• BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 25 °C

Erasmus Projeleri ile kalıcı dostluklar sağlanıyor

Erasmus Projeleri ile kalıcı dostluklar sağlanıyor
Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Erasmus Projesi kapsamında Antalya merkez ve ilçe okullarında çok sayıda projesi var.

Abdurrahman Büyükkeskin
MANAVGAT/ANTALYA -
Avrupa Birliği(AB) Erasmus Projesi programı  kapsamında Türkiye'ye gelen öğrenci ve öğretmenler ile Türkiye'den Avrupa ülkelerine giden öğrenci ve öğretmenler Doğu ve Batı kültürünü ve eğitimini yakından tanıyor. Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Erasmus Projesi kapsamında Antalya merkez ve ilçe okullarında çok sayıda projesi var.

erasmus-projeleri.jpgProje paydaşı ülke öğrenci ve öğretmenleri AB tarafından kabul edilen proje kapsamında ülke öğretmenleri ülkeler arası birbirine giderek birbirlerini yakından tanıyarak kültürler arası kaynaşma oluyor. Proje kapsamında gelen öğrenci ve öğrenciler Antalya'da proje paydaşı oldukları okulun öğrenci velileri ve öğretmenleri evinde misafir ederek birbirlerini yakından tanımaları sağlanıyor. Misafir kalan öğrenci ve öğretmenler hem Türk mutfağını hemde müzik ve yöresel kültürünü yakından öğreniyor. Misafir kalan Avrupalı bayan öğrenciler misafir kaldıkları evden Türk kahvesi yapmayı, süte maya katarak yoğurt yapma ile geleneksel nişan ve düğün merasimleri yakından görmeleri sağlanıyor. 
erasmus-projeleri-001.jpgerasmus-projeleri-002.jpg

 

Avrupa Birliği(AB) Erasmus Projesi Hazırlayıcısı Erdem Uysal, projeler sayesinde öğrenci ve öğretmenler yabancı dillerini geliştirme yanı sıra kültürler arası kaynaşmayı sağladığını söyledi. Erdem Uysal,'' Erasmus Projeleri hem Türk hemde Avrupalı öğrenci ve öğretmenleri için ufuk açıcı oluyor. Antalya'nın adeta açık hava müzesi konumunda olması misafir gelen öğrenci ve öğretmenler için çok şaşırtıcı oluyor. Avrupalı öğrenci ve öğretmenler Antalya'da çok sayıda tarihi ören yeri ve tarihi ve kültürel varlığı görünce şaşkın kalıyor. Yine Türk öğrencilerde gittikleri ülkelerin öğrenci velilerinin evinde kaldığı için hem yabancı dillerini geliştiriyor hemde Avrupa kültürünü ve eğitimini yakından tanıyor. Böylece ülkeler arası kalıcı dostluk köprüleri kuruluyor. '' dedi.
erasmus-projeleri-003.jpg

Bu haber toplam 1308 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.