• BIST 9975.61
  • Altın 2829.449
  • Dolar 33.9843
  • Euro 38.0027
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 26 °C

Heathrow'daki bu test merkezi karantinayı sona erdirebilir mi?

Heathrow'daki bu test merkezi karantinayı sona erdirebilir mi?
İngiltere'nin Heathrow Havalimanı'ndaki yeni Covid-19 tespit alanındaki tesisin 14 günlük karantina kuralına son vereceği umuluyor.

EMRE ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
LONDRA- İngiltere'nin Heathrow Havalimanı, uçuşlar geldiğinde Covid-19 taraması yaparak yolcuları kurtarmayı ve ekonomiyi artırmayı planladığını açıkladı Heathrow'un yeni Covid tespit alanı, yolcular üzerinde swab testleri gerçekleştiriyor. Sonuçlar yedi saat içinde postalanacak ve kendilerini evde test edecek yolcular. Her iki kontrolü de geçerlerse, 14 günlük karantinadan erken ayrılmalarına izin verilebiliyor.

heathrowdaki-bu-test-merkezi.jpgHemşire filosu ile günde binlerce gelişi test etme potansiyeli ile burası, Heathrow'un yeni Covid-19 tespit alanı.

Seyahat endüstrisini yok eden milyon poundluk Heathrow'un yeni Covid-19 tespit alanındaki tesisin 14 günlük karantina kuralına son vereceği umuluyor.

covid-19-tespit-alani.-003.jpg

DailyMail’e özel olarak açıklanan tesiste, kısa süre sonra gelen yolcular üzerinde swab testleri yapmak için kullanılacak ve sonuçlar onlara yedi saat içinde e-postayla gönderilecek.

covid-19-tespit-alani..jpg
KENDILERINI EVDE TEST EDECEKLER
Yolcular birkaç gün sonra kendilerini evde test edecekler. Her iki kontrolü de geçerlerse, karantinadan erken ayrılmalarına ve normal hayata dönmelerine izin verilecek.

Heathrow yönetimi, olumsuz olduğunu kanıtlayan yolcuların inişten sonraki beş ila sekiz gün içinde veya yalnızca üçü gününde serbest bırakılabileceğini umuyor. Ancak bu karar için hükümetin onayı gerekiyor.

İngiltere Sağlık Teşkilatı-NHS tarafından kullanılan pamuklu çubuklarla aynı olan testler, çevrimiçi olarak rezerve edilecek ve 150 sterline mal olacak. Devlet sübvansiyonu ile yolcunun kullanımı için 50 sterline düşebileceği umuluyor. Program, halihazırda Almanya ve İzlanda'da faaliyet gösteren çift test sistemlerine dayanıyor.

Heathrow'un yeni Covid-19 tespit alanı yakında gelen yolcular üzerinde swab testleri yapmak için kullanılacak ve sonuçlar onlara yedi saat içinde e-posta ile gönderilecek. Oxfordshire'dan 36 yaşındaki Jo Roberts, 33 yaşındaki hemşire Natasha Owen tarafından Heathrow T2'nin yeni test merkezinde yapıldı.

covid-19-tespit-alani.-001.jpg
covid-19-tespit-alani.-002.jpgKARANTINAYA ALMAYA GEREK KALMAYABILIR
İlk denemelere Ulaştırma Bakanlığı tarafından yeşil ışık yakılırsa, Heathrow, yolcuların negatif çıkması durumunda karantinaya almaya gerek kalmadan varışta tek bir teste geçmeyi umuyor.

Lojistik firmaları Swissport ve Collinson tarafından geliştirilen Terminal 2'deki tesis, altı haftalık bir tasarım ve kurulum sürecinin ardından geçtiğimiz hafta tamamlandı. Her biri için bir hemşire tarafından görevlendirilecek olan swab testleri için 24 kabin ile donatıldi.

Aileler birlikte test edilecek ve bekleme süreleri kısaltılacaktır. Test yaptırmamayı seçen veya pozitif çıkan herkesin 14 gün boyunca kendini izole etmesi gerekecektir.

covid-19-tespit-alani.-004.jpgHeathrow CEO'su John HollandKaye, havaalanı testlerine başarısızlık olursa ekonomiyi düşüşe sürükleyeceği ve İngiltere'nin küresel pazarlara erişimi için Avrupa limanlarına bağımlı bırakacağı konusunda uyarıda bulundu.

