• BIST 9900.25
  • Altın 2873.736
  • Dolar 34.0998
  • Euro 38.0886
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 24 °C
  • Antalya 26 °C

Karhıgan'ın restorasyonu için İnceleme Komitesi kuruldu

Karhıgan'ın restorasyonu için İnceleme Komitesi kuruldu
Selçuklu Han'ı Kargıhan Manavgat'ın Beydiğin köyünde bulunuyor. 8 asır önce Anadolu Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından 13 yılda yaptırılan Kargıhan'ın yanında ayakta kalan hamamı ve ısıtma sistemi bulunuyor.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Antalya Manavgat Belediyesi, Manavgat’ın Beydiğin Mahallesi’nde, tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan ve yıkılmadan günümüze kadar kalan  Selçuklu Hanı olmasıyla bilinen tarihi Kargıhan’da incelemeler yapmak amacıyla “Kargıhan Bilim Komitesi” kurdu. 8 asırdır ayakta olan Selçuklu Han'ı Kargıhan Manavgat'ın Beydiğin köyünde bulunuyor. 8 asır önce  Anadolu Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından 13 yılda yaptırılan Kargıhan'ın yanında ayakta kalan hamamı ve ısıtma sistemi bulunuyor.   

karhigan.jpgKeykubat İnceleme çalışmaları heyetinde Manavgat Belediyesi Başkan Yardımcısı Hakime Yılmaz, Mimar Bülent Baykal, Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden İbrahim Bakır, Soas Londra Üniversitesi İslam Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Scott Redford ile, ilgili teknik personel ve çok sayıda arkeolog yer alıyor Gün boyunca inceleme çalışmaları gerçekleştiren Bilim Komitesi Üyeleri, restorasyon çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulundu. Komite üyeleri, tarihi Kargıhan’da incelemeler gerçekleştirdikten sonra, Manavgat Belediyesi öncülüğünde restorasyon çalışmalarına bir an önce başlayarak bölgeye ve turizme kazandırılmayı hedeflediklerini belirtti.

karhigan-001.jpgManavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’i temsilen açıklama yapan başkan yardımcısı Hakime Yılmaz, “ Tarihi Kargıhan’ı yeniden turizm ve bölgemizle buluşturmak amacıyla konusunda uzman kişilerden oluşan yetkili arkadaşlarımızla müşterek çalışma gerçekleştiriyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Sözen'in büyük emeği ve katkısı sayesinde restorasyon çalışmalarımızı tamamlayarak kültür mirasına sahip çıkmış olacağız. Bilim komitemizle birlikte çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.
karhigan-002.jpgkarhigan-003.jpgkarhigan-004.jpg

Bu haber toplam 1321 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.