• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 23 °C

Karantinadaki Selge Antik Kent'i turistlere kapatıldı

Karantinadaki Selge Antik Kent'i turistlere kapatıldı
Selge Antik Kent'inin yer aldığı Altınkaya(Zerk) Mahallesi Covid19 korunma tedbirleri kapsamında Manavgat İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile karantinaya alındı. Manavgat Belediyesi’nden Altınkaya’ya acil destek yardımı yapıldı

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT/Antalya
-  Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı 80 kilometre uzaklıktaki Selge Antik Kent'inin yer aldığı Altınkaya(Zerk) Mahallesi Covid19 korunma tedbirleri kapsamında Manavgat İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile karantinaya alındı. Manavgat Belediyesi’nden Altınkaya’ya acil destek yardımı yapıldı.

altinkaya(zerk)-mahallesi-001.jpg
altinkaya(zerk)-mahallesi.JPGGİRİŞ-ÇIKIŞ VE TURLAR YASAKLANDI
Dünyaca ünlü Selge Antik Kentinde içinde bulunduğu köyde karantina kapsamında yerli ve yabancı turistlerin jeep safari, köy turu, oryantiring( koşarak yön bulma sporu), trekking , Nordic Walking, Adamkayalar, kanyon ve turu kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turları yasaklandı.

Manavgat İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Deniz, Hıfzıssıhha Kurulu kararınca Altıntaya(Zerk) Mahallesi'nin karantina altına alındığını söyledi. Bu bağlamda Altınkaya Mahallesi'ne cOVİD 19 Pandemi tedbirleri kapsamında giriş ve çıkışların yasaklandığını kaydetti. 'Mehmet Deniz, '' Tarihi Zerk Mahallesi Covid 19 korunma tedbirleri kapsamında karantinaya alınmıştır. Karantina nedeni ile köye giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır. '' dedi.

altinkaya(zerk)-mahallesi-001.JPGAntalya Side Müze Müdürlüğü uhdesinde olan Selge Antik Kentte kültür, tarih, köy turu değişik turizm aktivitelerin tamamının karantina kapsamında yasaklandığını belirten Side Müzesi Müdürü Güner Kozdere,'' Tarihi Selge Antik Kentinin içinde bulunduğu Zerk köyüne İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararınca karantina kapsamında sağlık görevlileri ve yardım ekipleri hariç giriş ve çıkışlar yasaklandı. Yasak kapsamında Selge Antik Kente yerli ve yabancı turistleri kültür, eko, spor, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turuna yönelik her türlü turistik faaliyet yasaklanmıştır. '' ifadesinde bulundu.

altinkaya(zerk)-mahallesi-004.jpgMANAVGAT BELEDIYESI EKMEK, SU VE GıDA YARDıMı YAPTı

Manavgat Belediyesi, artan COVİD-19 vakaları nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurul kararıyla karantina altına alınan Manavgat’ın Altınkaya (Zerk) Mahallesinde ekmek, su ve gıda malzemesi dağıtımı yaparak vatandaşların mağduriyetini gideriyor. Manavgat Belediyesi, COVİD 19 salgını nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurul Kararıyla karantina altına alınan merkeze 80 kilometre uzaklıkta saat uzaklıktaki Altınkaya (Zerk) Mahallesi’ndeki vatandaşların mağduriyetini gidermek için harekete geçti.

ÖZEL GIYSILI YARDıM EKIPLERI
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in talimatı üzerine harekete geçen Belediye Sosyal İşler Müdürlüğünün özel koruma giysili acil yardım destek ekipleri, bölgeye giderek karantinalı vatandaşların acil ihtiyaçlarını giderdi. Belediye ekipleri, mahallede bulunan 180 hanenin kapılarını tek tek çalmak suretiyle ekmek, su, gıda malzemesi, maske gibi yardımları ulaştırdı. Zor günlerinde kapılarında Manavgat Belediyesi’nin ekiplerini gören mahalle sakinleri, duyarlılığı nedeniyle Başkan Şükrü Sözen’e teşekkür etti. Karantinadaki vatandaşlar, “Belediyemiz, bizi unutmadı. Bu zor günümüzde bizi yalnız bırakmadı. Başkanımıza ve buraya gelen Ekiplerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
Belediye ekipleri gün boyunca COVİD-19 tedbirlerine uyarak erzak ve destek paketlerini dağıttı.

BAŞKAN SÖZEN: YARDIMI SÜRDÜRECEĞİZ
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, şunları söyledi“Bu hastalık nedeniyle halkımız zor günler geçiriyor. İlçe Hıfzıssıhha Kurul kararıyla karantina altına alınan Altınkaya Mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın da COVİD-19 hastalığının tehdidi altında olduğunu öğrenince çok üzüldük. Hasta olan vatandaşlarımıza büyük geçmiş olsun dileklerimi bu vesileyle iletiyorum. İnşallah sıkıntısız bir şekilde bu süreci atlatırlar. Karantina süreci oldukça zor. Biz de belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü’müzün özel koruma giysili acil yardım destek ekipleri gün içinde tüm mahalle halkımıza kapılarını çalmak suretiyle ulaşarak, “Geçmiş olsun” dileklerimizle birlikte onların ihtiyaç duyduğu malzemeleri teslim etti. Süreç içinde de yine ziyaretlerimiz devam edecektir. Tüm mahalle halkımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum”

Bu haber toplam 1993 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.