CHANNEL ADALARı'NDA KARANTINASıZ VARıŞLAR
Collinson'daki uzmanlar, Channel Adaları'nda karantinasız varışların Covid-19 vakalarında bir artışa yol açtığını bildirdiler. Temmuz ayında Jersey'de 17 aktif koronavirüs vakası vardı. Bunların 13'ü varışlarda yapılan 20.061 testten sınırda yakalandı. Jersey'de bugün itibariyle sadece yedi aktif vaka var. Bunlardan altısı gelenlerin testinde yakalandı. Bu da yolcu akışının ani bir artışa yol açmadığını gösteriyor.

covid-19-tespit-alani.-005.jpgALMAN MODELINE DAYALI ÇİFTE TEST
Uzmanlar ayrıca, Sage bilimsel danışmanlar komitesindeki uzmanlar tarafından çift testin desteklendiğine dikkat çekiyor. BA, Virgin Atlantic, TUI ve EasyJet başkanları dün bakanlara, havalimanı testlerine başlamalarının hayati önem taşıyan ticaret yollarını kaybetme riskini maldıracağıni belirttiler

BA patronu Alex Cruz şunları söyledi: “Alman modeline dayalı bir Birleşik Krallık test protokolünün halk sağlığını korurken önemli talebi artıracağına inanıyoruz. Hem ABD-İngiltere bağlantısını desteklemede hem de önemli Avrupa ve diğer küresel pazarlarla bağlantıların korunmasında kritik bir rol oynayacaktır. '

covid-19-tespit-alani.-007.jpg

Sektör uzmanı Paul Charles şunları ekledi: 'Hükümet işten tasarruf etmek ve seyahat operatörlerinin çökmesini önlemek istiyorsa, o zaman bakanlar seyahat eden insanlara olan güveni yeniden inşa etmek için birinci sınıf bir havaalanı test stratejisi uygulamak zorundadır. Karantina işe yaramıyor. '

Havaalanı test uygulaması, birkaç kıdemli Tory milletvekilinin desteğine sahip bulunuyor. Taraflar arası Future of Aviation Group'a başkanlık eden Henry Smith, "Almanya ve Fransa, karantinaya alternatif olarak havalimanı testlerine devam ediyor ve İngiltere de testleri başlatana kadar rekabet açısından dezavantajlı olacaktık" dedi.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü, 'Muaf olmayan ülkelerden gelenler, test edilsin veya edilmesin 14 gün boyunca karantina almalıdır. Çünkü virüs için kuluçka süresi diğer yolcular, sevdikler ve yakınlar için risk oluşturabilir.

Klinisyenler, devredilen yönetimler ve seyahat endüstrisi ile kendi kendine tecrit dönemini azaltmak için testin nasıl ve nasıl kullanılacağını değerlendirmek için çalışmalar devam ediyor. Ancak kendinden izolasyon kuralları ile herhangi bir potansiyel değişikliğin olumlu vakaların gözden kaçma olasılığını en aza indirmesi ve uyumu en üst düzeye çıkarması gerekecektir. Bu arada Hırvatistan'ın yarın Fransa, İspanya ve diğer turistik destinasyonlara katılarak karantina listesine alınmasından korkuluyor.

İNGILTERE’NIN SıNıRLARıNı YENIDEN AÇMASı GEREKIYOR
Daily Mail İcra Kurulu Başkanı John Holland-Kaye ise şunları söyledi:
“Başarısız olmaması gereken bir test ile insanları işe geri döndürmek için, İngiltere'nin güvenli bir şekilde sınırlarını yeniden açması ve Covid olmayanların özgürce seyahat etmesine izin vermesi gerekiyor
İki ay önce, bir sağlık pandemisinin, Hükümet ekonomiyi başlatmadığı takdirde bir işsizlik pandemisine dönüşebileceği konusunda uyardım. Şimdi yeni işsiz kalan 730.000 kişi ile bu gerçek oluyor.


İÇ TALEP, ÇALıŞAN 33 MILYON INSANı DESTEKLEYEMEZ

İngiltere, küresel piyasalarda ağırlığının üzerinde bir yumruk atmış bir ticaret ülkesi olan küçük bir adadır. Ülke, fiziksel ve hizmet ihracatını almak ve buraya turist getirmek için küresel bir ekonomiye güveniyor ve ihracatımızın büyük bir bölümü Heathrow'dan geçiyor.

İç talep, çalışan 33 milyon insanı veya dünyanın beşinci en büyük ekonomisini destekleyemez. Bu, hafife alınamayacak bir pozisyondur. Ülke sınırları kapalı kalırsa, ekonomi daha da küçülecek, gençler işsiz kalacak ve küresel rakipler ellerini ovuşturacak.

İnsanları işe geri döndürmek için İngiltere'nin, Covid'i olmayanların özgürce seyahat etmesine izin vererek sınırlarını güvenli bir şekilde yeniden açması gerekiyor.

