• BIST 9132.3
  • Altın 2870.609
  • Dolar 34.2188
  • Euro 37.4548
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 22 °C

İstanbul Turizm Fuarı “Yeni Dönem Başlıyor” mottosuyla açıldı

İstanbul Turizm Fuarı “Yeni Dönem Başlıyor” mottosuyla açıldı
Bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Turizm Fuarı, Yenikapı-Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde ziyaretçilere kapılarını açtı.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL -
“İstanbul Turizm Fuarı'nda "Yeni Dönem Başlıyor!" mottosuyla yola çıkan "İstanbul Turizm Fuarı", Yenikapı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde kapılarını açtı. Turizm sektöründeki gelişmelerin ele alınacağı fuar, iki gün boyunca açık olacak.
İstanbul Turizm Fuarı’nda Türkiye ve dünyadaki turizm profesyonellerini bir araya getirerek yeni iş birliklerinin oluşmasına imkan sağlamak, aynı zamanda yeni ürün ve hizmetlerin tanıtımının yapılacağı geniş bir platform yaratmak hedefleniyor. Fuar kapsamında gerçekleştirilecek seminer programları ile yeni girişimler ve vizyonlar sektör profesyonellerine sunulacak.

istanbul-turizm-fuari-011.jpgistanbul-turizm-fuari-012.jpg
istanbul-turizm-fuari-010.jpg

Türk Hava Yolları resmi hava yolu sponsorluğunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Ticaret Bakanlığı, İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu destekleri ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği stratejik partnerliğinde Türkiye İş Bankası ana sponsorluğunda dünya turizminin büyük oyuncuları, Yenikapı’da bulunan Avrasya Gösteri Merkezi’nde düzenlenen İstanbul Turizm Fuarı’nda bir araya geldi. Fuarın açılışını Dream Project CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Ataman, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Dr. Elif Balcı Fisunoğlu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi, Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı ve İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu Başkan Yardımcısı Bahadır Yaşık, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı , İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu gerçekleştirdi

istanbul-turizm-fuari-005.jpg
istanbul-turizm-fuari-009.jpg

istanbul-turizm-fuari-006.jpgTURIZM SEKTÖRÜNE 1 MILYAR DOLAR KAYNAK
Turizm geleceğinin de tartışılacağı fuarda İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz, “2024 yılı itibarıyla 2 yıllık süreçte turizm sektörüne 1 milyar dolar kaynak aktaracağımızı taahhüt ettik. Turizm sektörünün güçlü bir şekilde yanında olmaya, otel yatırımlarından renovasyonlarına, yeşil dönüşümden enerji kredilerine kadar çok geniş yelpazedeki ürün ve hizmetlerimizle ekosistemin ihtiyaçlarına dokunmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
Sezgin Yılmaz, , turizmin; ülke ekonomisini ve sosyo-kültürel gelişimi besleyen büyük bir ekosistem belirterek, Türkiye’nin turizmdeki yüksek potansiyeline dikkat çekti.

istanbul-turizm-fuari-008.jpgistanbul-turizm-fuari.png

‘SEKTÖRÜN DÖNÜŞÜMÜNDE BERABER OLMALIYIZ
Geçen yıl ülkemizin turizm gelirinin 55 milyar dolar olduğunu, turist sayısının ise 56,7 milyona yükselerek rekor seviyeye ulaştığını söyleyen Sezgin Yılmaz, “Ülkemizin farklı bölgelerindeki potansiyel turistik destinasyonların gelişimine katkı sunacak çalışmaların planlanması, buna yönelik adımların atılması ve sektörü etkileyecek kurum ve kuruluşların birlikte hareket etmesi sektörün gelişimi ve dönüşümlere hızlı uyum sağlaması açısından çok önemli. Değişen dinamiklerle ihtiyaçları günden güne farklılaşan turizm sektörünün dönüşümünde beraber olmak, global rakipler karşısında sektöre güç katmak, sektörün sürdürülebilirliğine katkı sunmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

