüklerinde mahkemeye başvurarak konkordato ilan edebilirler. Bu anlaşmanın temel amacı, finansal durumu kötüleşen firmaların koruma altına alınmasıdır. İş dünyası açısından önemli yasal koruma sağlar. Maddi sıkışıklıklarını ötelemek ve iflas vermek istemeyen firmalar, borçlarını yeniden yapılandırma yoluna giderler. Sırf bu yüzden konkordato ilanları son zamanlarda arttı.

konyali-turizm-firmasi-.jpgKONYALI TURİZM FİRMASI KONKORDATO İLAN ETTİ

Türkiye genelinde artan konkordato ve iflas ilanları firmaları korkutuyor. En çok inşaat, tekstil ve turizm sektöründe nakit para sorunu yaşanıyor. Borçlarını ödemekte zorlanan dev firmaları çareyi konkordato ilan etmekte buluyor.

Son olarak Konya'da faaliyet gösteren bir turizm firması mahkeme kararıyla konkordato ilan etti. Ereğli’deki Lüks Karakuş Turizm Taşımacılık Tarım Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi hakkında mahkeme 3 ay geçici mühlet kararı verdi. 14 Haziran 2024 tarihinde alınan karar 14 Eylül 2024 tarihine kadar geçerli olacak
konyali-turizm-firmasi--001.jpg

Bu haber toplam 402 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.