• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 26 °C

Havayolu Koltukları Yakında Daha da Küçülebilir

Havayolu Koltukları Yakında Daha da Küçülebilir
FAA byaptığı açıklamada, "FAA, yolcu güvenliği için gerekli olan minimum koltuk boyutları hakkında kamuoyu görüşü istiyor" dedi.

WASHINGTON - Federal Havacılık İdaresi (FAA) yakında havayollarının yolcu koltuklarını daha da küçültüp küçültemeyeceğine karar verebilir. 2018 Kongresi, FAA'yı yolcu güvenliği için gerekli olan yolcu koltukları için minimum boyutlara ilişkin kurallar çıkarmaya yönlendirdi. FAA, acil bir durumda yolcuları güvende tutarken minimum koltuk boyutunun ne olabileceğini görmek için bir dizi simüle acil durum tahliyesi gerçekleştirdi. Şimdi, karardan önce FAA, son sözü etkileyebilecek kamuoyu yorumlarını istiyor.

FAA yaptığı açıklamada, "FAA, yolcu güvenliği için gerekli olan minimum koltuk boyutları hakkında kamuoyu görüşü istiyor" dedi. FAA, simüle edilmiş acil durum koşullarında uçağın maksimum koltuk kapasitesi 90 saniye içinde yere boşaltılabildiği sürece, havayollarının kabinleri mümkün olduğunca paketlemesine izin vermek istiyor.

Bu, potansiyel olarak koltukların daha da küçülmesine izin verebilir, bu da engelli insanların veya çocukları veya evcil hayvanı olanların seyahat sırasında yaşadıkları acıyı daha da şiddetlendirebilir - uçaktaki yolcu koltuklarının koltuk aralığı, genişliği ve uzunluğu karar tarafından belirlenebilir.

havayolu-koltuklari.jpgFAA kararı hakkında kamuya açıklama çağrılarını yöneten New York Senatosu Çoğunluk Lideri Chuck Schumer'in ofisine göre, diz mesafesi 1970'lerde havayolu deregülasyonundan önce 35 inç iken bugün yaklaşık 31 inç'e düştü. Havayolu koltuk genişliği de 1990'larda 18,5 inçten bugün yaklaşık 17 inç'e düşerek düştü.

FAA, 31 Ekim'e kadar kamuya açık yorumlara izin verene kadar bir karar vermeyecek.

"FAA, yolcu güvenliği için gerekli minimum koltuk boyutları hakkında yorum yapmaya davet ediyor" dedi.

"Yolcu koltuklarının boyutlarının yolcu konforu veya rahatlığıyla nasıl ilişkili olabileceği gibi, acentenin belirlemesiyle ilgisi olmayan konular hakkında" yorum talep etmediğini söyledi.

Bunun yerine, daha küçük koltukların tahliye sırasında güvenliği nasıl etkileyebileceğini, özellikle de çocuklu veya engelli yolcuları nasıl etkileyebileceğini bilmek istiyor.

Ağustos ayından beri açık olan herkese açık yorumlar buraya eklenebilir .

Bu haber toplam 1702 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.