• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • İstanbul 6 °C
  • Ankara 1 °C
  • Antalya 14 °C

İstanbul’a aşçılık okulu lazım

İstanbul’a aşçılık okulu lazım
Aşçılar Derneği Başkanı Ahmet Yavuz,: Türkiye’nin en önemli ili İstanbul’un uluslararası düzeyde eğitim veren tam donanımlı bir aşçılık okuluna ihtiyacı vardır

İSTANBUL- Aşçılar Derneği Başkanı Ahmet Yavuz, Türkiye"nin genç dinamik ve vizyonu olan aşçılara ihtiyacı olduğunu belirterek, üniversitelerin aşçılık bölümlerin ihtiyacı karşılayamadığını söyledi. “İstanbul gibi turizmde lider olan bir kente aşçılık okulu kurulması gerektiğini belirtene Ahmet Yavuz, “Türkiye"nin en önemli ili İstanbul"un uluslararası düzeyde eğitim veren tam donanımlı bir aşçılık okuluna ihtiyacı vardır. İnşallah bunu hep birlikte başaracağız” dedi.

AŞÇILARIN BELGE ALMA ÇABALARI DOĞRU SÖYLEDİĞİMİZİ KANITLADI
Aşçılar Derneği"nin kurucusu rahmetli Aydın Yılmaz ile mutfak duayeni rahmetli Tuğrul Şavkay"ın posteri önünde konuşan Aşçılar Derneği Başkanı Ahmet Yavuz, kendilerine yapılan başvurularda işe girerken aşçılardan belge veya diploma istendiğini söyledi. Aşçıların belge alması gerektiğini sürekli söylediklerini anlatan Ahmet Yavuz, son dönemde aşçıların belge almak için gösterdikleri çabaların olumlu bir gelişme olduğunu belirterek sözlerine “Ayrıca işverenlerin aşçılara karşı tutumları konusunun gündeme getirilmesi gerekmektedir” dedi.

TAF"IN YURTİÇİ VE YURTDIŞI ÇALIŞMALARINI İZLEDİK VE OYBİRLİĞİ İLE KATILDIK
Aşçılar Derneği Başkanı Ahmet Yavuz, yurtiçinde bir çok faaliyete katıldıklarını ve yurtdışına açılmalarının zamanını geldiğini söyledi. Tüm Aşçılar Federasyonu-TAF"ın yurtiçi ve yurtdışı faaliyetlerini dikkatle izlediklerini sösyeleyn Ahmet Yavuz şöyle devam etti:
“TAF"ın yurtiçi ve yurtdışında yaptığı çalışmaları izledik. Yaptıkları etkinliklerde vizyonunu gördük. TAF Başkanı Yalçın Manav'ın devlette uzun süre görev yapmış olmasının getirdiği konumuyla sözünün geçerliliğini gördük. En doğru olanının TAF"la birlikte hareket etmek olduğnu görerek yönetim kuruluna sunduk. Oybirliği ile TAF"a katıldık. Amacımız Türk aşçısının sesini daha iyi duyurmak ve hakettiği yere gelmesini sağlamaktır.”

UCUZ AŞÇI MI, ÇIRAK MI? SANATKARIN UCUZU OLMAZ”
Ahmet Yavuz, kendilerine başvuran bazı işyeri sahiplerinin “ucuz aşçı” istediklerini belirterek: “Şef değil, usta değil, çırak istiyorum” denilebilir. Ancak ucuz aşçı kavramı iyi değil. İnsanın ucuzu olmaz. sanatkarın ucuzu olmaz” şeklinde konuştu.

AŞÇILAR DERNEĞİ"NİN KURULUŞU VE AMAÇLARI ŞÖYLE
Aşçılar Derneği 1997 yılında, İstanbul'da aşçılık mesleğine gönül ve emek vermiş bir grup aşçı tarafından, mesleğimizin duayeni Aydın Yılmaz önderliğinde kurulmuştur.
Aşçılar Derneği Neden Kuruldu, Amaçları Nelerdir?

