• BIST 9975.61
  • Altın 2815.506
  • Dolar 34.0562
  • Euro 38.0071
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 29 °C

Eğlence adası İbiza, Spor Destinasyonu olmayı hedefledi

Eğlence adası İbiza, Spor Destinasyonu olmayı hedefledi
İspanya'nın eğlence adası olarak bilinen İbiza, atletik gezginler ve hevesli spor hayranları için spor ve sağlıklı yaşam olanaklarını büyütüyor.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
LONDRA / İNGİLTERE
- Bir zamanlar sadece İspanya'nın ana eğlence adası olarak bilinen İbiza, atletik gezginler ve hevesli spor hayranları için gelişen bir turizm merkezi haline gelmek amacıyla spor ve sağlıklı yaşam olanaklarını büyütüyor. Altın renkli kumsalları, inişli çıkışlı tepeleri, çam ormanları, yemyeşil dağları ve yılda 300 gün güneşli olan sıcak iklimiyle eşsiz manzarasıyla benzersiz olan İbiza, 2024'te gerçekleşecek çok çeşitli heyecan verici spor etkinlikleriyle harika açık havayı kucaklıyor.

ibiza,-spor.jpgBalear Adaları İstatistik Enstitüsü'ne göre, 2022 yılında İbiza, kişi başına ortalama 1.047 Euro harcamayla 28.800 ziyaretçiyi adaya çeken ve 30,1 milyon Euro ekonomik etki yaratan 9 spor etkinliğine ev sahipliği yaptı.
2022 yılında İbiza, adaya 28.800 ziyaretçi çeken ve 30,1 milyon Euro tutarında ekonomik etki yaratan 9 spor etkinliğine ev sahipliği yaptı. Profesyonel Triatlet Organizasyonu (PTO) Avrupa Açık, yeni 'Avrupa Şampiyonu'nu taçlandırmaya hazır olarak gelecek yıl 28 -29 Eylül tarihleri arasında İbiza'ya dönecek. Adadaki spor etkinliklerinin ekonomik etkisi, bir önceki yıla kıyasla %41 artışla 42,7 milyon Euro'ya ulaşacağı hesaplandı.


PTO,PROFESYONEL TRIATLET ORGANIZASYONU

Profesyonel Triatlet Organizasyonu (PTO) Avrupa Açık, yeni 'Avrupa Şampiyonu'nu taçlandırmaya hazır olarak gelecek yıl 28-29 Eylül tarihlerinde İbiza'ya dönecek. Duyuru, PTO ve İspanya Triatlon Federasyonu tarafından World Travel Market 2023'te, İbiza'nın birinci sınıf bir spor destinasyonu olarak artan itibarını tanıtmak için orada bulunan adanın başkanı Vicente Mari'nin eşliğinde yapıldı.
 

Consell de Ibiza'nın başkanı Vicente Mari şunları söylüyor:

"Dünya standartlarında bir spor destinasyonu olarak tanınmak imajımız ve gelirimiz açısından gerçekten önemli çünkü PTO Tour'un bu yıl Mayıs ayı başında adamıza geldiğinde tarihimizdeki yaz sezonuna en iyi başlangıcı yapmamıza yardımcı olduğunu gördük. . Triatlon yarışları on iki bin [12.000] ekstra ziyaretçi getirdi ve bu da tahmini olarak 12,5 milyon Euro tutarında bir ekonomik etki yaratılmasına ve insanların bizim hakkımızdaki düşüncelerinin yeniden konumlandırılmasına yardımcı oldu. Adaya gelmeyi düşündüklerinde de bu durum değişecek; sadece Haziran, Temmuz ve Ağustos gibi yaz ayları yerine, İlkbahar başından Sonbahara kadar 'işe açık' olduğumuza dair net bir mesaj gönderilecek."
ibiza,-spor-002.jpg

Parkur, adanın güney tarafında, Figueretas Plajı'nda başlayacak, sporcular bisikletleriyle San Antonio'ya doğru yola çıkacak ve İbiza Limanı'ndan Dünya Mirası olarak korunan eski şehre doğru bir koşuyla sona erecek. Etkinlik, adaya 12.000 ilave ziyaretçi getiren ve yaz sezonunun sonunda önemli bir ekonomik canlanma sağlayan 2023'teki başarısının ardından yoğun talep üzerine geri döndü. Daha detaylı bilgi almak ve yarışa kayıt olmak için buraya tıklayın .

