• BIST 9685.49
  • Altın 2821.456
  • Dolar 33.9532
  • Euro 37.6774
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 22 °C

Demre turizmde hak ettiği değere kavuşacak

Demre turizmde hak ettiği değere kavuşacak
Myra Antik Kent Kazı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik'te yaptığı konuşmada Demre’nin eşsiz tarihi zenginliklerinin turizm açısından nasıl değerlendirebileceğini ve bu zenginliklerin tanıtımının önemini vurguladı.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
DEMRE/ANTALYA -
Antalya Demre(Kale) ilçesi Demre Belediye Başkanı Fahri Duran, Demrenin en büyük zenginliğinin temiz su kaynakları, temiz ormanları ,yeşili bozulmamış bakir doğal alanları ile tarihi, kültürel ve arkeolojik varlık zenginliği olduğunu söyledi.  

Demre Belediyesi, Demre'de kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları turizme kazandırma amaçlı Belediye konferans Salonu'nda Turizm Paneli düzenledi. Demre Belediye Başkanı Fahri Duran, panelde yaptığı konuşmada , kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turizminde en ayrıcalıklı ilçesinin Demre olduğun söyledi.

Demrenin çok güçlü turizm potansiyeli olduğunu hatırlatan Başkan Fahri Duran, bu bağlamda en güçlü dünya markalarının tüm dünyanın tanıdığı Aziz Nicholas(Noel Baba), Demre’nin turizm potansiyelini daha da ileriye taşımak ve sürdürülebilir imar stratejileri üzerine değerli katılımcılarımızla verimli bir etkinlik gerçekleştirdik.Bupanelde birbirinden güzel fikir ve önerileri turizme kazandıracağız. Demre Likya Medeniyetinin çok önemli bir şehri. Bu tarihi , kültürel ve arkeolojik varlık zenginliğimizi turizme kazandıracağız. Demre kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turizminde hak ettiği değere kavuşacak.''dedi.

Panelde Myra Antik Kent Kazı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik'te yaptığı konuşmada Demre’nin eşsiz tarihi zenginliklerinin turizm açısından nasıl değerlendirebileceğini ve bu zenginliklerin tanıtımının önemini vurguladı.

Likya Medeniyetleri Müzesi  Müdürü Nilüfer Sezgin 'de Demre’deki müze ve kültürel yapılarla turizme katma değer sağlanması konusunda tarihi öneme sahip olduğunu kaydetti.

myra-antik-kent-.jpgmyra-antik-kent--001.jpgMimar Eren Konu,'da Sürdürülebilir imar stratejilerinin, Demre’nin doğal dokusunu koruyarak nasıl geliştirilebileceğini ifade etti.

Turizmci Canan Hacımusaoğlu da Turizmde müşteri memnuniyeti ve sürdürülebilirlik konularında başarılı uygulama örneklerini dile getirdi.

myra-antik-kent--002.jpgPanele katılan Demre Kaymakamı Emin Bağlı 'da yaptığı konuşmasında şu sözlerle panelin oturumunu kapattı:

''Demre’nin geleceğine ışık tutacak. Birlikte çalışarak, ilçemizin sürdürülebilir ve turizm açısından cazip bir merkez haline getirmek için kararlıyız.''

Bu haber toplam 507 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.