• BIST 9420.42
  • Altın 2828.714
  • Dolar 34.3437
  • Euro 36.3635
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 8 °C
  • Antalya 13 °C

Hyundai Motor Group’tan offshore yakıt hücresi sistemi tesisi

Hyundai Motor Group’tan offshore yakıt hücresi sistemi tesisi
Hyundai Motor Group, Guangzhou'daki yeni yakıt hücresi sistemi fabrikasıyla hidrojen stratejisinde ilerliyor

GUANGZHOU / ÇİN - Hyundai'nin ilk offshore yakıt hücresi sistemi tesisi Çin'in Guangzhou şehrinde kuruluyor. Önümüzdeki ay başlayacak inşaat, 2022'nin ikinci yarısında tamamlanacak Yeni tesis, başlangıçta yılda 6.500 yakıt hücresi sistemi üretecek ve pazar talebi doğrultusunda kademeli olarak kapasiteyi artırmayı hedefliyor. Yatırım, Grubun küresel hidrojen liderliğini ilerletiyor ve Çin'in hızla büyüyen hidrojen endüstrisine girmesini destekliyor
Hyundai Motor Group , Guangdong Eyaleti hükümeti ile Çin'in Guangzhou kentinde bir açık deniz yakıt hücresi sistemi üretim tesisi kurmak için bir yatırım sözleşmesi imzaladığını duyurdu . Yatırım, Grubun küresel hidrojen liderliğini ilerletiyor ve Çin'in hızla gelişen hidrojen endüstrisine girmesini destekliyor.

hyundai-motor-group.pngİmza törenine katılanlar arasında Grup Başkanı ve Çin Operasyonları Başkanı Kwang Guk Lee; Hyuk Joon Lee, Hyundai Motor Group China Ltd. Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Hükümet İşleri Başkanı; Guangdong Eyaleti Başkan Yardımcısı Lin Keqing; Guangzhou Belediye Hükümeti Başkan Yardımcısı Hu Hong; ve Huangpu Bölgesi Guangzhou Belediye Hükümeti Bölge Şefi Chen Yong.

İnşaatın önümüzdeki ay başlaması ve 2022'nin ikinci yarısında tamamlanması planlanıyor. Tesis, Grubun Kore dışındaki ilk yakıt hücresi üretim üssü olacak ve başlangıç ​​kapasitesi yılda 6.500 adet yakıt hücresi sistemi üretecek. Grup, pazar talebine göre kapasitesini kademeli olarak artıracaktır.

Çin'in hızla büyüyen yakıt hücresi sistemi endüstrisi

Guangzhou fabrikası, Çin'in hızla gelişen hidrojen endüstrisinde teknolojik liderlik konumunu güvence altına almak için Grubun yakıt hücresi sistemi üretimindeki kapsamlı uzmanlığından yararlanacak. Yeni fabrikada Grup, Hyundai Motor'un NEXO yakıt hücreli elektrikli SUV'si için kullanılan aynı kanıtlanmış yakıt hücresi sistemlerini üretecek.

Ayrıca Grup, Guangdong hükümetinin hidrojenle ilgili pilot projesine ve girişimlerine katılmak için Çinli şirketlerle birlikte çalışacak ve bu da Hyundai'nin Çin'in hidrojen endüstrisinde rekabet avantajı elde etmesine yardımcı olacak. Japonya, Almanya, İngiltere ve diğer ülkelerden küresel şirketler de yakıt hücreli araçlarla ilgili teknolojiyi geliştirmek ve yerel hidrojen endüstrisini ilerletmek için Çinli ortaklarla birlikte çalışıyorlar.

Ekim 2020'de Çin Otomotiv Mühendisleri Topluluğu, Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı'nın rehberliğinde bir teknoloji yol haritası yayınladı. Yol haritası, Çin'in bir hidrojen ekonomisi geliştirme hedefini yansıtıyor ve ülkenin 2035 yılına kadar yollarında ticari araçlara odaklanarak 1 milyon FCEV bulundurmayı hedeflediğini ekliyor.

Grubun hidrojen stratejisi

Aralık 2018'de, Hyundai Motor Group, yakıt hücresi teknolojilerindeki küresel liderliğini güçlendirerek bir hidrojen toplumunun gelişimini hızlandırma taahhüdünü yeniden teyit etmek için kendi uzun vadeli yol haritası olan 'Fuel Cell Vision 2030'u duyurdu. Bu plan kapsamında Grup, çeşitli endüstri sektörlerinden gelen talebi karşılamak için yılda 700.000 yakıt hücresi üretmeyi hedefliyor.

Grup, yakıt hücresi sistemi geliştirme konusunda onlarca yıllık deneyime sahiptir ve 2013 yılında dünyanın ilk seri üretilen yakıt hücreli elektrikli aracı ix35'i ve ardından 2018'de ikinci nesil NEXO'yu piyasaya sürmüştür. Grup ayrıca ilk yediyi başarıyla teslim etmiştir. Dünyanın ilk seri üretilen yakıt hücreli elektrikli ağır hizmet kamyonu olan XCIENT Fuel Cell kamyonlarının ünitelerini 2020'nin sonlarında İsviçre'deki müşterilere sundu.

Üvey sıfır emisyonlu toplum, Hyundai son zamanlarda başlatılan Grubun çabanın bir parçası olarak HTWO , yeni bir marka temsil etmek , dünya lideri hidrojen yakıt hücresi sistemi. Hidrojen ekonomisinin gelişimine liderlik etmek için araştırma ve geliştirme yeteneklerini ve çok sayıda sektördeki ortaklıklarını da güçlendirdi.

Bu haber toplam 1788 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.