ÖZGÜRCE SEYAHAT EDILMESINE ACILEN IHTIYAÇ VAR
Tüm pazarlara kapsamlı bir karantina uyguladıktan sonra, Hükümet, sınırların yeniden açılması için riske dayalı bir yaklaşım getirerek güçlü bir başlangıç​​yaptı. Düşük Covid seviyelerine sahip ülkeler 'yeşil' veya 'kehribar' olarak belirlendi (çoğunlukla AB ülkeleri) ve yolcular karantina olmadan bu ülkelerden seyahat edebiliyorlardı.

'Kırmızı lisüedeki' ülkelerden gelen yolcuların (Birleşik Krallık'ın ABD, Kanada ve Singapur gibi AB dışındaki ana ticaret ortakları) hala karantina altına almaları gerekiyordu.

O zamandan beri İspanya, Fransa ve diğer ülkeler kırmızı listeye alındı ​​ve İngiliz tatilcileri 'karantina ruleti' oynamaya bıraktı ve Britanya'nın ticari beklentilerini geriye doğru yönlendirdi. Milyonlarca İngiliz işi artık risk altında. Covidi olmayanların özgürce seyahat etmesini sağlayacak bir sürece acilen ihtiyacımız var.

Heathrow aylardır Hükümeti karantinaya alternatif olarak testleri uygulamaya çağırıyor. Tek bir test yeterince doğru kabul edilmez, bu nedenle başlangıçta en az bir çift test gerekli olacaktır.

HÜKÜMET EKONOMIYI KORUMAK IÇIN SıNıRLARı AÇMALı
Heathrow, Hükümetin ikinci bir test için net kurallar koyması ve iki negatif test yapan yolcuların karantinadan erken ayrılmalarına izin vermek için düzenlemeleri değiştirmesi koşuluyla bunu desteklemeye hazırdır.

Böyle bir test prosedürünün uygulanmasını sağlamak için havacılık hizmetleri şirketi Collinson ve lojistik firması Swissport ile yakın bir şekilde çalıştık. Hükümet ekonomiyi koruma konusunda ciddiyse, yapılması gereken de budur.

Hükümet, İspanya krizinden sonra bunu yapmış olsaydı, geçen hafta sonu Fransız sorunlarına yakalananlar için bir plan uygulanabilirdi. Yunanistan, Hırvatistan veya İtalya'dan dönen insanları evde 14 günün rahatsızlığından kurtarmak için çok geç değil. Ağustos başından beri varışta ücretsiz testler sundukları Almanya da dahil olmak üzere 30'dan fazla ülke havaalanı denemelerine başladı.

İNGILTERE KÜRESEL PAZARLARA ERIŞMEDE AVRUPA’YA BAĞLı OLACAK
Fransızlar, Haziran ayı başlarında ikili bir testi denemeye başladı ve o zamandan beri tek bir sınava geçti. Bu hafta İzlanda, yolcuların varışta test edildiği ve beş gün sonra takip edildiği iki aşamalı bir süreci duyurdu.

Burada net bir test rejimi olmadan, küresel merkez statümüzü Frankfurt ve Charles de Gaulle gibi havaalanlarına kaptırma riskiyle karşı karşıyayız. Bu da bağımsız bir İngiltere'nin küresel pazarlara erişmek için Avrupa limanlarına bağımlı olacağı anlamına geliyor.
 

'KÜÇÜK BRITANYA' OLACAK.
İngiltere, küresel ticaretin merkezi olabildiğinde AB'nin vasal devleti olacaktır. İşi Tutma Planı Ekim ayında sona eriyor. Hükümet ekonomiyi yeniden başlatmak için şimdi harekete geçmezse, önümüzdeki birkaç ay içinde milyonlarca iş daha kaybedilebilir.

Geçiş dönemi Aralık ayında sona eriyor. Uzun mesafeli pazarlarla ticaret yeniden açılmazsa, 'Küresel Britanya' yakında 'Küçük Britanya' olacak.

Britanya nesiller boyu birinci dünya yaşam kalitesinin ve küresel ticarete dayalı neredeyse tam istihdamın tadını çıkardı. Bu pozisyon şimdi dengede kalıyor.

Hükümet, Birleşik Krallık'ın sınırlarını güvenli bir şekilde yeniden açarak İngiliz ticaretini korumak için şimdi harekete geçmediği sürece, ülke ölümcül bir düşüşle karşı karşıya. Hükümet, bu tahminin gerçeğe dönüşmesini önlemek için elinden gelen her şeyi yapmalıdır.”

Bu haber toplam 2115 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.