istanbul-turizm-fuari-002.png‘İLK TURİZM İHTİSAS ŞUBEMİZİ MART AYINDA AÇTIK’
Kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutlayan İş Bankası’nın ilk yıllarından itibaren kalkınmada stratejik önemi olan sektörlere bütüncül bir yaklaşımla destek olduğunu, turizmin de bu yaklaşımla ele alındığını ifade eden Sezgin Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“2024 yılı itibarıyla 2 yıllık süreçte turizm sektörüne 1 milyar dolar kaynak aktaracağımızı taahhüt ettik. Turizm sektörünün güçlü bir şekilde yanında olmaya, otel yatırımlarından renovasyonlarına, yeşil dönüşümden enerji kredilerine kadar çok geniş yelpazedeki ürün ve hizmetlerimizle ekosistemin ihtiyaçlarına dokunmaya devam ediyoruz. Sektör paydaşlarıyla aynı dili konuşmak, ekosistem paydaşlarını bir araya getirerek iş birlikleri geliştirmek gibi bir misyonla çalışmalarına başlamış olan Turizm İhtisas Birimimizi, Genel Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyete geçirdik. Bununla beraber tarım ve girişimcilik alanlarında hizmet veren, sektör ihtiyaçlarına yönelik, gelenekselden farklı ihtisas şubelerimize turizmi de ekledik ve Türkiye’nin ilk Turizm İhtisas Şubesini Mart ayında Antalya’da hizmete sunduk. Turizme bütüncül bir bakış açısıyla yaklaşıyoruz. Uzun yıllardır Zeugma, Patara, Teos, Nysa, Kaman Kalehöyük, Stratonikeia antik kentlerinde yapılan kazı çalışmalarına verdiğimiz destek, Müzelerimiz, tarihi kültürel mirasımızı geleceğe taşımak için attığımız adımlar, bu yaklaşımımızın bir parçası. Ülkemizin geleceği için stratejik önem verdiğimiz turizme, gerek finansal çözümlerimizle, gerek ihtisaslaşmaya yönelik faaliyetlerimizle, tarihi mirasımızı ve doğayı korumak için gerçekleştirdiğimiz projelerle destek vermeyi sürdüreceğiz. ”

istanbul-turizm-fuari-004.png

‘OTELLERİN YÜZDE 100 DOLUYUZ CÜMLESİ BENİ MUTLU EDİYOR’
“Hedef dünyanın en büyük ilk 3 fuarından biri olmak” diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul turizm denince çok güçlü bir yerde duruyor. Bir destinasyon olarak dünya başkenti bir şehir. İstanbul kültür, turizm, ticaret ve insani açıdan akla gelen her unsurda başkentlik kavramını yerleştirebileceğiniz bir pozisyonda. İstanbul’u ziyaret eden turist sayısının da hızla yükseliyor olması bizi fazlasıyla mutlu ediyor. Gelişmek ve güncel gereksinimler önemli ama bu şehrin muhafızlığını yapmak daha önemli. Bu anlayışla İstanbul’un marka değerini her yıl yukarı artıracağımıza eminim. Sadece sayıya değil nitelik ve katma değere odaklanan bir turizm stratejisinin sektörün bütün temsilcilerinin bahsediyor olması çok kıymetli. Özellikle dijital adımların İstanbul’da güçlü bir şekilde atıldığını görmekteyim.

istanbul-turizm-fuari-013.jpg

İstanbul’da yapılan tarihin ve çevrenin iyileştirilmesi, doğaya verilen önem, ‘İBB Miras’ gibi bir markanın yaratılıyor olması gibi çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bende iyi bir turizm gözlemcisiyim. Son dönemde yüzde 100 doluyuz cümlesini bütün otellerden duyar olmak beni çok fazla mutlu ediyor. Umarım daha da yukarıya bilinçli bir şekilde bu anlayış taşınır ve doğru bir fiyat politikasıyla, misafir ağırlama stratejisiyle gelen her turisti 360 derece kentten faydalanabilir hale getirmesini sağlayacak adımlar atılır” açıklamalarında bulundu.

