DİDİM - D-Marin Didim ve DOST (Didim Offshore Sportfishing Tournament), sportif ve amatör balıkçılık tutkunlarını yeni bir yarışmada bir araya getirdi. Her yıl heyecanla beklenecek Didim Açık Deniz Sportif Balık Avı Yarışması’nın ilki, 29 Ağustos- 1 Eylül 2019 tarihlerinde D-Marin Didim ev sahipliğinde Güllük Körfezi’nde gerçekleştirildi.
BALIKLAR PUANLANDI
Başhakemliğini Uluslararası Sportif balık avı Derneği (IGFA) Türkiye temsilcisi Dr. Serdar Günseren’in yaptığı turnuvada, yarışma için uygun donanıma sahip tekneler, sportif balıkçılık ekipmanlarıyla yörede bulunan Mavi Kanat Orkinos, Kılıç Balığı, Sinarit, Trança, Fangri, Akya, Lambuka gibi balıkları aradı.
Turnuva kuralları dahilinde puanlanan balıklar ekiplere sürpriz ödüller kazandırdı.
EN BÜYÜK BALIĞA ÖDÜL
Turnuvanın en büyük balığı Cano 1 teknesi Can Özer ve ekibi tarafından tutuldu. Turnuvanın birincisi Albatros teknesi Adil Sani Konukoğlu ve ekibi oldu. Turnuvanın ikinciliğini Bluefin teknesi Turgut Konukoğlu ve ekibi, üçüncülüğü ise Shamu teknesi Sinan Kuran ve ekibi aldı. Turnuvanın D-Marin özel ödülü Black Lion teknesi Ümit Seri ve ekibine verildi.
BALIK BIRAKANA DA ÖDÜL
Turnuvanın en büyük ödülü olan Yakala & Bırak kategorisinin kazananı ise tutulan balığı sağlıklı bir şekilde suya geri bırakan Xanadu teknesi ile Murat Kırca ve ekibi oldu. Turnuvada dereceye giren ekiplere D-Marin Didim tarafından büyük ödüller verildi. Turnuvanın birincisine 6 aylık ücretsiz bağlama, ikincisine 3 aylık ücretsiz bağlama, üçüncüsüne ücretsiz çekme & atma hizmeti, özel ödüle 1 aylık ücretsiz bağlama ve turnuvanın en büyük ödülü olan Yakala & Bırak kategorisine 9 ay ücretsiz bağlama verildi.
BİNLERCE KİŞİ TAKİP EDİYOR
Turnuva D- Marin Didim, Mega Balık, Gladius Mini Drone, Arvento, Raymarine, Seafari Fishing, Müze Kart, Igloo, Kuru Kahveci Mehmet Efendi, Kılıç, Asmira Marine, Yacht Türkiye, Naviga ve Motor&Boat tarafından desteklendi.
Son yıllarda dünyanın en popüler doğa sporları arasında sayılan “sportif balıkçılık” ülkemizde de binlerce kişi tarafından takip ediliyor.
ÇEVREYE, TURİZME, EKONOMİYE KATKI
Bu spor için oldukça elverişli denizlere sahip olan ülkemizde birçok doğa ve deniz sever, düzenlenen balık avı turnuvalarına büyük bir ilgiyle katılıyor. Dost gerçekleştirdiği etkinlikle önemli bir deniz turizmi olan sportif balıkçılığıyla çevreye önemli bir katkı sağlamak, turizme, ekonomiye, Doğu Akdeniz çanağında marinacılık ve yatçılık sektörünün gelişimine ve büyümesine katkıda bulunmak; iş ortaklarına değer yaratarak, sürdürülebilir çevre ve balıkçılık konusunda önemli bir farkındalık yaratmayı amaç ediniyor. DOST, Türkiye’de sportif balıkçılığa yeni bir kapı daha açan yarışmanın önemli bir toplumsal farkındalık yaratarak bireylerin sadece kendi nesilleri için değil gelecek nesiller için de özenli olmalarını sağlamayı amaç ediniyor.
D-MARIN HAKKıNDA
Doğuş Grubu bünyesinde hizmet veren D-Marin, bu sektörde standartları belirleyen marka yaratmak amacıyla kurulmuştur.
D-Marin; İyon, Ege ve Adriyatik denizlerindeki benzersiz 14 marinasıyla, Doğu Akdeniz Çanağı ve Körfez Bölgesi’nin en büyük marina zincirlerinden biri olarak rekreasyonel yatçılığı teşvik etmekte, sunduğu altyapısıyla doğal su yollarına erişim sağlamakta ve ekonomik olarak da yerel istihdama ve büyümeye hizmet eden sürdürülebilir faaliyetler göstermektedir.
