BURSA - Bursa Hakimiyet gazetesi yazarı İlhami Yıldız "TÜRSAB Başkan adayı Hasan Erdem TÜRSAB için 81 ili dolaşıyor" şeklinde TÜRSAB kongresi hakkında yazı yazdı.
İlhami Yıldız'ın yazısı şöyle:
Aslında Bursa'nın en önemli sorunu ne deseniz; muhtemelen alacağınız yanıtlar içerisinde lobisinin olmaması yanıtı en önde gelir...
Bursa her şeyin en iyisini yapacak bilgi ve güce sahip olmasına rağmen bunun tanıtımını yapma noktasında oldukça zayıf.
Hal böyle olunca Bursa her işini kendisi yapmak durumunda kalıyor.
Bursa'nın kamu ve yarı kamusal kurumlarda başkan düzeyinde isimleri olsaydı Bursa, şimdiki durumundan on kat daha ilerde olabilirdi.
Misal olarak Bursalı bir isim TOBB'un başında Bursalı bir isim RTÜK'ün başında;
Yine Yeşilay, THK ve Kızılay'ın başında hemşehrilerimiz olsaydı çok daha iyi olmaz mıydı?
Bugünlerde işte öyle bir isim TÜRSAB'ın başkanlığına aday.
Hemşehrimiz Bursalı turizmci Hasan Erdem 2 Aralık 2017 tarihinde gerçekleşecek genel kurulda TÜRSAB'ın başkanlığına talip olduğunu açıklamıştı.
TÜRSAB'IN görevi müze temizlemek değil
TÜRSAB'ın aklın sınırlarını zorlayacak bütçesi var.
Bu bütçe ne kadar mı?
İddialara göre umreye ve hacca giden her kişiden 25 dolar alınıyor.
Ortalama 700 bin kişiyi 25 dolardan hesap edince 17 milyon 500 bin dolar.
Yine ortalama her yıl 500 acente belgesi veriliyor ortalama 50 bin TL gibi bir bedeli var belgenin bu da 25 milyon gibi bir rakam ediyor.
Tahminen yıllık bütçesi 100 milyon TL'nin üzerinde...
Erdem ve ekibi bu bütçeyi yönetme adına talip.
Önceki akşam da AS TV'de Yerel Yönetimler programında Hasan Erdem'in neden aday olduğunu ve projelerini konuştuk.
Erdem bir önceki seçimlerde yine aday olmuş seçimleri az bir farkla kaybetmişti.
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), 28 Eylül 1972 tarihinde yürürlüğe giren 1618 sayılı "Seyahat Acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanunu" uyarınca kurulmuş olan bir meslek birliği olarak kurulmuş.
TÜRSAB'ın neler yapacağının kanunla belirlendiğini bizlerle paylaşan Erdem eleştirilerini işte burada mevcut yönetime sıralamaya başlıyor.
Mevcut yönetim 20 yıldır görevinin başında. Bu süreçte durumumuz düzelecek iken tam tersine her geçen gün bozuldu diyor ve ekliyor;
Mevcut yönetimin işi müze temizlemek, müze yapmak değil, TÜRSAB'ın görevleri acentelerin haklarını korumak diyor.
Hac ve umreyi TÜRSAB düzenleyecek
Bugün ülke genelinde 10 bine yakın acente olduğunu her geçen gün bu sayının arttığını ifade eden Erdem başkan seçildiğinde bu sayının dondurulacağını ifade ediyor.
Sonrasında ise hac düzenleme işinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çekilmesi gerektiğini bu işin acenteler tarafından yapılmasının uygun olacağını savunuyor.
Seçilmeleri halinde bu konuda hükümetle hemen görüşmeye başlayacaklarını programda bizimle paylaştı.
Erdem'in diğer vaadi de şeffaf bütçe. Harcamalar da gelirler de şeffaf olacak diyor. TÜRSAB başkanlığına aday olan Erdem seçilmesi durumunda acente sayılarına göre illerden delege seçimine gidilmesi için seçimlerde değişiklik yapmak için çalışmalara başlanılacağını programda açıkladı.
TÜRSAB 81 ilde olacak
Yine şu an 39 ilde bulunan bölgesel yürütme kurullarının seçilmeleri halinde şubeye dönüşerek 81 ili kapsayacak şekilde bir çalışma içerisinde bulunacaklarını söyleyen Erdem'in bu projeleri meslektaşlarında heyecan uyandırıyor.
Bu arada olağan kongrelerine şu ana kadar hükümeti temsilen kimsenin gelmediğine dikkat çeken Erdem başkan seçilir seçilmez bizler siyasi olmadan siyasilere yakın olarak hükümetimizle her konumuzu istişare ederek beraber çalışacağız diyerek iddiasını da ortaya koyuyor.
Netice olarak Hasan Erdem seçimleri kazanma adına yoğun bir çalışma temposu içerisinde, bu temposunun karşılığı 2 Aralık 2017 tarihinde genel kurulda alabilecek mi?
Bekleyip görelim...
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.