• BIST 9545.85
  • Altın 2808.259
  • Dolar 33.956
  • Euro 37.7275
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 30 °C
  • Antalya 30 °C

Etna Yanardağı patladı, Catania havalimanı kapandı

Etna Yanardağı patladı, Catania havalimanı kapandı
İtalya'nın Ferragosto kentindeki yoğun resmi tatil nedeniyle tüm uçuşlar iptal edildi veya Sicilya'daki diğer havalimanlarına yönlendirildi.

FERRAGOSTO - İtalya'nın Ferragosto kentindeki yoğun resmi tatil nedeniyle tüm uçuşlar iptal edildi veya Sicilya'daki diğer havalimanlarına yönlendirildi. İtalya'nın Sicilya adasına gidiş-dönüş seyahatler, gece meydana gelen yanardağ patlaması nedeniyle aksadı.
Catania uluslararası havalimanı, Etna Dağı'nın havaya duman üflemesinin ardından tüm varış ve kalkışların askıya alınmasıyla 15 Ağustos Perşembe günü kapalı kalacak. Volkanik kül, pilotların görüşünü etkiliyor.
Uçuşların yaklaşık 18:00 civarında yeniden başlayacağı tahmin ediliyor ancak yolculara evlerinden ayrılmadan önce uçuş durumlarını kontrol etmeleri önerildi.
Bu aksaklık, İtalya'nın en büyük ulusal resmi tatili olan Ferragosto'yu kutladığı, seyahat açısından en yoğun günlerden birine denk geldi .

etna-yanardagi-.jpg

Voragine krateri dün gece patlamaya başladıktan sonra yakındaki kasabalar da siyah volkanik külle kaplandı. Önceki patlama iki hafta önce 4 Ağustos'ta gerçekleşti.
Katanya, Sicilya'nın doğu kıyısında ve Avrupa'nın en aktif yanardağı olan Etna Dağı'nın eteklerinde yer almaktadır.
Havalimanı yönetimi, yolculara evden ayrılmadan önce uçuş durumlarını havayolu şirketlerinden kontrol etmeleri tavsiyesinde bulundu.
En güncel bilgiler için havayolunun uygulamalarını veya web sitelerini ve sosyal medya kanallarını kontrol edebilirsiniz. Ayrıca, havayolunuz veya rezervasyon platformunuz değişiklikler konusunda sizi bilgilendirmek için sizinle iletişime geçebileceğinden, rezervasyonu yaptığınız e-postayı da takip edin.
Her ne kadar resmi bir sayı yayınlanmamış olsa da, havalimanının kalkış bilgi panoları, saat 18.00'den önce iniş veya kalkış yapması gereken uçuşların iptal edildiğini, saat 18.00 ve sonrasında planlanan uçuşlarda ise belirtilmeyen gecikmeler olduğunu gösteriyor.
Şu anda yalnızca bir avuç varış, Sicilya'daki diğer havalimanlarına yönlendiriliyor - daha fazla bilgi için okumaya devam edin. Uluslararası turistlerin en çok tercih ettiği havalimanı olan Catania, adanın yaz sezonunun zirvesinde yer alıyor.
Şu anda Palermo'ya yönelik yönlendirmeler arasında Budapeşte, Brüksel, Cagliari, Roma ve Londra'dan belirli Ryanair uçuşları yer alırken, Roma'dan kalkan bir Aeroitalia uçuşu da Comiso'ya yönlendirildi. Bazı varışların durumu henüz taşıyıcılar tarafından güncellenmedi.
Önceki seyahat kesintileri sırasında, havaalanları veya havayolları yolcuları iniş veya kalkış yapacakları havalimanına götürmek için ücretsiz otobüsler ayarlamıştı. Bu ücretsiz transferler hakkında bilgiyi ancak havalimanına vardığınızda bulabilirsiniz.
Uçuşun iptal edilmesi veya üç saatten fazla gecikmesi durumunda havayollarının size başka bir uçuş teklif etmesi veya para iadesi yapması gerekir. Ancak bu, ancak kesintiyi önleyebilecekleri zamandı. Volkanik bir patlama durumunda, bu onların suçu değildir. Ancak çoğu durumda havayolları yolcuları nihai varış noktalarına ulaştırmak için çaba gösterecektir. Seyahat sigortası yaptırmak her zaman akıllıca bir harekettir, çünkü beklenmedik masraflarınızı geri alabilirsiniz.
Sicilya'da kuraklık devam ediyor ancak otellerin ve diğer turistik konaklama tesislerinin çoğu açık ve normal şekilde faaliyet gösteriyor.
Seyahat edenler sıcak havalarda alınması gereken genel önlemleri almalı: Bol su içmeli, günün en sıcak saatlerinde gölgede kalmalı ve kendinizi iyi hissetmiyorsanız tıbbi yardım almalıarı gerekiyor.
Patlama sırasında bile, kalifiye bir yerel dağ rehberi eşliğinde tırmanmak yasal bir zorunluluk olsa da, hala güvenli olan birçok yürüyüş parkuru ve yolu bulunuyor.

Bu haber toplam 639 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.