ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ ANTALYA - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin açılışının 103'ncü yıl dönümü ve 23 Kültür turizmi araştırmacısı ve halk bilimci Erdem Uysal, turizminde kalıcı olmanın yegane yolu kültürü, gelenekleri,örf, adet görenek, folklorik ve yöresel müzik değerlerini yaşatmakla olacağını söyledi. Bir milletin en büyük değer ve hazinesinin kültür, tarih, arkeolojik varlıkları yanı sıra binlerce yıldır süzülüp gelen yazılı ve sözlü kültürün yaşaması olduğunu belirten halk bilimci Erdem Uysal, kültürel ve folklorik değerlerini kaybeden bir milletinin mankurtlaştırılmak kültür erozyonuna bağlı yok olmasının kaçınılmaz olduğunu kaydetti.
Yerel folklorik ve müzik kültürünün değerlerinin Avrupa Birliği(AB) Erasmus Projeleri kapsamında proje paydaşı ülkelerin okullar arası öğrenci ve öğretmen kaynaşmasında çok büyük katkısının olduğunu söyleyen Erdem Uysal, '' Folklorik değerler ve yöresel müzik değerleri ve çalgıları korunmadan kültür turizminden söz edemeyiz. Yöresel folklorik kültürün ülkeler arası taşınması ve kaynaşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün TBMM'nin açılışını 103 yıl önce dünya çocuklarına bayram olarak hediye etmesi çok önemli tarihi değere sahip.
Bu sayede ülkemize çok sayıda öğrenci ülkemize gelerek hem çocuk bayramlarını kutluyor, hemde kendi ülkelerinin folklorik kültürünü sergiliyor. Hemde bizim 7 bölgemizin çok zengin folklorik kültürümüzü yakından tanımış oluyor. '' dedi. İki gün önce kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 300. bin yatak kapasitesi ile konaklamada Türkiye turizminin en büyük destinasyonu Antalya'nın Manavgat ilçesinde coşku ile kutlanmasına misafir olarak Hırvatistan Zagrep Halk Oyunları katılarak folklorik kültürleri arasından değişik kesitler sunmuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.