• BIST 9685.49
  • Altın 2813.908
  • Dolar 33.8863
  • Euro 37.5669
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 32 °C
  • Antalya 30 °C

Kasım’da Avrupa seyahatlerinde büyük değişim

Kasım’da Avrupa seyahatlerinde büyük değişim
CNN Travel editörlerinin anlattıklarına bakılırsa bir seyahat planlamak ve rahatlamak için iyi bir zaman.

İSTANBUL - CNN Travel editörlerinin bu haftaki seyahat haberlerinde ilginç haberler var. Anlatılanlara bakılırsa bir seyahat planlamak ve rahatlamak için iyi bir zaman.

AB’DE PASAPORT DAMGALARINA ELVEDA
Seyahatlerin kağıt belgeleri, biniş kartlarından pasaportlara kadar her şey hızla eskiyor. 10 Kasım'dan itibaren Avrupa Birliği Schengen Bölgesi'ndeki 29 ülkeye seyahat eden ziyaretçiler için, pasaportlarına basılan damganın verdiği kirlilik, lekeli mutluluk geçmişte kalacak. Yeni otomatik Giriş/Çıkış Sistemi (EES) Kasım’da yürürlüğe girecek.

cnn-travel-.jpg
Romanya'nın Transilvanya bölgesindeki Bran kentinde bulunan "Drakula'nın Şatosu"nun dramına sonbahar yapraklarının düşüşü katkıda bulunuyor.

Bu yenilik 2025 yılının ilk yarısında başlaması beklenen ve AB dışından gelen gezginlerden üç yıl geçerli 7 avroluk bir giriş ücreti alınacağı anlamına gelen gecikmiş ETIAS vize muafiyet programından ayrı bir program olarak sjnuluyor.

gotene,.jpg

İSVEÇ’TE 9 DOLARA ARSA
İsveç’te, uzun bir süre kalmayı düşünüyorsanız, güzel bir İsveç kasabası, aklınızın almayacağı kadar kadar düşük fiyatlarla arazi satıyor . Ancak, Stockholm'ün 320 kilometre (200 mil) güneybatısındaki Götene, gerçekten de metrekare başına (11 fit kare) sadece 1 krona veya 9 ABD sentinden başlayan fiyatlarla arsa satıyor.
Bu İsveç kasabası bir fincan kahve fiyatına arazi satıyor.
Güney Avrupa'da bir fincan kahve fiyatına satılık evler duymuşsunuzdur. Şimdi Kuzey Avrupa'daki bir ülke de benzer bir plan yürütüyor: arsaları sadece birkaç sente satıyor. Stockholm'ün 200 mil güneybatısındaki Götene, metrekaresi (11 feet kare) sadece 1 krona veya 9 ABD sentinden başlayan fiyatlarla 29 arsa satıyor. Ancak bu herhangi bir arazi değil. Şanslı alıcıların hayalindeki evi inşa edebilecekleri bir arazi - yaşamak için veya şu anki kurallarda olduğu gibi tatil evi olarak. Dolayısıyla sıcak hava dalgası Güney Avrupa'yı her geçen gün daha az çekici hale getiriyorsa, burası tam da aradığınız yer olabilir.
gotene,-001.jpgGötene'de Vänern Gölü kıyısındaki Hällekis, merkez şehre yakın, sadece 800 nüfuslu bir köydür. 

gotene.jpg
Ana kasabada 5.000, daha geniş belediyede ise 13.000 sakinin yaşadığı kırsal bir alan olan Götene, kırsal İsveç'in en güzel halidir. Sadece İsveç'in değil aynı zamanda İskandinavya'nın ve tüm AB'nin en büyük gölü olan Vänern Gölü'nün kıyısında yer alır ve Konstanz Gölü'nün yaklaşık 10 katı büyüklüğündedir. Avrupa kıtasında yalnızca Rusya'nın daha büyük gölleri vardır.
Yürüyüşçüler için Götene'de ayrıca yakınlarda küçük bir dağ var - Kinnekulle. Ayrıca iki UNESCO dereceli alana ev sahipliği yapıyor: Platåbergens Jeoparkı ve Lake Vänern Takımadaları ve Mount Kinnekulle Biyosferi. Peki, böylesine güzel bir kasabanın neden topraklarını acilen satma ihtiyacı olsun ki?
'Sansa dönüştü'
Belediye Başkanı Johan Månsson, bunun mevcut ekonomik durgunluk ve kırsal nüfusun azalmasının bir kombinasyonu olduğunu söylüyor.
CNN'e konuşan bir yetkili, "Bölgemizde ve İsveç genelinde konut piyasası, yüksek faiz oranları ve biraz da durgunluk nedeniyle şu anda çok yavaş seyrediyor, bu nedenle piyasaya bir enjeksiyon yapmak istedik" dedi.
"Ayrıca düşük doğum oranları ve yaşlanan bir nüfus görüyoruz, bu yüzden bir şeyler yapmalı, buraya daha fazla insan getirmeliyiz."
Månsson, uzun yıllardır piyasada olup satılmayan 30 arsayı sembolik bir ücret karşılığında satmaya karar verdiklerini söyledi.
"Neden olmasın diye düşündük, olağanüstü önlemler gerektiren olağanüstü bir durum. Bu yüzden yaptık ve şimdi bir sansasyon haline geldi, ne diyeceğimi bilmiyorum."

qantas-009.jpgYANLIŞLIKTAN 300 YOLCU FAYDALANDI
Havacılık haberlerini gelince. Bir havayolu şirketi yanlışlıkla birinci sınıf biletlerde büyük bir fırsat sundu. 300 şanslı müşteri %85 indirim kazandı. Ancak sonra işler karıştı
Avustralya bayrak taşıyıcısı Qantas'taki personel o karmaşayı çözmek için adeta “bir kertenkele gibi içerek sarhoş olmalı” denildi. Yanı kagayı çeken birilerinin hatasından 300 yolcu yararlandı

khyargas-golu.jpgMOĞOLİSTAN’DAKİ YUNANISTAN
Moğolistan'ın en iyi saklanmış sır bölgelerinden biri turizm adına dikkat çekilyor. Ülkenin batısında Kuzeydoğu Asya'dan çok Yunanistan'a benzeyen bir yer olan Khyargas Gölü sakinliğiyle biliniyor. Fazla turistten şikayet etdenler için kaçak tatil bölgesi olarak tanıtılıyor. Moğolistan başkentinden yaklaşık üç günlük bir sürüş mesafesindedir, ancak ‘turist kalabalığından kaçınmanın kesinlikle yolu’ deniliyor.

-anantara-.jpgABU DABI’DEKI SANTORINI
Abu Dabi'deki yeni kurulan Anantara lüks tatil köyü ilk kez gelen birçok gezginin iki kere bakarak şaşırmasına neden oluyor. Beyaz kubbeli binalar ve kristal mavisi suları ile Santorini'yi hatırlatıyor. Ancak bu inziva yeri volkanik bir adada değil, çölün kenarında yer alıyor. İster Yunanistan'a, ister Asya'ya veya Orta Doğu'ya gidin, muhtemelen beğeneceğiniz bir yer bulacaksınız
 

Kaynak: CNN Travel
Bu haber toplam 563 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.