• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 26 °C

Kerpiç evler restore edilerek köy turizmine açılıyor

Kerpiç evler restore edilerek köy turizmine açılıyor
İmecikliler Yörük ve Türkmen Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Ömer Şahin, köylerinde yıkılmaya yüz tutmuş 20'ye yakın toprak ve kerpiç evin   restore edilerek kültür ve köy  turizmine kazandırılacağını  söyledi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Korkuteli/Antalya
- Antalya'nın Korkuteli ilçesi İmecikliler Yörük ve Türkmen Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Ömer Şahin, köylerinde yıkılmaya yüz tutmuş 20'ye yakın toprak ve kerpiç evin   restore edilerek kültür ve köy  turizmine kazandırılacağını  söyledi.

kerpic-evler,-turizm.jpgDünya turizminin 2011 yılından bu yana yükselen trendinin kültür ve köylerde canlı insan yaşamı kültürü olduğunu belirten İmecikliler Derneği Başkanı Ömer Şahin'" Köyümüzün tarihi resmi kayıtlara göre tarihi 13'ncü yüzyıla kadar ulaşıyor.Köyümüzü kültür turizmine açarak köyümüzün asırlık geleneklerinin turizmle buluşmasını istiyoruz.Köyümüzde bulunan 20'nin üzerinde yıkılmaya yüz tutmuş bir asırlık kerpiç ev var. Kerpiç ve toprak evleri restore edilerek köy turizmine açmak istiyoruz. Toprak evlerin damları yuvak taşı ile iyi sıkıştırılınca kesinlikle yağmur suyunu evin içine geçirmez. Toprak evlerin tüm ağaçları Sedir ve katran ağacından bu ağaçlarda kolay kolay çürümez. Çok dayanıklıdır.  Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdindeki çalışmalarımız devam ediyor.İlk etapta 5 kerpiç ve toprak evi restore ettirerek kültür turizmine açmak istiyoruz.Kültür turizmini tutkunu Alman ve Avrupalı turistleri köyümüze çekmek istiyoruz.

kerpic-evler,-turizm-001.jpgGelen Alman turistler köy kadınlarından yufka ekmek açma ve pişirmesini öğrenecek. İneklerden süt sağımı ve yoğurt ile ayran  yapmasını öğrenecekler."dedi. 

Köylerinin 13 asırlık Yörük ve Türkmen köyü olduğunu hatırlatan Ömer Şahin, kerpiç ve toprak damlı evler köy turizmine açılınca tıp ki Entel Köy Efeköye Karşı filminde olduğu gibi köylerine gelen Alman ve Avrupalı köy hayatı tutkunu turistlere eşek safari turları düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 641 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.