• BIST 9685.49
  • Altın 2813.908
  • Dolar 33.8863
  • Euro 37.5669
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 32 °C
  • Antalya 30 °C

Kadınlar, rahatlamak için yaz kampına akın ediyor

Kadınlar, rahatlamak için yaz kampına akın ediyor
Kadınlar, Quercy'deki bu Camp Château adlı eşsiz kampta yiyecek toplamaktan yüzmeye ve yıldızları izlemeye kadar kendi tatillerini özgürce planlayabiliyorlar.

QUERCY / İNGİLTERE - Kadınlar, Quercy'deki bu Camp Château adlı eşsiz kampta yiyecek toplamaktan yüzmeye ve yıldızları izlemeye kadar kendi tatillerini özgürce planlayabiliyorlar.
Camp Château CEO'su Philippa Girling, bir akşam Fransız şatosunun bahçesinde dolaşırken kahkaha seslerini duyunca rahatladı. Özellikle kadınların kahkahası üzerine, Camp Château’yu kadınlara özel bir yaz kampı haline getirme kararı verdi.
İngiltere'nin güneyinde giderek büyüyen, Quercy'e tatile giden ve Kaliforniya'da yaşayan Girling, "Kadınlar birlikte olduklarında muhteşem oluyorlar" diyor.

Halen ikinci yılında olan Quercy'nin güneybatı bölgesindeki kampın başarılı olduğuna şüphe yok. Sonbahar geldiğinde, 500 mutlu kampçı eski Château de Béduer'in kapılarından geçmiş olacak. 2025 yazı için bekleme listesi 11.000 isim uzunluğuna ulaştı.

kadinlar,-quercydeki-bu-camp-château-.jpgPhilippa Girling, Euronews Travel'a verdiği demeçte, "Bunun için heyecanlanmaktan, bekleme listesindeki ve asla gelemeyecek olan insanlar için üzülmeye başladım. Çünkü kapasitemiz nedeniyle onlara sıranın gelmesi 20 yıl sürecekti" dedi.

Kampın başlaması üzerinden henüz iki yıl geçmiş olmasına rağmen Girling ve kurucu ortakları, daha fazla kadının kampta hak ettikleri eşsiz dinlenme ve rahatlamayı elde edebilmesi için nasıl genişleyebileceklerini düşünüyorlar.


kadinlar,-quercydeki-bu-camp-château--001.jpgSADECE KADINLARA ÖZEL BIR YAZ KAMPININ ÖZELLIĞI NEDIR?

Camp Château'nun varoluş amacı son derece basittir: Kadınlara neşeli, her şeyi kapsayan bir yaz kampı deneyimi sunmak. Bankacılık sektöründe 30 başarılı yılın ardından Girling, “Çalışma hayatımda gözlemlerime göre, kadınların ortama uyum sağlanmaya zorlanmasından bıkmıştım. Onlara özgürlüğa vermek gerekiyordu diyor.

Girling, "Camp Château'yu, kadınlara baskıyı kardırmak ve özgürlük fikriyle yarattık. Onları rahatlayabilecekleri, deneyimlerini kullanabilecekleri, neşe, huzur ve biraz da dinlendirici ortakm ve zaman sağlıyoruz. Onları mutlu eden her şeyi yapabiliyorlar"

Her seans altı gün sürüyor ve kampçılar yiyecek toplama, mum yapımı, peynir tadımı, at binme, yoga ve sessiz disko gibi çok sayıda öğretici aktivite arasından seçim yapabiliyor .

Seçmeli derslerinden' istediği kadarını yapabiliyorlar. Bazı kadınlar zamanlarının çoğunu havuz başında uzanarak geçirmeyi tercih ediyor .

kadinlar,-quercydeki-bu-camp-château--002.jpgKadınlar 50 kişilik kamp ​​şatoda paylaşılan ranzalar veya iki kişilik glamping çadırlarıyla sosyalleşiyorlar. Akşam yemeği her akşam Büyük Salon'da toplu olarak yeniyor. İçkilerini yudumlayıp sohbet etmek isteyenler için aperatif saati bulunuyor.

