• BIST 9975.61
  • Altın 2830.659
  • Dolar 33.9934
  • Euro 38.0336
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 25 °C

Endülüs, yalnızca turizme özel yeni bakanlık kurdu

Endülüs, yalnızca turizme özel yeni bakanlık kurdu
Arturo Bernal, Temmuz 2022'den bu yana Turizm ve Küresel Endülüs Bakanlığı başkanlığını sürdürüyor. Patricia del Pozo ise Kültür ve Spor sorumluluklarını üstleniyor.

ENDÜLÜS - Endülüs GSYİH'sının %12'sini oluşturan talep üzerine yalnızca turizme ayrılan yeni bir bakanlık kurdu. Arturo Bernal, Endülüs'ün yeni Turizm Bakanı oldu.
 Yasama meclisinin orta noktasına denk gelen Endülüs Hükümeti , 14 bakanlık arasında yeni sorumlulukların dağıtılmasıyla yeniden yapılandırıldı. Değişikliklerden etkilenenlerden biri de Kültür ve Spor yetkilerinin ayrıldığı, kendi bağımsız bakanlığına sahip turizm oldu. Böylece yıllardır yalnızca turizm faaliyetlerine adanmış bir portföy talep eden sektörden gelen talebe yanıt verildi .
Turizm, Endülüs GSYİH'sının %12'sini temsil ediyor. Bu nedenle bölgedeki istihdamın %12,5'I ni oluşturan.400.000'den fazla kişiyi istihdam ediyor Diğerler bakanlıklarda değişiklikler yapıldı, Arturo Bernal, Temmuz 2022'den bu yana Turizm ve Küresel Endülüs Bakanlığı başkanlığını sürdürüyor. Patricia del Pozo ise Kültür ve Spor sorumluluklarını üstleniyor.
arturo-bernal,-endulusun-yeni-turizm-bakani.jpg

Arturo Bernal, Endülüs'ün yeni Turizm Bakanı

Yönetim Kurulu Başkanı Juanma Moreno, portföyün başına 30 yılı aşkın süredir turizm sektörüyle bağlantılı olan bir profesyoneli seçti. Kısa süre önce yeniden seçilen Kurul başkanı Juanma Moreno, bu sabah hükümetinin bu yasama meclisindeki yapısını açıkladı. Turizm, Spor ve Kültür Bakanlığı'nın başkanlığına seçilen kişi ise Arturo Bernal oldu .

Bernal, 30 yıldan fazla bir süredir hem özel hem de kamusal alanda bu sektörle bağlantılı olduğundan turizm endüstrisinin eski bir uzmanıdır . Belki de bu yüzden Turizm Bakanı olarak sektörün en çok tercih edilen adaylarından biriydi.

Şu ana kadar ve 2019'dan bu yana, Cumhurbaşkanlığı, Kamu Yönetimi ve İçişleri Bakanlığı'na bağlı, Endülüs Juntası'nın uluslararasılaşma politikasının yürütülmesinden sorumlu bir kuruluş olan Extenda - Endülüs Yabancı Tanıtım Ajansı'nın CEO'su olarak görev yaptı.

Daha önce, 2011 yılından bu yana Bernal, Endülüs'ün en önemli turistik yerlerinden biri olan ve Malaga İl Konseyi'ne bağlı bir kuruluş olan Costa del Sol'un Turizm ve Planlama genel müdürlüğünü yapıyordu.

2005 yılında Malaga Kent Konseyi Turizm Genel Müdürü olarak atandı . Çünkü o zamanlar Huelva belediye binasındaki bu portföyün meclis üyesi olan Elías Bendodo'nun elinden çıkmıştı.

Daha önceki eğitimiyle ilgili olarak Bernal, Malaga Üniversitesi Ekonomi ve İşletme Bilimleri bölümünden mezun oldu . Ayrıca, Madrid'deki Instituto de Empresa - IE Business School'dan ve Instituto Internacional de Empresa ve Harvard Kennedy School'dan İşletme Yönetimi ve Yönetimi alanında yüksek lisans derecesine sahiptir.

Bu haber toplam 586 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.