ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA - Antalya Evrensel Değerler Platformu(EDEP) Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, kaliteli, sağlıklı yaşam hakkının hukukun üstünlüğü, evrensel değerleri kabul etme ve çoğulcu ve katılımcı demokrasiyle doğru orantılı olduğunu söyledi.
Orta Doğu'da ve Afrika ülkelerinde insanların Akdeniz , Ege'de ve Meriç'te ailecek boğulmayı göze alarak kendilerini yaşam standartlarının yüksek olduğu Avrupa Birliği(AB) üye ülkelerine iltica ettiklerini söyledi.
EDEP Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, ''Irak'ta, İran'da, Suriye'de , Sudan'da, Somali'de Nijerya ve Afganistan vatandaşlarının Akdeniz, Ege ve Meriç'te ailecek boğulma riskine karşı ölümü göze alarak Almanya'ya, Yunanistan'a, İtalya'ya, Belçika'ya, Hollanya'ya, Avusturya'ya, Fransa'ya, İsveç'e, İsviçre'ye , Norveç'e, Finlandiya, Avusturya, Macaristan, Lüksemburg ve Danimarkaya iltica etmek istemeleri tesadüfi bir durum değil. Birleşmiş Milletler(BM) kayıtlarına göre son 10 yıl içinde Akdeniz, Ege ve Meriç'te kaçak yolla AB ülkelerine iltica ederken 5 bin 660 kişinin hayatını kaybettiği, bunun 480'nün halen cesedine ulaşılamadığı dile getiriliyor.'' dedi.
AB'NİN TEMEL KRİTERİ EVRENSEL HUKUK NORMLARI DIR
Ortadoğu'dan ve Afrika ülkelerinden AB'ye iltica etmek için ölümü göze alan mültecilerin petrol zengini Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri(BAE), iran, Ürdün Katar ve Dubai Ye gideyim denmesinin temel sebebi AB ülkelerindeki hukukun üstünlüğü, kişi hak ve hürriyetlerinin korunması , ifade hürriyeti, katılımcı ve çoğulcu demokrasi ve basın özgürlüğü kriterlerinin hayat bulmasına karşı iyi bir yaşam geçirmek için AB'yi tercih ettiklerini belirtti.
Türkiye'nin her alanda kalkınma ve evrensel değerlerle örtüşmesi için AB'ye tam üyelikte başta yargı olmak üzere öngörülen kriterleri harfiyen yerine getirmesinden geçtiğini bildirdi.
Gündoğdu, sözlerini şöyle tamamladı:'' Çığ gibi her alanda büyüyen sorunlarımızın reçetesi belli evrensel değerlerle buluşma ile AB normlarına sıkı sıkıya uyma. AB'nin temel değeri hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, kuvvetler ayrılığı, ifade, düşünce , inanç hürriyeti, basın özgürlüğü, şeffaflık ve hesap verebilirlik ve denetlenebilirliktir. Ayrıca Avrupa'ya gitmek için can atan mültecilerin yüzde 95'i Müslüman ülke vatandaşları, gidecek oldukları ülkeler ise Hristiyan. Burada bir tezatlık var. Müslüman ülke olduğunu söyleyen ülkelerini yöneticileri bunu iyi düşünmeli. İyi düşünmelidir siyasal islamcıların sorunları çözemediğinde AB bir Hristiyan Kulübü, mutlaka İslam Birliği kurulmalı gibi absürt sözlerle demagoji yapıyorlar.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.