• BIST 9685.49
  • Altın 2813.908
  • Dolar 33.8863
  • Euro 37.5669
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 32 °C
  • Antalya 30 °C

İstanbul Havalimanı, dünyanın en iyi bağlantılı havalimanı

İstanbul Havalimanı, dünyanın en iyi bağlantılı havalimanı
2018'de hizmete açılan ve henüz altı yıl önce tamamlanan İGA İstanbul Havalimanı, dünyanın en iyi bağlantılı havalimanı olarak belirlendi.

İSTANBUL - Havacılık analitiği firması Cirium'un yeni verilerine göre, 2018'de hizmete açılan ve henüz altı yıl önce tamamlanan İGA İstanbul Havalimanı, dünyanın en iyi bağlantılı havalimanı olarak belirlendi.

Türkiye'de Doğu ile Batı'nın buluştuğu birinci sınıf bir konumda bulunan İstanbul Havalimanı, dünyanın dört bir yanındaki varış noktalarına etkileyici 309 direkt uçuş gerçekleştiriyor. Bunların çoğu, diğer tüm havayollarından daha fazla ülkeye hizmet veren Türk Hava Yolları ile yapılıyor.

Yılda yaklaşık 90 milyon yolcunun geçtiği bu küresel merkez, dünyanın en yoğun yedinci havalimanı olup, yıllık kapasitesi 200 milyon yolcudur.

Bu durum işe yarayabilir, çünkü 2024'ün ilk yarısında hava trafiği, Covid-19 salgını başladığından bu yana ilk kez 2019 seviyelerini aştı .

Havaalanının CEO'su Selahattin Bilgen, CNN'e yaptığı açıklamada, "Avrupa ve Asya'nın kesiştiği noktadaki stratejik konumumuz, uluslararası seyahatler için hayati bir merkez olarak hizmet vermemizi sağlıyor" dedi. "Ayrıca, Covid-19 salgınından sonra şimdiye kadarki en hızlı toparlanmayı gerçekleştirerek ve dünyadaki diğer tüm havalimanlarından önce salgın öncesi yolcu sayılarımıza ulaşarak en dayanıklı havalimanı olduğumuzu kanıtladık."

Listenin ikinci sırasında Avrupa'dan üç havalimanı yer alıyor: Frankfurt 2., Paris Charles de Gaulle 3. ve Amsterdam Schiphol 4. sırada.

Frankfurt, Avrupa'nın en büyük havayollarından biri olan Alman bayrak taşıyıcısı Lufthansa'nın finans merkezi ve üssüdür. Schiphol, Avrupa'nın kalbinde iyi bir konumdadır ve bu da ona kıtasal eylemin kenarındaki bir adada bulunan ve yoğun nüfuslu konumu nedeniyle genişleme planları engellenen Londra Heathrow gibi yerlere göre avantaj sağlar.

Bu haber toplam 601 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.