• BIST 8628.26
  • Altın 3032.461
  • Dolar 34.3283
  • Euro 37.4449
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 23 °C

Kalpten kalbe çiçeğinin gizemi!

Kalpten kalbe çiçeğinin gizemi!
Kalpten kalbe çiçeği hem evde hem de dışarda beslenen bir çiçek. Çok az suya ihtiyaç duyan ve yalnızca iyi aydınlatılmış bir yerde yaşayabilen bu çiçeğin ismi şeklinden gelir

İSTANBUL- Bitkiler, özellikle asılabilir saksıda büyüyenler evlerimizdeki boş köşeleri doldurarak bambaşka bir enerji yaratırlar. Etrafa hem görüntüleri hem de kokularıyla huzur saçan bitkileri doğru seçmek ise oldukça önemli.

Evinizde, bahçenizde yada ofisinizde kısacası yaşam alanlarınızın tamamını süsleyen bitkilerin her biri bir anlam taşır. Peki hangi bitki ne anlam taşıyor ve ne şekilde beslenmeni gerekiyor? İşte ufak ama önemli olan o detaylar.

kalpten-kalbe.png1- Kalpten kalbe çiçeği

Kalpten kalbe çiçeği hem evde hem de dışarda beslenen bir çiçek. Çok az suya ihtiyaç duyan ve yalnızca iyi aydınlatılmış bir yerde yaşayabilen bu çiçeğin ismi şeklinden gelir. Onlarca kalp şeklinde yaprağın bir arada bulunduğu bu çiçek oldukça romantik bir görüntüye sahiptir. Bir saksıya dikip tavana ya da yüksek bir yere asabilir zamanla büyüyen çiçeğinizi nereye sarkıtırsanız o yöne doğru büyür.

kalpten-kalbe-001.png2- Eşek kuyruğu çiçeği

Ana vatanı Meksika olan eşek kuyruğu çiçeği görüntü itibarıyla oldukça yoğun bir bitkidir. Evde beslemesi en kolay bitkilerden biri olan eşek kuyruğunun ihtiyacı olan şey günün 6 saatinde ışık alması ve çok fazla sulama yapılmaması. Eğer iyi bakılırsa bu bitkinin kırmızı küçük çiçekler verdiği bile biliniyor. Tıpkı kalpten kalbe çiçeği gibi eşek kuyruğunu da tavana asarak sarkıtabilirsiniz.

kalpten-kalbe-002.png3- İnci tanesi çiçeği

İnci tanesi çiçeği ise tıpkı kalpten kalbe çiçeği gibi romantik bir görüntüye sahiptir. Gerçekten yemyeşil incilerin bir araya gelerek oluşturduğu görüntü evinizin dekorasyonuna adeta bambaşka bir enerji katıyor. Havada asılı duran onlarca bezelye tanesinin bir araya gelmesi gibi görünen inci tanesi çiçeği doğrudan güneş almaması gereken ve haftada yalnızca 1-2 kez sulanması gerekiyor. İnci tanesinin yaprakları dökülmeye başlarda daha az sulamanız, düzleşirlerse daha fazla su vermeniz gerektiği anlamına gelir.

Bu haber toplam 1074 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.