Girling, "Camp Château'nun tüm tasarımı, istediğinizde doğal olarak insanlarla tanışmanız için tasarlandı. Yalnız kalmak için de alan var. Yapmanız gerekeni yapmak için gerçekten çok yüksek bir izin vermeye çalışıyoruz, ancak birbirinize karşı nazik olun. Kampa varanlarda anında bir rahatlama hissi oluyor çünkü çoğu kadın, tatildeyken bile, her şeyi organize ediyor. Camp Château'da yapmanız gereken tek şey, dinlenmek mi yoksa eğlenmek mi istediğinize karar vermek sizin elinizde” diyor.

kadinlar,-quercydeki-bu-camp-château--003.jpgCamp Château’da açık havuzlar, golf ve oyun sahaları bulunuyor. Modern dünyanın gürültüsünden uzak sessiz yürüyüş, sessiz parklarda kaybolma keyfi yaşanıyor.
buhuyuyo Modern seyahati etkileyen sessiz trendin içinde

Camp Château’da her kesimden kadın karşılanıyor. Amerikalılar arasında tarihi ortama ilgi duymaları şaşırtıcı değil. Ancak Ağustos ayının başlarında kamp Andorra, Kanada, Mısır, İngiltere ve Nijerya'dan gelen çeşitli kampçıları ağırlıyor. Yaş aralığı 19 ile 70'li yaşların sonu arasında değişiyor. Refakatçisi olmayan misafirler için alt sınır 21 oluyor.

Gelenlerin çoğu yalnız gezginler ; bazıları eski gezginler, bazıları ise Camp Château'yu seyahat tutkularını test edebilecekleri güvenli bir ortam olarak gören yeni başlayanlar.

kadinlar,-quercydeki-bu-camp-château--004.jpgKüçük gruplar da geliyor, anneler ve kızlar da geliyor. Girling özellikle bu ikilileri çok seviyor çünkü "biri diğerini düşünmüş" diyor.

Girling'in kızı Leah Lykins, öğretim uzmanlığını getiren bir kurucu ortak olarak ekipte yer alıyor.. Bu 'önde gelen kadınlar' üçlüsü, etkinlik planlama geçmişi olan Lynda Coleman tarafından tamamlanıyor. Dikkat çekici olan, Camp Château %100 140 kadın ve/veya cinsiyet çeşitliliğine sahip kurucu üyelere ait bulunuyor.

Camp Château’ya gelen kadınlar için, Toulouse Havaalanı'ndan seyahat servisleri ve tesis içi masajlar hariç her şeyi içeren altı günlük beş gecelik konaklamanın fiyatı 2.178 €'dur. Figeac'daki yerel tren istasyonundan alma ücretsizdir.

Bu, bazı kampçılara aşırı pahalı geliyor. Ancak Girling bunu uygun fiyatlı hale getirmeye çalıştıklarını söylüyor. "Sadece yüksek gelire sahip insanların gelebileceği özel bir şey yaratmak istemedik," diye açıklıyor.

Bu yüzden lüks bir spa yerine paylaşımlı odalar ve kamp deneyimleri sunuyorlar. Talep bu kadar yüksekken, bazı insanlar neden fiyatı artırmadıklarını bile sorguladı. Ancak Girling bunun olmayacağını söylüyor.

Camp Château'nun 250 bin takipçili Instagram hesabına hızlıca göz attığınızda, bunun insanlar için ne kadar önemli olduğunu görebilirsiniz.

Girling, devasa bekleme listesiyle karşı karşıya kaldığında, "Gelmek isteyen kadınların gelebileceğinden nasıl emin olabiliriz?" diye soruyor kendine. Araştırdıkları bir yol, cereyanlı kaleyi kışa hazırlayarak sezonu sonbahara kadar uzatmak. Ayrıca ikinci bir yer açmayı da düşünüyorlar.

Bu haber toplam 643 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.