• BIST 9521.04
  • Altın 2803.099
  • Dolar 33.9343
  • Euro 37.6288
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 24 °C

Gece treni 2025'te 9 Avrupa şehrini birbirine bağlayacak

Gece treni 2025'te 9 Avrupa şehrini birbirine bağlayacak
Yeni gece treni, "kış sporları seyahatine olan yüksek talep, şehir gezisi seçenekleri ve uygun tren bağlantılarının eksikliği" nedeniyle geliyor

BRÜKSEL - Avrupa Uyku Treni güzergahı kış aylarında haftada iki kez düzenlenecek ve yolculuk yaklaşık 15 saat sürecek. Gece treni patlaması, 2025 yılında Avrupa genelinde yeni bir yataklı trenin hizmete girmesiyle devam ediyor. Yeni gece treni, "kış sporları seyahatine olan yüksek talep, şehir gezisi seçenekleri ve uygun tren bağlantılarının eksikliği" nedeniyle geliyor European Sleeper, Kuzey Denizi'nden Adriyatik'e kadar Avrupa'yı kat edecek ve dokuz farklı şehirden geçecek yeni bir mevsimsel sefer duyurdu. Yeni gece treni Brüksel Venedikseferi ile başlıyor. Demiryolu grubu, söz konusu güzergahın hem kış sporları tatilleri, şehir turları hem de gelecek yıl 22 Şubat - 4 Mart tarihleri ​​arasında düzenlenecek Venedik Karnavalı'na ev sahipliği yapmak amacıyla seçildiğini bildirdi.

gece-treni--002.jpgDokuz Avrupa şehrini birbirine bağlayacak

European Sleeper'a göre yeni gece treni, "kış sporları seyahatine olan yüksek talep, şehir gezisi seçenekleri ve uygun tren bağlantılarının eksikliği" nedeniyle geliyor.

Mevsimsel rota Brüksel'den başlayacak ve Belçika-Hollanda şirketinin yeni varış noktası olan Venedik'te sona erecek. Gece yolculuğu yolcuları İtalya'da sona ermeden önce Belçika, Hollanda, Almanya ve Avusturya'dan geçirecek. Yolda Anvers, Rotterdam, Utrecht, Köln, Münih, Innsbruck ve Verona'da duracak. Belçika, AB dönem başkanlığı sırasında yataklı vagon hizmetlerini artırmayı planlıyor

Arabayı bırakıp yataklı trenle Cornwall'a gittim

European Sleeper'ın kurucu ortağı Chris Engelsman, "Yolcular Belçika ve Hollanda'dan trenimize binebilecek ve tren onları Almanya ve Avusturya'dan geçirip Alpler'i aşarak ertesi gün tarihi Verona ve Venedik şehirlerine ulaştırırken restoranlı vagonun konforunda dinlenebilecekler. Avusturya Alpleri'nin kapısı olan Innsbruck durağı, kış sporları tatillerini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Renkli vagonlar ve rüya gibi Elbe manzaraları” seyrettim.
Brüksel'den Prag'a giden Avrupa Yataklı Treni Brüksel'den Prag'a dört başkenti birbirine bağlıyor. İlk sefer 5 Şubat 2025'te Brüksel'den yapılacak ve Şubat ve Mart aylarında haftada yaklaşık iki kez gerçekleştirilecek olup yolculuk yaklaşık 15 saat sürecek.

Engelsman, "Bu program okul tatillerini ve kış sporları sezonunun en yoğun olduğu dönemi de kapsıyor ve Venedik'in ünlü karnavalına sürdürülebilir ve keyifli bir seyahat seçeneği sunuyor.

Avrupa Sleeper için yeni ve önemli bir dönüm noktasını ve Avrupa genelinde gece seyahatinin daha sürdürülebilir bir şekilde kolaylaştırılması anlamına geliyor. European Sleeper, kalkış ve varış saatlerinin yetkililerle birlikte henüz netleştirilmediğini ve yakında bir zaman çizelgesi yayınlanacağını bildirdi.

Rezervasyonlar resmi olarak 1 Eylül'de açılacak. Hizmet ayrıca Hollanda merkezli, çevreye duyarlı bir tur operatörü olan ortak Green City Trip aracılığıyla da rezerve edilebilecek.

Bu haber toplam 655 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.