• BIST 9685.49
  • Altın 2813.908
  • Dolar 33.8863
  • Euro 37.5669
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 24 °C

Kaş'ta turizm ile Yörük-Türkmen kültürü yaşatılıyor

Kaş'ta turizm ile Yörük-Türkmen kültürü yaşatılıyor
örükler Kaş'ın Gömbe Yaylasında buluştu., Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş Belediyesi ve Kaş Yörük Türkmen Derneği işbirliğiyle Gömbe Mahallesi’nde şenlik düzenlendi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Gömbe-Kaş/Antalya -
Batı Antalya ve Göller Bölgesinde yaşayan Yörükler Kaş'ın Gömbe Yaylasında buluştu. Gömbe Yayla Şenliği ve Yörük buluşması ilk önce temsili Yörük Yayla Göçü ile başladı.Toroslarda yaşayan yörükler yaylalara nisan ayı sonunda başlıyor, okulların açılmasına başlı eylül ayı başında yayladan sahile geri göç ediyorlar.

yoruk-turkmen-kulturu-001.jpgyoruk-turkmen-kulturu.jpgŞenlik, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş Belediyesi ve Kaş Yörük Türkmen Derneği işbirliğiyle Gömbe Mahallesi’nde düzenlendi Şenlik, geleneksel Yörük Göçü ve duasıyla başladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kortej, renkli görüntülere sahne oldu. Şenlikte, geleneksel keşkek ikramı da yapıldı.Şenliğin onur konuğu ise kendiside yörük olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek oldu.Yörükler Başkan Böcek'i davul,zurna ve mehteran marşı karşılayarak yoğun ilgi gösterdi.Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan, Batı Antalya bölgesi için Yörük -Türkmen kültürünü ayrı bir yeri olduğunu söyledi.

yoruk-turkmen-kulturu-002.jpgyoruk-turkmen-kulturu-003.jpgAntalya'nın güzide ilçesi Kaş'ta turizm ve Yörük-Türkmen kültürünün iç içe olduğuna dikkat çeken Başkan Erol Demirhan,Kaş'ın çok temiz koyları, doğal güzelliği ve Likya Birliği Devleti'nin başkentinin Kaş'ın Kınık Mahallesi'nde bulunan Xanthos Antik Kent ile halihazırda dünyanın en demokratik Meclisi'nin Gelemiş Mahallesi(Patara)'nde bulunan Patara Antik Kent içinde bulunan Patara Meclisi bulunması nedeniyle başta Avrupalı turistlerin kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turizminde özel bir yeri var. Başkan Erol Demirhan,'' Antalya'nın tek UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde olan tek tarihi ören yeri Xanthos Antik Kent. Kaş'ta tarihi ve kültürel değerlerimizi koruyarak hem gelecek nesillere aktarıyor hemde turizm ile buluşturuyoruz.'' dedi.
yoruk-turkmen-kulturu-004.jpg

Bu haber toplam 887 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.