1- Türk mutfağını araştırmak
2- Türkiye'de mutfak sanatını geliştirmek
3- Mutfak sanatkarlarının mesleki eğitimini desteklemek
4- Aşçılar arasında sosyal dayanışmayı sağlamak
5- Aşçılar Derneği çatısı altında federasyon oluşturmak
6- Yurt içinde ve yurt dışında mutfağımızın tanıtımını sağlamak
7- Dünya mutfaklarını, meslektaşlarımıza tanıtmak
8- İç içe olduğumuz sektörle dialogları geliştirmek derneğimizin kurulma nedenleri ve amaçlarından bazılarıdır.

İlk hedefimiz meslektaşlarımıza yönelik hizmet vermek ve tüm meslek çalışanlarını bir çatı altında toplamaktır. Yaptığımız etkinlikler, toplantılar ve paneller sonucu görüldü ki derneğimizin çalışmaları sadece meslektaşlarımıza değil, yiyecek ve içecek sektörüne de büyük hizmetler vermektedir.

Bu güne kadar yapmış olduğumuz etkinlikler, paneller meslektaşlarımızın bilinçlendirilmesiyle ilgili. Zaten meslekte bir çok sorun bilinçsizlikten kanaklanıyor. Bilinçli aşçı hem iş verenine, hem de gıda sektörüne daha fazla fayda sağlayacaktır.

Yapılan çalışmalar

1- 2000'li yılların eşiğinde Türk Mutfağı
2- Anadolu mutfağının dünü, bugünü ve yarını
3- Küreselleşme sürecinde Türk Mutfağı
4- Uygulamalı örnekler ile geleneksel Türk tatlıları
5- Türk mutfağında teknolojik gelişmeler
6- Türk ve dünya muftfakların da pilav
7- Türk mutfağında kuru fasulye
8- Türk mutfağında patlıcan yemekleri
9- Türk mutfağında çorbanın önemi
10- Anadolu'dan İtalya'ya makarna ile yolculuk
11- Dünya mutfaklarından lezzetler
12- Lezzeti sağlık ile buluşturan aşçılar
13- Osmanlı Saray mutfağı

Yapılan bu çalışmalar, uygulamalı panellerimizdir.Tabii bu çalışmaları İstanbul'da yaptığımız için katılamayan meslektaşlarımıza yayın organımız Açşı Dünyası sayesinde ulaşıyoruz. Aşçı Dünyası dergimiz 3 yıldan bu yana hizmet vermektedir.

İki ayda bir düzenlediğimiz sohbet kahvaltılarımız sektörle, meslektaşlarımızı buluşturmaya devam ediyor. Sektörel ve mesleki konuların konuşulduğu kahvaltılarımızda amaç, sektör ile meslektaşlarımızı tanıştırmak ve kaynaştırmaktır.

İstanbul'da düzenlenen tüm yiyecek, içecek, gıda ve ekipman fuarlarında dernek adına stand kurup, meslektaşlarımızla ziyaretler ve geziler düzenleyip, gelişen ve değişen teknolojiyi takip etme imkanları sağlıyoruz.

Eğitim adına her yıl İstanbul Teknik Üniversitesi Turizm Kursu bölümünde, mutfak ve aşçılık üzerine konferanslar veriyoruz.Yapmış olduğumuz bu çalışmalar sonucu, 2008 yılı başında Tüm Aşçılar Federasyonuna üye olduk. Yapamadığımız bazı çalışmaları federasyonla birlikte yapıp, etkinliklerimizin çerçevesini genişletmeyi düşünüyor ve temenni ediyoruz.
Aşçılar Deneği Yönetim Kurulu Başkanı
Ahmet Yavuz

İletişim Bilgileri
Adres: Sinanpaşa Mah. Şehit Dursun Bakan Sok. No:14/3 Beşiktaş - İSTANBUL
Telefon - Fax: (0212) 227 86 89
Mail: ascilardernegi@hotmail.com

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.