• BIST 9556.23
  • Altın 2808.259
  • Dolar 33.956
  • Euro 37.7275
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 30 °C
  • Antalya 30 °C

Japonya'da makas kayboldu, uçuşlar iptal edildi

Japonya'da makas kayboldu, uçuşlar iptal edildi
Japonya'da bir havalimanında hafta sonu, uçağa biniş kapılarının yakınındaki bir mağazada makasın kaybolması sonucu 36 uçuş iptal edildi, 201 uçuş ise ertelendi.

HOKKAIDO -Japonya'da bir havalimanında hafta sonu, uçağa biniş kapılarının yakınındaki bir mağazada makasın kaybolması sonucu 36 uçuş iptal edildi, 201 uçuş ise ertelendi.

Hokkaido'daki Yeni Chitose Havalimanı iç hatlar terminalindeki güvenlik kontrolleri cumartesi sabahı yaklaşık iki saat süreyle askıya alındı ​​ve yüzlerce yolcu geçici olarak mahsur kaldı.

Yolcuların gidiş salonunda tekrar güvenlik kontrolünden geçmek zorunda kalması nedeniyle büyük sıkışıklıklar ve kuyruklar oluştu.

Yetkililer, ertesi gün aynı mağazada bulunan kayıp makasları bulmaya çalıştı.

Cumartesi günü makaslar bulunamasa da, kaybolduğu gün güvenlik kontrolleri ve uçuşlar yeniden başladı.

New Chitose Havaalanı'nın işletmecisi Hokkaido Havaalanı, pazartesi günü makasın bir mağaza çalışanı tarafından pazar günü bulunduğunu duyurdu.

Yetkililer, makasların kaybolan makaslarla aynı olduğunu teyit edene kadar açıklamayı ertelediklerini açıkladı.

İptallerden ve gecikmelerden etkilenen birçok yolcu, Japonya'nın yıllık Bon tatilinin ardından ülkelerine dönüyordu.

"Başka seçeneğimiz olduğunu sanmıyorum (beklemekten başka)," dedi o sırada bir gezgin yerel medyaya. "Ancak umarım bu konuda biraz daha dikkatli olurlar."

Başka bir gezgin ise "Bu günlerde endişelenecek o kadar çok şey var ki... hiç bitmiyor. Ve eve dönene kadar kendimi güvende hissetmiyorum." dedi.

Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı, Hokkaido Havaalanlarından olayın nedenini araştırmasını ve bir daha yaşanmamasını sağlamasını istedi.

Hokkaido Havaalanı, "Bunun mağazadaki yetersiz depolama ve yönetim sistemlerinin bir sonucu olarak meydana geldiğini kabul ediyoruz" dedi. "Bunun aynı zamanda uçak kaçırma veya terörizmle ilişkilendirilebilecek bir olay olduğunun farkındayız ve kapsamlı yönetim farkındalığını sağlamak için bir kez daha çalışacağız."

X isimli sosyal medya kullanıcısı havalimanının olaya verdiği yanıtı övdü ve birçoğu bunun Japon hava güvenliğine olan güvenlerini bir kez daha teyit ettiğini söyledi.

"Bu olay, Japon havacılığının güvenliğini ve kılavuzlarının ne kadar kapsamlı olduğunu gözler önüne serdi!" diye yazdı bir kullanıcı.

Bir diğeri ise "Yeni Chitose Havaalanı'nın güvenli bir havaalanı olduğunu bir kez daha anlamamı sağladı" dedi.

Havacılık analitiği şirketi OAG'ye göre Yeni Chitose, Tokyo ile Sapporo arasındaki dünyanın en çok seyahat edilen ikinci iç hat hava rotasına hizmet veren Japonya'nın en yoğun havalimanlarından biri.

2022 yılında havalimanını 15 milyondan fazla yolcu kullandı.

Bu haber toplam 437 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.