Adada, sezonun uzatılmasına yardımcı olacak ve insanları yaz ayları öncesinde ve sonrasında İbiza'ya seyahat etmeye teşvik edecek bir dizi başka heyecan verici spor etkinliği de yolda.
ibiza,-spor-001.jpg

İBIZA-PLATJA D'BOSSA

Yeni yıla 28 Ocak'ta başlayan İbiza-Platja d'en Bossa, İspanya'nın en hızlı yarışlarından biri. Yarış, çamlarla kaplı Ses Salines parkı ve turistik yerleşim bölgesi Platja d'en Bossa boyunca deniz seviyesinde uzanan geniş ve uzun yollarıyla karakterize ediliyor. Meraklı koşuculara ilham verecek bir yarış!


 

LA RUTA DE LA SAL REGATTA

28 ve 30 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleşecek Ruta de la Sal, her yıl yüzlerce amatörün bir araya geldiği Akdeniz'in en önemli açık deniz yarışıdır. Yılın en özel etkinliklerinden birinde denizcilik dünyasından profesyonellerle birlikte deneyimli ve deneyimsiz mürettebattan oluşan bir ekibin parçası olmak için eşsiz bir fırsat sunuyor.
 

İBIZA BISIKLET TURU

İbiza Ekim ayı, yol bisikletiyle eş anlamlıdır ve yıllar içinde popülerlik kazanan bu sevilen bisiklet etkinliği, bisiklet sevgisini adanın nefes kesen güzelliğiyle kusursuz bir şekilde harmanlamaktadır; bazı yerler adanın en iyi korunan sırlarıdır.
 

İBIZA MARATONU

13 Nisan'da gerçekleşen İbiza Maratonu en güzel manzaralardan biridir. Serinletici Akdeniz esintisi ve sıcak Nisan iklimleriyle, adanın en güzel yerlerinden birinde düzenlenen Santa Eulària Ibiza maratonu, hem fiziksel hem de zihinsel açıdan meydan okuyor.
 

İBIZA YARı MARATONU

İbiza Yarı Maratonu sizi, İspanya Kraliyet Atletizm Federasyonu tarafından onaylanan resmi mesafeyi kat ederek, Sant Josep kasabasından İbiza kasabasına kadar adadaki pitoresk yerlerden geçirecek. San José'de başlayan ve Cala Jondal, Sa Caleta ve San Jorge gibi simgesel noktaları kapsayan ve simgesel İbiza Limanı'nda doruğa ulaşan yarış, bine yakın sporcunun ilgisini çekiyor. Yarışın sonunda İbiza Limanı'nda spor sergileri, müzik performansları ve eğlence fırsatlarıyla dolu, hem sporcular hem de refakatçileri için özel olarak tasarlanmış bir etkinlik gerçekleşecek.
 

İBIZA YOLU MARATONU

İbiza Trail Maratonu fiziksel ve zihinsel bir mücadeledir, aynı zamanda en güzel manzaralardan biridir. Ekim ayının sonlarında, sıcak sonbahar iklimlerinde gerçekleştirilen bu maraton, Consell Insular de Ibiza tarafından turistlerin ilgisini çeken 10 yarıştan biri olup, adayı ziyaret etmek için eşsiz bir yol sunmaktadır.


Londra'dan sadece 2 saat uzaklıkta bulunan İbiza'nın yıl boyu güneş ışığı ve hızlı erişilebilirliği sayesinde ada, açık havada seyahat eden gezginlerin önemli spor etkinliklerine katılmaları veya kenardan izlemeleri için ideal bir tatil yeridir. Hyde Ibiza Hotel, Mondrian Ibiza veya Los Felices'in de hizmete girmesiyle birlikte gelecek yıl adada açılacak yeni otellerden birinde konaklamanın keyfini çıkarın.

Bu haber toplam 733 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.