• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 26 °C

Demans hastası kruvaziyer yolcusu Meksika'da tatilde kayboldu

Demans hastası kruvaziyer yolcusu Meksika'da tatilde kayboldu
Royal Caribbean kruvaziyeri yolcusu 66 yaşındaki demans hastası Meksika'da tatil yaparken ortadan kayboldu

SEGURIDAD CIUDADANA COZUMEL - Royal Caribbean kruvaziyerinin yolcusu 66 yaşındaki demans hastası Edmond Bradley Solomon III, geçen hafta eşiyle birlikte Meksika'da tatil yaparken ortadan kayboldu.
WCBD-TV'ye göre, 66 yaşındaki Güney Carolina sakini Edmond Bradley Solomon III, Royal Caribbean'ın Icon of the Seas programıyla Karayipler'e seyahat etmiş ve gününü Meksika'nın Cozumel kentindeki limanda geçirmeyi planlamıştı . Eski VA yoğun bakım hemşiresi, geçen hafta Karayip limanında gemiden indikten birkaç dakika sonra ortadan kaybolmuştu. Solomon ve eşi, Charleston bölgesinde hemşireydi ve Mimi'nin çalışmaya devam ettiği Ralph H. Johnson VA Tıp Merkezi'nde yoğun bakım hemşiresi olarak çalıştı.

kruvaziyer-yolcusu-.jpgkruvaziyer-yolcusu--001.jpg

Solomon'un kızı Savannah Miller, babasının aranmasına yardım etmek için Meksika'ya uçtu. Miller, "Sevdiği insanlarla birlikte olmayı seviyordu... her zaman güvende olduğumuzdan ve kim olursa olsun bize bakıldığından emin oluyordu" dedi. “O her zaman bir tamirci ve yalnızca diğer insanlara yardım etmeyi seven biriydi.”

Çift, 30 Mart'ta Miami, Florida'da dünyanın en büyük yolcu gemisi Icon of the Seas'a binmiş ve sabah saat 8 civarında Cozumel'e yanaşmadan önce Costa Maya, Meksika ve Roatan, Honduras'ta mola vermişti.

kruvaziyer-yolcusu--002.jpgkruvaziyer-yolcusu--003.jpgBrad'in adı geçen Solomon'a yakın zamanda frontotemporal demans (bir kişinin hafızasını değil davranışını etkileyen ilerleyici sinir hücresi kaybının neden olduğu bir grup hastalık) teşhisi konuldu.

Solomon'un kızı Savanah Miller, basına "Bazen tuhaf şeyler söylüyor ve kararsız veya tuhaf davranıyor çünkü sadece nasıl yapılacağını bildiği şeyi yapıyor" dedi. "O senin ya da benim gibi işleyemez."

Solomon ve eşi Mimi, 3 Nisan günü öğleden sonra 13.30 civarında gemiden indiler ve kabus ortaya çıkınca terminalden ayrılmadan önce tuvalet molası için durdular.

Miller, "Üvey annem Mimi dışarı çıktığında orada değildi" dedi. “Hâlâ banyoda olabileceğini düşündü ve birkaç dakika onu bekledi. Dışarı çıkmadı." Çiftle birlikte bir aile üyesi, Solomon'u kontrol etmek için banyoya gitti ancak onun orada olmadığını fark etti.

-solomonun-kizi-savannah-miller,.pngYerel kurum Cozumel Sivil Koruma'ya göre, Solomon'un çarşamba günü saat 20.00'den hemen sonra kaybolduğu bildirildi ve saat 21.00'de bir arama kurtarma operasyonu başlatıldı .

Çift, 30 Mart'ta Miami, Florida'da dünyanın en büyük yolcu gemisi Icon of the Seas'a binmiş ve sabah saat 8 civarında Cozumel'e yanaşmadan önce Costa Maya, Meksika ve Roatan, Honduras'ta mola vermişti.

Arama sırasında, Mexico News Daily'e göre, yerel polis, Solomon'un tarifine uyan bir turisti öğleden sonra 2:30 civarında aldığını iddia eden bir taksi şoföründen bir telefon aldı ve Amerikalıyı plaj erişimi olan bir yola bırakması istendi. yetkililere atıfta bulunuyor.

İddiaya göre taksi şoförü, Solomon'un parası olmadığını iddia ederek yolculuk ücretini saatiyle ödediğini söyledi.

Sivil Koruma'dan yapılan açıklamada, "Arama Isla de la Pasión civarına odaklandı ve kuzeydeki oteller bölgesindeki tüm plajlar ve işletmeler ziyaret edildi, ancak başarı sağlanamadı" denildi.

Yerel polis, Solomon'un, karısının telefonundan yalnızca 10 metre uzakta çalışan GPS'li bir


kruvaziyer-yolcusu--004.jpg

Solomon'un kızı Savannah Miller, Babasının susuz kalamayacağı ve yerel kiliselerdeki tuvaleti kullanabileceği söylendi. Miller, Facebook'taki bir gönderisinde, ""Kayboldu ve korktu. Sağlıklı bir insanın yapacağı gibi duyguları gösteremez veya işleyemez" dedi .Ailenin desteklenmesine yardımcı olmak için orijinal hedefi 5.000 dolar olan bir GoFundMe kuruldu. Hedefi aştı ve Pazar sabahı 16.000 doların üzerindeydi.

Bu haber toplam 685 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.