• BIST 10647.91
  • Altın 2450.255
  • Dolar 32.6226
  • Euro 34.9882
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 29 °C

İngiltere'den 'Türkiye' uyarısı: 42 cinsel saldırı yaşandı

İngiltere'den 'Türkiye' uyarısı: 42 cinsel saldırı yaşandı
Türkiye'ye seyahat edeceklere yönelik tavsiyelerini güncelleyen İngiltere Dışişleri Bakanlığı, geçen yıl yaz tatili döneminde 'ülkede cinsel saldırı dahil olmak üzere 40'tan fazla cinsel saldırı bildirildiği' uyarısını yaptı.

LONDRA- İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, turistlere uyarılarda bulunuldu. Açıklamada, "Konsolosluk personeline 2023'te tecavüz dahil 42 cinsel saldırı vakası yaşandığı bildirildi" denildi.

Türkiye'ye seyahat edeceklere yönelik tavsiyelerini güncelleyen İngiltere Dışişleri Bakanlığı, geçen yıl yaz tatili döneminde 'ülkede cinsel saldırı dahil olmak üzere 40'tan fazla cinsel saldırı bildirildiği' uyarısını yaptı.

Güncellemede, "İngiltere'nin Türkiye'deki konsolosluk personeline 2023'te tecavüz dahil 42 cinsel saldırı vakası yaşandığı bildirildi. Vakaların çoğu yaz tatili döneminde kıyıdaki turistik bölgelerde meydana geldi" denildi.

kadin-turist.jpgArtı Gerçek'in aktardığına göre uyarıyı, "Suçlar, otel ve spa çalışanları dahil olmak üzere mağdurun gündüz tanıştığı biri tarafından gece işlendi.

Ayrıca tuvalete tek başına giden küçüklere yönelik cinsel saldırılar da yaşandı" ifadeleriyle detaylandıran bakanlık, "Bu durumlarda ekstra dikkatli olun" diye ekledi.

İngiltere vatandaşı olan turistlere, Türkiye'deyken 'her zaman çevrelerinden haberdar olmaları, yerel basında çıkan haberleri takip etmeleri ve yerel yetkililerin tavsiyelerine uymaları' tavsiyesinde bulunuldu.
 

KADIN TURISTLER İÇIN EN TEHLIKELI 10 ÜLKE

Amerika kaynaklı trip.com seyahat sitesi, yalnız seyahat etmeyi tercih eden kadın turistler için ”dünyanın en az emniyetli turizm ülkeleri” başlıklı bir yazı hazırladı. 10 ülkenin yer aldığı listeye göre tek başına gezen kadın turistler için tehlikeli olan ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor.

Paylaşılan listede, Müslüman ülkeler ve Güney Amerika ülkeleri başta geliyor. Mısır, listenin başında yer alıyor. Mısır’a gidecek olan kadın gezginlere, kapalı giyinmeleri ve ıssız yerlerde dolaşmamaları tavsiye ediliyor. Listenin ikinci sırasında Fas ve üçüncü sırasında ise Jamaika yer alıyor.

Kadın Turistler İçin Tehlikeli Ülkelerde Türkiye İlk 10’da!

Türkiye, kadın gezginler için tehlikeli ülkeler sıralamasında dokuzuncu sırada yer alıyor. Trip.com Türkiye’nin kadınlar için tehlikeli olmasını siyasi istikrarsızlıklara bağlıyor.

Trip.com, ”Türkiye’ye yalnız seyahat edecek kadın gezginler resmi seyahat uyarılarını takip etsinler. Kadınlara yönelik sık sık saldırılar yaşanıyor. Dikkatli olun. Taksiye aydınlık ve kalabalık yerlerde binin, küçük banknotlar kullanın. Esnaf ve restoran sahipleri özellikle kadınlara karşı agresif olabiliyorlar, çağrılarını duymazdan gelerek yürüyüp gitmekten çekinmeyin”. şeklinde bir yorum yaptı.

Trip.com’um ‘kadın gezginler için en az emniyetli ilk 10 ülke’ listesi şöyle:

Mısır

Fas

Jamaika

Hindistan

Peru

Bahamalar

Kolombiya

Ekvador

Türkiye

Guatemala

Bu haber toplam 446 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.