• BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 25 °C

Hünkar Lokantası’nın sahibi patronu hayatını kaybetti

Hünkar Lokantası’nın sahibi patronu hayatını kaybetti
Kuruluşu 1950’ye dayanan ve Osmanlı mutfağından lezzetlerle dünya çapında ün yapan Hünkar Lokantası’nın sahibi Feridun Ügümü hayata veda etti.

İSTANBUL - Kuruluşu 1950’ye dayanan ve Osmanlı mutfağından lezzetlerle dünya çapında ün yapan Hünkar Lokantası’nın sahibi Feridun Ügümü hayata veda etti.

74 yıllık geçmişi olan ve geleneksel Osmanlı mutfağından lezzetlerle tanınan Hünkar Lokantası sahibi Feridun Ügümü  hayata veda etti.

hunkar-lokantasi.jpghunkar-lokantasi.jpgÜgümü’nün cenazesi yarın ikindi namazının ardından Teşvikiye Camii’nden kaldırılacak. 

Feridun Ügümü, 1950 yılında babası tarafından Fatih’te açılan Hünkar Lokantası’nda büyüdü. Küçük yaşlardan itibaren mutfağa giren Ügümü, babasından ve ustalardan aldığı bilgilerle kendini geliştirdi. 2000 yılında Hünkar’ı Nişantaşı’na taşıdı.
Restoran bugün ailenin dördüncü nesil şefi Ufuk Ügümü önderliğinde müşterilerine hizmet veriyor. 

Feridun Ügümü, bir röportajında Hünkar’ın öyküsünü şöyle anlatmıştı:

“Aslında ilk adımlar Erzurum’da atılmış. Babam 17 yaşındayken, orada 4 masalı bir lokanta açmış. Fakat dar gelmiş Erzurum ona. Türkiye’nin en güzel yerlerinde çalışmış daha sonra. O da çok meraklıydı. Çok okuyan bir adamdı. Bana da o aşıladı okumayı. Ben bu mutfakta üçüncü kuşağım. Dedem Galip Ügümü mutfakta aşçılık yapmış bir adam. Hünkar Lokantası’nı kuran benim babam Talip Ügümü. O, bizim hem babamız hem de ustamızdı. Biz mesleği ondan öğrendik. Kendimizi zaman içinde geliştirdik. Çok çalıştık, çok emek verdik ve bugünlere geldik. Meslek adına çok büyük hassasiyet gösterdik. Meraklıyız biz. Yemek yeme ve yemek yapma merakını bize ailede aşıladılar. Sadece babamızın öğrettikleriyle kalmadık, her şeyin iyi olması için çok çalıştık. Çocuklarımız babasız büyüdü; yani biz öyle mesleğe aşık insanlarız. Mükemmeliyetçi bir tarafımız var. Ama bu işi yaptığımız için çok mutluyuz. Yapılan işin hakkını vermek bizim birinci şartımız.”

Bu haber toplam 622 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.