ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA - Sağlık turizmi konusunda çalışma yapan Kardiyolog Dr. Fatih Demircioğlu, her yıl 16 milyon yerli ve yabancı turistin tatil yaptığı Türkiye turizminin amiral gemisi Antalya'nın sağlık turizmi yatırımlarında çok geç kalındığını söyledi.
14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili yazılı açıklama yapan. Dr Fatih Demircioğlu, ''Yeni tip Karano Virüsü (Covid19) korunma kapsamında dünyada en fazla doktor ölümünün olduğu ülkelerden biride ülkemiz. Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ)'nün pandemi ilan ettiği Covid 19'la mücadelede 387 meslektaşımız doktor hayatını kaybetti. Bu rakam Avrupa Birliği(AB) ülkelerinde bu rakamın yüzde 15 ile yüzde 20 oranında. Bir doktor kolay yetişmiyor. 6 yıl tıp fakültesi uzmanlıkla bir bu 10 yılın geçiyor. ''dedi.
DOKTOR HASTAYI KURTARIRSA ''KAHRAMAN'' ÖLÜRSE ''AZRAİL'' DİYE DARP EDİLİYOR!
Dünyada Covid 19 Dönemi öncesi doktorlara ve sağlık çalışanlarına en hor davranan millettik, pandemi de bir anda ''vefakar, 'fedakar'', 'iyilik meleği'' ve '' beyaz melek' olduklarını vurgulayan Dr. Fatih Demircioğlu, son 10 yıl içinde bıçaklı ve silahlı saldırı sonrası 15 doktor ve sağlık çalışanı öldürüldüğünü kaydetti. Dr Demircioğlu şu bilgileri verdi:'' Bugün başta Almanya olmak üzere tüm AB ülkelerinde bir hasta ve yakını doktora saldırsa ruh sağlığı yerinde diye akıl ve ruh sağlığı hastanesine kapatılır. Akıl ve ruh sağlığı yerindemi diye sorarlar.
Bir Alman hayatını kaybeden bir yakını için doktora saldırmaz. Alman ve Belçika tarihinde yok böyle bir durum ve vakıa bulunmuyor. Bizde adamın yaşı 60 olmuş dengesiz beslenerek her türlü sağlık şartlarını ihlal ederek hiç bir sağlık kontrolünden geçmemiş!. Kalp krizi geçiriyor.; zamana karşı yarışta kurtarılırsa ''doktor'' kahraman. Kurtarılmazsa doktor ''azrail'' oluyor. Kötü adam ve suçlu oluyor. Antalya Bölgesi'nde yaşlı ve emekli Avrupalı turistlerin bakımı ve tedavisine yönelik sağlık turizmi yatırımları yapılmak zorundayız. Covid 19'la tüm dünyada turizmde güvenli tatilin yolunun ''sağlık öncelikli turizmle olacağını öğrenmiş oldu. Bunun önceliğinde koruyucu hekimlikten geçer. ''
Doktorluk mesleğinin fedakarlık olduğunu belirten Radyoloji Uzmanı. Dr. Ayşe Maslak Demircioğlu, kendi hayatından fedakarlığı hayatını ''önce insan'' diyerek ömrünü dil, din, ırk, meşrep, mezhep ve millet gözetmeden ömrünü insanı yaşatma mesleği olduğunu söyle. Demircioğlu,''Doktorluk çok ulvi ve yüce bir meslek. Doktor hastası iyileşince yüzü gülen , üzülünce de üzülen bir insandır. '
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.