• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 26 °C

Covid-19'un iş kazası sayılması için ilk dava açıldı

Covid-19'un iş kazası sayılması için ilk dava açıldı
Corona virüs nedeniyle hayatını kaybeden Genel Cerrah Doktor Salih Cenap Çevli'nin ailesi hastaneye maddi ve manevi tazminat davası açtı. Dava, Covid-19'un iş kazası sayılması talebiyle açılan ilk dava olma özelliğini taşıyor.

İSTANBUL- Corona virüs nedeniyle hayatını kaybeden Genel Cerrah Doktor Salih Cenap Çevli'nin ailesi hastaneye maddi ve manevi tazminat davası açtı. Dava, Covid-19'un iş kazası sayılması talebiyle açılan ilk dava olma özelliğini taşıyor.
Virüs Genel Cerrah Doktor Salih Cenap Çevli'ye, İstanbul'da özel bir hastanede tedavi ettiği hastasından geçmişti. Uzman Cerrah, hastalığa yakalanmadan önce sosyal medya üzerinden bir mesaj paylaşmış, yaşadığı güçlükleri anlatarak "Bizi kim koruyacak?" diye sormuştu.

genel-cerrah-doktor-salih-cenap-cevli.jpgAilenin avukatı, İstanbul Bakırköy İş Mahkemesi’ne, doktor Çevli’nin yaşamını yitirmesinin iş kazası olduğunun tespiti için dava açtı. Kazanılması durumunda, davanın emsal teşkil edeceği belirtildi.

cevli.jpgCorona virüse yenik düşen Uzman Dr. Salih Cenap Çevli'nin mücadelesini eşi anlattı

Covid-19 nedeniyle geçen mayıs ayında henüz 58 yaşındayken hayatını kaybeden Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Salih Cenap Çevli’nin ardında, ölümünden yarım saat önce eşiyle yaptığı görüntülü görüşme sırasında çekilen son fotoğrafı ve mutlu anlarına dair görüntüleri kaldı. Son bakışın ardındaki hikâyeyi anlatan Pınar Çevli, "Yoğun bakımda yaşam mücadelesi verirken bile herkesi uyardı. 'Bu virüse kendinizi öldürtmeyin, maskenizi takın, evde kalın' diye haykırdı. Maskesi çenesi altında gezenlere müthiş öfkeleniyorum. Bu işin şakası yok, sevdiğiniz birini nefes almak için çırpınırken görmek çok çok acı" dedi.

Hem kalp damarlarında stent olan hem de akciğerlerinde alerjik bir rahatsızlık taşıyan Uzmanı Dr. Salih Cenap Çevli, Covid-19 teşhisi konduktan sonra hastanedeki 20 günlük yaşam mücadelesinin neredeyse her anında insanları uyarmak için videolar çekti.

“Gereksiz yere dışarı çıkmayın, maskesiz dolaşmayın, burası sandığınız gibi değil" diyen Salih Çevli, "Bu virüse kendinizi öldürtmeyin” ifadelerini kullandı. Geriye, ölümünden yarım saat önce eşi Pınar Çevli ile yaptığı görüntülü görüşmedeki son bakışı kaldı.

Bu haber toplam 2350 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.