“BİZ GELİŞİME ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”
Fuarı düzenleyen Dream Project CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Ataman, “2 gün boyunca 15 bin profesyonel ziyaretçi bekliyoruz. Şu an 37 ülkeden tur operatörleri ve seyahat acenteleri burada. 2 günde 8 bin toplantı bekliyoruz. Çok ciddi iş anlaşmaları ve kontratlar yapılacak. Şu an iç pazardaki otel ve acente kontratları da fuarda başladı. Biz gelişime çok önem veriyoruz. Sektörün sorunlarını masaya yatırmaya, onlara çözüm önerisi bulmaya çok kıymet veriyoruz. 12 tane konu başlığında 57 tane çok değerli konuşmacımız var. Gastronomi turizmi de çok kıymetli. Bunun için de bir gastronomi oturumu gerçekleştirdik. Toplam 11 konu başlığı var, 78 konuşmacı var. Çok ünlü şeflerimiz var, sunumlar yapılacak, gastronomi sektörü ele alınacak. Sağlık turizmi alanında katılımcılarımız var” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin özgün lezzetlerini küresel çapta tanıtmak amacıyla İstanbul Turizm Fuarı’nın bu yıl teması ’Gastronomi Turizmi’ olacak. Anadolu’nun zengin mutfak kültürünün "Kardeş Mutfaklar" başlığı altında tanıtıldığı fuar yoğun ve zengin bir programa sahne olacak. Ataman “Ünlü şeflerin rehberliğinde gerçekleştirilen atölye çalışmaları ile ziyaretçilere eşsiz tatlar sunduk. Gastronomi tutkunlarının damaklarında unutulmaz tatlar, hafızalarında keyifli anlar bıraktık” dedi.
itf-2024-kktc.jpg
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkanlığı seçimi görüşmeleri nedeniyle Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu ve Milletvekili Ahmet Savaşan fuara katılamadı. Onları temsilen  Okyay Sadıkoğlu fuarda ekibiyle yer aldı.

itf-2024-kktc-001.jpg
Çeşme Otelciler Birliği Başkanı, ÇEŞTOB ve Boyalık Beach Hotel Genel Müdürü Orhan Belge ile otelin Satış Müdürü Zeynep Kırtişoğlu ile fuarda buluştuk.

istanbul-turizm-fuari-014.jpg
Fez Travel'in sahibi Ekrem Usta fuarda Sanda Yachting'i tanıttı

istanbul-turizm-fuari-018.jpg
istanbul-turizm-fuari-015.jpgPanele katılan TUROYD Yönetimi fuarda tam kadro yer aldı

istanbul-turizm-fuari-016.jpgMalezya Turizm Ofisi"nden Marketing Manager İbrahim Çağrı Sağlık, Marketing Exc Tahsin Barış Şencan ve Otel Danışmanı Hatice Coşkun

istanbul-turizm-fuari-017.jpg
Yaz boyu Türk halkına Yunan Adaları'nın gezdilen Karavan Turizm ve Celestyal Cruises'ın Türkilye Müdürü Özgü Alnıtemiz fuarda Mısırlı seyahat acenteleri ile görüştü

istanbul-turizm-fuari-019.jpgNG Güral Hotels Başkanı Hediye Güral ve otellerin genel müdürleri

istanbul-turizm-fuari-020.jpg
Yerel seçimlerde Rize haritasında noktada kırmızı renge Fındıklı'nın CHP'li Belediye Başkanı Ercüment Cervatoğlu "İnsan odaklı yaklaşarak seçimde başarılı olduk" dedi.

 

Bu haber toplam 224 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.