• BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 25 °C

İngiltere, 100 bin Hong Kong’lunun göçüne hazırlanıyor

İngiltere, 100 bin Hong Kong’lunun göçüne hazırlanıyor
Başbakan Johnson, Hong Kong'un özgürlüklerinin yeni bir güvenlik yasası tarafından ihlal edildiğini belirterek gelmek isteyenlere vatandaşlık verileceğini duyurmuştu

LONDRA- İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın üç milyona kadar göçmene sığınma teklif etmesinden sonra ülke, Hong Kong vatandaşlarının sayısında yüzde 100 artışa hazırlanıyor.

Başbakan Temmuz ayında, Hong Kong'un özgürlüklerinin yeni bir güvenlik yasası tarafından ihlal edildiğini ve etkilenenlere Birleşik Krallık'a yerleşme ve nihayetinde vatandaşlık başvurusunda bulunma şansı verileceğini söyledi .

Dışişleri Bakanlığı, Hong Kong'dan İngiltere'ye 200.000 kişinin taşınacağını tahmin etti. Ancak sızan bir iç brifing kağıdı "Haziran ayından bu yana İngiliz Ulusal (Denizaşırı) pasaportları konusunda hızlı bir artış" olduğuğu şeklinde uyarıda bulunulduğunu ortaya çıkardı.

ingiltere,-.jpgHong Kong'daki BN (O) pasaport sahiplerine 1980'lerde özel statü verildi. Ancak şu anda sınırlı haklara sahip ve yalnızca altı ay boyunca Birleşik Krallık'a vizesiz erişim hakkına sahip bulunuyorlar.

Hükümetin planları uyarınca, tüm BN (O) 'lara ve bakmakla yükümlü oldukları kişilere, çalışma ve eğitim hakkı dahil olmak üzere beş yıl süreyle Birleşik Krallık'ta kalma hakkı verilecek. Yerleşik statü için başvurabilecek ve bir yıl sonra vatandaşlık isteyebilecekler.

Şubat ayında, Hong Kong'da 349.881 BN (O) pasaport sahibi vardı. Ağustos 2020'ye kadar, dolaşımda olan 400.000'den fazla canlı pasaport ve işlem görmeyi bekleyen 200.000'den fazla pasaport başvurusu vardı.

Belgede şer alan bilgilere göre, "İçişleri Bakanlığı, BN (O) pasaport sahiplerinin sayısının 2020 sonuna kadar 733.000'e çıkacağını tahmin ediyor. Bu, Şubat ayından bu yana yüzde 110'luk bir artışa denk geliyor.

Bir Hükümet sözcüsü şunları söyledi: "Hong Kong'daki İngiliz Ulusal (Denizaşırı) vatandaşlarına olan ahlaki ve tarihi bağlılığımızın tanınması için, tam İngiliz vatandaşlığına giden yolu olan ısmarlama bir göçmenlik rotası başlatacağız. BN (O) pasaportu gerekli değildir. uygulamaktır."

Bu haber toplam 1729 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.