Grup, faaliyetlerine D-Marin Turgutreis ile 2003 yılında başlamış, 2009 yılında D-Marin Didim ve 2010 yılında da D-Marin Göcek ile Türkiye'deki marina ağını genişletmiştir.
D-Marin, 2009 yılında yurtdışına açılarak Šibenik’ te bulunan D-Marin Mandalina ile Hırvatistan’da faaliyetlerine başlamıştır. Nisan 2012’de Hırvatistan’ın en büyük marinası D-Marin Dalmacija ve butik marinası D-Marin Borik gruba dahil olmuştur.
D-Marin, Aralık 2012'de Lamda Development ile imzalamış olduğu ortaklık anlaşmasıyla, dünya standartlarında bir süperyat marinası olan Flisvos Marina’yı ve Kiriacoulis Mediterranean Cruises Shipping ile kurduğu ortaklık neticesinde, Yunanistan’da bulunan Gouvia, Lefkas ve Zea marinalarını bünyesine katmıştır. D-Marin, Ocak 2018’ de imzalanan yönetim sözleşmesi ile Karadağ’da bulunan Portonovi Marina’nın işletmeciliğini üstlenmiştir. D-Marin, Meraas ve Dubai Holding’le Dubai’yi lüks yatlar tarafından tercih edilen uluslararası bir destinasyona dönüştürmek üzere çalışmalara başlamak adına D-Marin Dubai LLC şirketini kurdu. 2019 yılında kurulan D-Marin Dubai LLC şirketi Dubai’de bulunan Al Seef, Business Bay, JaddafWaterfront marinalarına Marina Yönetimi hizmeti sunarak bağlama kapasitesini 8,773 çıkardı.
Aralık 2015'te, MB92 ile Barcelona'da yapılan ortaklık anlaşmasıyla yatçılık sektöründe, süperyatlara verdiği bakım ve onarım hizmeti ile faaliyet alanını genişletti. Nisan 2017'den itibaren, Fransa'daki 200 metre uzunluğundaki rıhtımı ile Blohm + Voss La Ciotat ve Ekim 2017’ den itibaren Compositeworks, süperyat bakım ve onarımında 25 yıllık tecrübe ve bilgiye sahip MB92 tarafından yönetilmeye başlanarak D-Marin ailesine katıldı. Eylül 2018'de MB92 Grubu, Blohm+Voss La Ciotat ve Composite works faaliyetlerini MB92 La Ciotat ismi altında birleştirerek hizmet vermeye devam ediyor.
DOST HAKKINDA
Doğaya ve denize gönül vermiş,profesyonellerden oluşan ekip, 11 yıldır Gökova ve güllük körfezinde Sportif Balık avı Turnuvaları düzenlemekte. Ekip son 4 yıldır bu sektörde standart ve kuralları geliştirerek gerek katılımcılar gerekse ulusal ve sosyal medya aracılığı ile doğa ve çevre bilinci ve farkındalığı yaratarak sürdürülebilir balıkçılık ve sürdürülebilir çevre ile turizm endüstrisinin geleceğini korumak için sportif ve amatör balıkçılık meraklılarının heyecanla bekledikleri ve katıldıkları bir yarışmalar ziniciri oluşturmak için çalışıyor.
Ekip, Necmettin Yay (Seafari Balıkçılık CEO’su), Av. Can Özer (Özer Hukuk Bürosu) Dr. Serdar Günseren (IGFA Türkiye Temsilcisi) (Uluslararası Olta Balıkçılığı Derneği)nden oluşuyor. Amaçlaının iseşöjyle anlatıyorlar:
‘’Bu turnuva katılımcıların gönüllü olarak katıldıkları centilmenlik, doğaya ve bireylere saygı gibi değer ölçülerine sahip, kendine özgü geliştirilmiş kuralları olan sportif bir yarışma etkinliğidir. Dolayısı ile bu etkinliğin amacı çok balık tutmak veya tutturmanın ötesinde gerek katılımcılar gerek ulusal ve sosyal medya aracılığı ile doğa ve çevre bilinci ve farkındalığı yaratarak sürdürülebilir balıkçılık ve sürdürülebilir çevre ile geleceğimizi korumak ve toplumsal farkındalık yaratarak bireylerin sadece kendi nesilleri için değil gelecek nesiller için de özenli olmalarını sağlamaktır’’ diyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.